Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Közös szentély

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Közös szentély   Hétf. Ápr. 05, 2010 5:44 am

Egy kis épület ahol mindenki imádkozhat az istenéhez semmi különös de manapság már inkább találkozó pontnak használják. Hiszen kicsi de a tetején hatalmas zászló mutatja helyét amit még a negyeden kívül is észrevesznek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Sinteris Carressa
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 13
Join date : 2013. Apr. 29.
Tartózkodási hely : Az Örök Kristályvirág Rendje

TémanyitásTárgy: Re: Közös szentély   Kedd Ápr. 30, 2013 12:04 pm

Egy csuklyás alak telepedett le a szentély lépcsőjére. A szövet alá nem lehetett belátni, de egy pillanatra mintha finom kezek bukkantak volna ki alóla, majd újra eltűntek. Úgy festett, mint egy koldus, bár jobban szemügyre véve holmijai nem voltak még annyira elhasználtak, mint a legtöbbnek, bár minden bizonnyal láttak már jobb napokat is. Összehúzta magát az illető, előre hajtotta fejét és csöndben várakozott. Nem volt ez olyan ritka látvány errefelé, a szegénynegyedben, így nem is keltett semmiféle feltűnést, észre sem vették a mellette elsétálók. Sinteris épp ezt akarta elérni. Szép nyugodtan várakozott a társára és közben elmormolt magában egy imát Titanius felé. Hálát adott neki, és kérte, hogy továbbra is vigyázzon rájuk.
Sharogra várt, aki valamit mindenképpen el akart intézni a környéken, ha már erre jártak, viszont nem volt hajlandó magával vinni. Valami Napos kocsmába ment egy Testvériséghez, régi adósságokat törleszteni, de nem igazán értette Sinteris, hogy pontosan miről is volt szó. Sharog meg ahelyett, hogy megmagyarázta volna, inkább meghagyta, hogy húzza meg magát, legyen láthatatlan és várjon rá itt. Hát ő épp ezt tette...

//Bárki csatlakozhat, akit nem zavar, ha Sarangerel kérésére nyugis tempóban érkeznek a posztok...//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sarangerel
Draco - Sárkány
Draco - Sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 3
Join date : 2013. Apr. 22.

TémanyitásTárgy: Re: Közös szentély   Kedd Ápr. 30, 2013 2:14 pm

*Sarangerel napokkal ezelőtt hagyta el a csúcsíves hegyormokat, hogy új tájakat láthasson, s régieket tanulmányozhasson, hogy azok mégis mennyi változáson estek át, avagy mi maradt meg régi fényében.
Éjjel érkezett a városba, s egy fogadóban töltötte az éjszakát – természetesen emberi alakban –, hogy új erőre kapjon, amiért órákat repült előtte a tiszta égbolton. Ugyan szokásává vált, hogy inkább a kései órákban halad útján, s kora reggeli órákban pedig nyugovóra hajtja fejét. Szerencséjére nincs szüksége alig négy – öt óránál több alvásra, hogy kipihenten álljon neki a következő napnak. Így pihenését követően tette személyével tiszteletét Grandfolk városában.
Sarangerel kíváncsian haladt előre, egyes dolgokat olyan pillantással illetve, mintha azt gondolná, hogy „ez még mindig a régi”. Igen, Etrand királysága mintha most is a régi fényében ragyogna a maga szürke foltjaival, melyek továbbra sem változtak. Alábbi tanúbizonyságot nyert azáltal, mikor útja az egyre kopárabb, nyomorúságosabb helyekre terelődött. Felváltva a vidám, élettel teli utakat, melyen nézelődve keresztülvágott. Könnyedén asszociált a fekete – fehér ellentétre a várost illetően, hiszen a szépnek volt csúf oldala is, ami csak a szemfülesek számára mutatkozott meg, hisz igen kevesen voltak, kik törődtek a sanyarú sorsban élőkkel.
Lassú lépteivel igyekezett beleolvadni a szürke tömegbe, s azon volt, hogy nézelődését minél inkább visszafogja, senkit sem állt szándékában udvariatlan módon megbámulni. Tekintete mégis megakadt a szentélyen. Régi jó barátja, Dîn-nek kellemetlen szokása sejlett fel emlékeiben. Önkéntelenül is elmosolyodott. Közelebb ment a sok építmény között elvesző szentélyhez, hogy vallását szabadon gyakorolván tegye tiszteletét az isteneinek.*
- L~ aida mi Ëlo coirëa eniwna a alat mano, vanima Selenna a thalion Gorrinnon° (Legyetek áldottak csillagokban élő ősök és nagy szentek, szép Selenna és bátor Gorrinon) - *szólt ősi nyelvén, melyet nemzedékről – nemzedékre ragadt meg családjában. Magában még hozzáfűzte a tiszta égre való kívánságát az éjjelre a csillagokban élőknek és Selennanak a természet istennőjének, mely megkönnyítené repülését, amennyiben tovább kívánna állni a városból az est eljövetelekor.
Köpönyegének kapucniját éppen azon volt, hogy visszaigazítsa, hisz hófehér haja igencsak kirikított és feltűnővé tette, s ezt mindenképpen el szerette volna kerülni. Azonban istenek iránti tiszteletét nem volt hajlandó rejtett arccal kifejezni.
Éppen elhagyni készült a szentély lépcsőjét, mint aki ott se volt, mikor az ott gubbasztó kolduson megakadt a tekintete, s kezeibe két rézérmét ejtett, megszánta. Mindeközben a levegőbe szippantva baljós előérzete támadt, talán csetepaté készülődik a nyirkos utcán? Srangerel mindenesetre érdeklődve kémlelt ki az arcát takaró anyag alól.*

° Kicsit kevertem az oldalon található nyelvekkel kapcsolatos szószedet nyelvtanát egy netten lelt tünde szótár szavaival és úgy raktam össze az alábbi mondatot. Mivel Ialammen nyelvéről semmit sem tudni, így remélem nem gond, hogy kicsit kreatívkodtam Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sinteris Carressa
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 13
Join date : 2013. Apr. 29.
Tartózkodási hely : Az Örök Kristályvirág Rendje

TémanyitásTárgy: Re: Közös szentély   Szer. Május 01, 2013 3:43 am

Sinteris ha nem is akarta kihallgatni a mellette megálló személyt, akkor is elkapott egy-egy szót halk imájából. Talán pusztán az illető hangja fogta meg, volt benne valami időtlen, mély harmónia, és ritkán tapasztalható tisztelet. Nem értette a nyelvet, de Selenna és Gorinnon neve megragadta, mint kiindulópontok. Kíváncsiságát felkeltette mindez és lopva kikukucskált köpenye alól. De hófehér hajzuhatagon kívül nem sokat látott, így hát inkább visszahúzódott a ruhanemű takarásába.
Mikor az utazó a kezébe ejtett pár érmét szinte megugrott, úgy megijedt. Ilyesmire egyáltalán nem számított, holott ez csak azt tükrözte, hogy álcája megfelelő.
- Kö... köszönöm... - szólalt meg félszegen, mikor megtalálta a hangját meglepettsége közepette. - Remélem meghallgatnak Isteneid - tette hozzá alig hallhatóan jó kívánságát.
Ekkor a távolból heves küzdelem zaja szállt a szentély felé. Sinterist hirtelen elborította az aggodalom. Maga sem tudta miért, de úgy érezte mindennek köze van Sharoghoz. Felemelkedett helyéről és aggódva az acélcsörgés irányába nézett. A csetepaté pár utcával odébb volt, nem láthatták innen. A máguslány nem tudta hirtelen mit kellene tennie: hallgatni Sharogra és helyben maradni, nem veszélyeztetni magát feleslegesen, vagy azonnal odasietni, hátha segíthet valamit. Tehetetlenül markolta a szentély kis korlátját, s egy pillanatra tekintete a fehérhajú utazóra tévedt, mintha tőle kérne tanácsot. Aztán észbe kapott és arcába húzta csuklyáját.
Kérlek Titanius, add, hogy ne essen bántódása...


NJK: Sharog - testőr, félork harcosnő
* Apanonalammen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gregoreon Zachaxtrahy
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2013. May. 15.

TémanyitásTárgy: Re: Közös szentély   Hétf. Május 20, 2013 1:55 pm

[Mielőtt bárki is bármit tehetne, egy helyi kis vihar támad. De olyan mintha a tér remegne. Felkapja az utcáról és arrébb sodorja aminek kis súlya van. És egy valamivel nagyobb súlyú valamit is felkap. Vagyis kifejezetten egy személyt Sinterist, aki mint aki ott sem volt eltűnik.

Sinteris egy érdekes, fény gömbökkel megvilágított folyosón találja magát szemben egy ajtóval. A sötétes fa ajtón kék alapon fehér rúnák vannak, látszólag össze-vissza összekötve. Ha megfogja és benyit csillogó fémkilinccsel, akkor az ajtó kinyílik viszont sikítás tölti be a teret.
A szoba zsúfolt mindenfélével tele van. Polccokkal, azok könyvekkel. Több asztal is található, azon világító tárgyak, az egyik úgy néz ki mintha kristály gömb lenne ami körül több kisebb kristálygömb kering. Ami viszont a legeltűnőbb azok a fém szerkezetek. Egy kicsi, madárkát mintázó riadtan repül föl az asztalról az egyik könyves pult tetejére, még egy jaguár fémből bágyadtan néz rá világító zöld szemeivel, majd feltápászkodik és közelebb megy hozzá megnézni...

Következő helyszín: Mágusok céhe ]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Közös szentély   

Vissza az elejére Go down
 
Közös szentély
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: A játék világa (felszín) :: Nyugat-Etrand :: Grandfolk (főváros) :: Szegény negyed-
Ugrás:  

Fórum készítése | Roleplay forums | Fantasy | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a blog