Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Az ősi elfek vallása

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Az ősi elfek vallása   Szomb. Ápr. 03, 2010 5:40 am

Az ősi elfekről nem lehet túl sokat tudni, de amiről a legkevesebb adat maradt fenn, az a vallásuk. A legegyszerűbben talán akkor lehetne képet alkotni hitük részleteiről, ha utódfajaik (nemes elfek, erdőelfek, emberek) vallásait együtt vizsgáljuk meg, valamint azt a kevés legendát, amely az ősi elfekhez kötődik. Igaz, az emberek barbárkori hitének kevés hírmondója maradt, de az erdőelfek természet isteneit imádó hite és a nemes elfek által közvetített, ma már rendkívül elterjedt Titanius vallása még ma is virágzik. Bár az ősi elfek hitének kérdésével kevesen foglalkoznak, mégis számos elmélet született már mibenlétéről, igaz, akik a természet isteneiben hisznek, azok erre a kérdésre azt a választ adják, hogy az ősi elfek is a természet isteneiben hittek, akik pedig Titanius hívei, egyértelműnek tartják, hogy már az ősi elfek is Titanius hívei voltak. Hely hiányában sajnos nem tudjuk közölni az összes teóriát, így csak a kérdéssel foglalkozó tudósok által legelfogadottabb elméletet írjuk le.

Az ősi elfek természeti nép voltak, harmóniában éltek minden élőlénnyel, azonban, mikor már eltértek eredeti életmódjuktól, azaz már kezdték kizsákmányolni a természetet és egymást, valamilyen ismeretlen oknál fogva szigetüket egyre több és több csapás érte, mindaddig, ameddig az ősi elfeknek el nem kellett hagyni otthonukat, és új földet találni. Az ősi elf sziget holléte ismeretlen, lehet, hogy ma már nem is létezik (talán soha nem is létezett?), azonban ez a történet rendkívüli hasonlóságot mutat a természet isteneinek vallásában leírt Végtelen Élet Földjével, ahonnan a természet istenei kiűzték az ősi elfeket, valamint a Titanius hitében megfogalmazott Paradicsommal, ahonnan Titanius űzte ki az ősi elfeket. Annyi bizonyos, hogy az ősi elfek nem igazán törődtek már vallásukkal, és utódfajaik csak legendáikból alkothattak képet a hitükről, mely a Titanius hit és a természeti istenek vallásának létrejöttéhez vezetett.

A tudós körökben legelfogadottabb vélekedés az, hogy az ősi elfek egy arctalan, nemtelen és láthatatlan természetfeletti erőben (istenben) hittek, mely mindenhol, mindenben és mindenkiben ott van, hogy segítse az élőket és nyugasztalja a holtakat. Megnevezése ismeretlen, de elfogadott vélekedés, hogy ez a természetfeletti erő, avagy isten névtelen is volt. A halál utáni létben szintén hittek, mert a halottak szellemeit gyakran valamelyik növényben, állatban vagy természeti jelenségben vélték felfedezni, sőt, nem elképzelhetetlen, hogy a lélekvándorlás egy különleges formájában hittek. Ha az ősi elf szigetről szóló legenda igaz, akkor ennek a természetfeletti erőnek a tisztelete nem alaptalan, hiszen hatalma óriási lehetett.

Még egy érdekesség az ősi elfekkel kapcsolatban, hogy az ő legendáikban jelennek meg először az angyalok, de nem úgy, mint isteni lények, vagy természetfeletti erők, hanem mint egy egyenrangú faj. Ez több dolgot is bizonyíthat a kérdéssel foglalkozó tudósok szerint. Az első, hogy az angyalok is eredetileg egy ősi faj voltak, akik civilizációt építettek, és kapcsolatba kerültek az ősi elf civilizációval, mint baráti nép, egyes vélekedések szerint a két faj egy szigeten élt, sőt, vannak olyan merész teóriák, miszerint az angyalok és az ősi elfek egy faj voltak eredetileg. A második fontosabb elképzelés, hogy az angyalok isteni lények voltak, de az ősi elfek olyan hatalommal bírtak, mely vetekedett az angyalok erejével, így az ősi elfek csak, mint egyrangú fajként tekintettek az angyalokra.

Az ősi elfek hitéről még ma is folynak a viták, de mivel az ősi elf múltról csak kevés dolog tanúskodik, azok legtöbbje is csak legenda formájában, így csak teóriák sokasága az eredmény.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Az ősi elfek vallása
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Tudnivalók a játék világáról :: Vallási információk-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Free blog