Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Titanius, a fény istene és követői

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Titanius, a fény istene és követői   Vas. Ápr. 04, 2010 8:32 am

Titanius, a fény istene, a mindenek feletti, az egyetlen igaz isten. Legalábbis hívei szerint. A nemes elfektől származó és általuk közvetített hit ma az egyik legnagyobb vallás, több nagyobb ország (Froturni Királyság, Etrandi Királyság, Etrancoasti Grófság) is államvallásának ismeri el. Népszerűségének egyik oka talán az, hogy nem fajhoz kötődő vallásról van szó, sőt, ellenez mindenféle faji megkülönböztetést, ami azonban nem igazán felel meg a valóságnak. A Titanius közösségébe szóló „meghívó” főként az elfeknek és embereknek szól, de sok más fajt is szívesen látnak, esetleg csak eltűrnek, azonban vannak fajok, amiket nem tartanak érdemesnek Titanius imádására (jó példa erre a démonok művének titulált orkok teljes kitagadása, nem mintha az orkok szívesen csatlakoznának a közösséghez).

A vallási iratok szerint az idők kezdetén csak sötétség és káosz uralkodott mindenütt, bármi, ami ebben a közegben létrejött, rögtön el is pusztult. Elképzelhetetlenül sok ideig tartott ez az időszak, de egyszer történt, hogy megszületett Titanius, aki maga volt a fény és a rend, hatalmas volt és erős. Titanius szembeszállt a sötétséggel és a káosszal, és győzelmet aratott. Dicső győzelme után Titanius nekilátott a teremtésnek, megteremtette a csillagokat, a napot, az égitesteket, a földeket és a vizeket. Miután ezzel végzett, élettel látta el a világot, növényekkel és állatokkal. Az élet létrehozása után megteremtette az ősi elfek népét, akiknek lelket és örök életet adott, valamint a Paradicsomot, a szigetet, ahol népének nem volt gondja semmire. Életük tökéletes lehetett volna, azonban a sötétség és a káosz nem pusztult el teljesen, és minden erejével azon munkálkodott, hogy Titaniust és teremtett világát elpusztítsa. A gonosz megfertőzte az ősi elfek lelkét, akik engedve a kísértésnek egyre jobban tönkretették a Paradicsomot és elfordultak Titaniustól. A fény istene nem engedhetett a gonosz térhódításának, és megbüntette népét, bár lelküket meghagyta, de halandókká tette őket, valamint csapásokkal sújtotta a Paradicsomot, így az ősi elfeknek el kellett hagyniuk otthonukat. Miután a szigetet elhagyták, Titanius elpusztította a Paradicsomot. Bár népe elfeledte istenét, de Titanius nem felejtette el őket, és új föld felé vezette hajóikat. Megteremtette az angyalokat, hogy segítsék népét újra a helyes útra lépni. Rengeteg idő telt el, az ősi elfek már három néppé váltak, majd még többé szakadtak, de a nemes elfek népének sikerült visszatalálni a helyes útra, újra meglátták a fényt és Titanius befogadta őket. A fény istene megígérte, hogy aki újra a fény és rend útjára lép, azt megjutalmazza a halál utáni örökléttel a túlvilágon, Titanius igaz Paradicsomában. Így Titaniushoz egyre több és több gyermeke tért vissza, megtisztultak a fény által, mindegy hány néppé szakadtak szét, istenük örömmel fogadta mindannyiukat. Azonban a gonosz sem tétlenkedett sokáig, és az elkárhozott lelkek, akik a sötétség és káosz útjára léptek, démonokká váltak, hogy elpusztítsanak mindent és mindenkit. Már sokan azt hitték, hogy a démonok aratnak győzelmet, de Titanius kiküldte legerősebb angyalait, a seraphimokat, akik segítségével legyőzték a démonok gonosz seregeit.

Hely hiányában persze nem írhatjuk le az összes vallási irat tartalmát, így az eredetmítoszt is csak összefoglalva írtuk le az előbb, de az eredetmítosz mellett a fény istenének is van egyfajta erkölcsi szabályzata, mely nagyjából osztályozza a jó és rossz cselekedeteket, hogy mi tarthatja a híveket a fény útján, és mi térítheti rá őket a sötétség útjára. Bár a teljes listát itt sem tudjuk közölni, de a fontosabb pontokat igen:
- Tiszteld, és sose káromold Titaniust.
- Ne élj öncélúan, Titanius közösségét szolgáld.
- A rend legyen a legfontosabb életedben, ne engedj a káosz kísértésének.
- Ha felborul a rend, tégy meg mindent a helyreállítása érdekében.
- Tisztelj mindenkit, aki a fény útján jár.
- Igyekezz elérni, hogy minél többen a fény útját járják.
- Ha valaki véglegesen a sötétség útjára lépett, küld Titanius színe elé a túlvilágra.
- Minden erőddel pusztítsd a sötétség és a káosz teremtményeit.

Titanius híveinek legnagyobb része Titanius egyházának tagja, ami azt jelenti, hogy templomok építtetésében segédkezik, egyházadót fizet a templomoknak és azok papjainak, valamint minden reggel és este meglátogatja a legközelebbi templomot, hogy részt vegyen a reggeli és esti misén. Ezen kívül, főleg a vallásosabbak naponta többször is imádkoznak istenükhöz. Ez így rendben is lenne, azonban nem ritka az egyházi korrupció, kizsákmányolás, valamint néha hosszabb-rövidebb időre az egyházi inkvizíció is megszerveződik és véres „tisztító” hadjáratba kezd, amiknek legtöbbször szinte csak ártatlan áldozatai vannak. Talán épp ezért jöhetett létre a „kitaszítottak” közössége. A kitaszítottakat üldözi leginkább az inkvizíció, ugyanis ők azok, akik ellenzik az egyház létjogosultságát, mert szerintük csak a hit számít. A kitaszítottak legtöbbször eldugott szentélyekben találkoznak és tartanak istentiszteleteket, melyeket nem egy pap, hanem egy, a közösség által kiválasztott személy vezet le. Bár legtöbbször nem használják a kitaszított kifejezést közösségükre, magukat igaz hívőknek nevezik, de Titanius egyházának tagjai, csak, mint eretnekek tartják őket számon és szinte a démonokkal megegyező szinten állnak hozzájuk, azaz tűzzel-vassal irtják őket. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a legrosszabb kitaszított is legtöbbször vallásosabb, mint egy átlagos egyházi pap. A leghíresebb kitaszított közösség az Örök Kristály Virág Rendje.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Titanius, a fény istene és követői
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Tudnivalók a játék világáról :: Vallási információk-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a free blog