Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 A késő-középidőktől máig

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 25
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: A késő-középidőktől máig   Pént. Ápr. 02, 2010 2:14 pm

Az ork invázió leverése után 65 évig teljes béke honolt.
Míg egy napon, egy hataloméhes és pénzéhes nemest meglátogatott egy öregember. Az öregember elkezdte a nemest a sötét mágiára, és a nekromanciára tanítani. A nemes lelke elsötétült, és ő lett az első igazi halállovag.
Parasztokat végeztetett ki és alakítatott át zombikká és csontvázakká, csak hogy a seregének méretét növelje. A fiatal halállovag egy nap elkapott egy furcsa betegséget. 1 pici szúrásnyom volt a nyakán, a szája véres lett, és a napfényre azóta nem tudott kimenni. Emberek vérén kellett élnie.
Ő lett volna az első vámpír? Biztos nem.... legfeljebb őt változtatta vámpírrá egy másik ismeretlen vámpír, így ő lett az első ismert vámpír.
Az öregember pedig egy már régóta létező szekta tagja volt, ami telejsen titkos volt, és a sötétmágiával foglalkozott.
Az öregember valaha megtalált egy módot arra, hogy élőholtá váljon, de úgy, hogy a tudatát és a lelkét megőrizzé. Átváltoztatta magát. Ő lett az első Lich.
A csontváz és zombi seregeket használó "páros" hamarosan farkasember-szerű szövetségesekre, és vérszívó talpnyalókra talált.
Viszont a "páros" nekromanta karierje nem tartott túl sokáig Ethrandban: száműzték őket Keldornba, egy még messzebbi helyre. Ott megalapították a birodalmukat, az Élőholt Birodalmat.

Az ork invázió megvolt, a nekromancia létrejött, az élőholt birodalom megalapult. Mit kell még ennek a szerencsétlen világnak kihevernie? Hát sajnos, még elég sokat.

Mivel az Élőholt Birodalom megalapítása utáni 147. évben mégnagyobb veszély közeledett: A démonok.
A démonok egy ismeretlen helyből jöttek.... az alvilágból. Céljuk teljesen ismeretlen.
Valamiféle kapukon keresztűl jöttek át.

Mindenki ellen harcoltak.
Az élőholtak könnyűszerrel lemészároltak inden démont akit láttak, és a kapukat elpusztították - ők csírájában folytották el a problémákat.
Az orkok vakmerő és kemény harcosai gyorsan lemészárolták a démonokat, keveset hagyva élve (akik életben maradtak, azok áldozati vacsora lettek). A démonok kapuit lerombolták, a mgölt démonokról pedig eltávolították a karmokat, patákat, szarvakat és hasonlókat - harci trófeák lettek belőlük.
Az erdőelfek eleinte folyamatosan vesztettek, de később felfedezték hogy a druidák mágiája eredményes a démonok hordái ellen, ezért bevetették.
Az emberek eleinte folyamatosan vesztettek, de később felfedzték hogy a papok papi mágiája és a szenteltvíz halálos a démonokra, így bevetették.
A nemes elfek nyílt terepen ütköztek meg a démonokkal. Mágiát és fegyvereket egyaránt bevetve könnyű győzelmeket arattak.
A gyíkemberek a mocsáraikból a gyors harcosok segítségével könnyűszerrel kiűzték a démonokat, és a holtestükről begyüjtöttek sokmindent, harcitrfeának használva őket.

Ez volt az első győzelem. Mindenki azt hitte, hogy a háborúnak vége. De nem: a démonok újra jöttek, sokkal nagyobb sereggel.
Itt most mészároltak rendesen: elfek, emberek, gyíkemberek, orkok, és élőholtak ezrei feküdtek holtan a csatatéren. Itt volt az idő az első Isteni beavatkozásokra.
Az emberek és a nemes elfek Titaniushoz fordultak, az erdőelfek Selanna-hoz és Gorinnon-hoz, a gyíkemberek a sok istenükhöz, az orkok pedig Lég Apához és Föld Anyához.
Imádságaik meghallgatásra találtak.
Az emberek és a nemes elfek oldalán hirtelen szép szárnyas és kardokat forgató angyalok jelentek meg, akik isteni fényességükkel visszaűzték a démonokat oda, ahonnan jöttek.
Az erdőelfek oldalán smaragd, arany és gyémánt sárkányok jelentek meg, akik megönnyítették az elfek dolgát - a démonok kiírtását.
A gyíkemberek oldalán wywern-ek, és sokfejű hidrák jelentek meg, amelyek a gyíkemberek dolgát megint megkönnyítették.
Az orkoknak és szolgálóiknak pedig a háború idelyére mégtöbbszöröződött fizikai erejük, bátorságuk és intelligenciájuk, ezáltal az orkok a démonokat megint tökéletesen ki tudták írtani.

Az élőholtak pedig bevetették a sötét mágiájukat, és minden kiírtott démont a nekromancia segítségével csontvázként vagy zombiként támasztottak fel. Az élőholtak számbeli fölényt szereztek a démonok felett, és legyőzték a démonokat.

A háborúnak végre vége lett. De milyen sok életbe került ez, mennyire megváltoztatta az egész világot. Hiszen a háború alattt a bnépek falvakból menekültek, legközelebbi városokba és várakba.
Ezek miatt szüelttek "hibrid" gyerekek: fél-elfek, fél-orkok...
A fél-orkoknak választaniuk kellett... egyesek az emberekhez próbáltak naynehezen beépülni (később sikerült), mások pedig az orkokhoz, de ott lenézést nyertek mivel korcsok.
A fél-elfek egy része el lett fogadva a nemes elfeknél, erdőelfeknél és az embereknél, de nem mind. Néhányan úgydöntöttek hogy saját országot alapítanak. Létrejött az Artaburro-i hercegség.
Az emberek gyorsan kiheverték a háború okozta borzalmakat. Sőt, 10 év múlva felütötte a fejét a túlnépesedés. Az emberek - akkoriban független és ritkán lakott - területekre tették be a lábukat, és telepdtek le. Köztük volt az Észak-Etrandi hegység is, amit a törpök és a gnómok nem adtak. Még egy háború lett, de ez már sokkal kisebb. Az emberek végül legyőzték őket, de a törpök és a gnómok - még ha meg is ölik is őket - nem akartak békét. Az emberek akkori királya, Andrei megígérte nekik, hogy megtarthatják vallásukat és klánjaikat. Ezek után belenyugodtak a békébe, és a "megszállásba".
A túlnépesedés eltünt. Viszont az Etrancoasti királyság (később már csak grófság) - ami eddig egyszer sem jött képbe - több pénz és terület érdekében hadat üzent az Etrandi királyságnak. Ezzel súlyos hibát tettek.
Az Etrandi királyság hadseregei - az előző háborúkból maradt legjobb túlélők, az igazi veteránok - könnyűszerrel legyőzték Etrancoast barbár és fejlettlen technikájú hadseregeit.
Sőt, Etrand el is foglalta Etrancoastot.

Ezzel lezártak egy háborús időszakot, amint 144 évig tartó béke követett. Egyszer aztán, néhány tudásra éhes nemes elf és erdőelf rossz útra tévedt - vándorló nekromantákkal találkoztak, akik megtanították nekik a sötét mágiát (de a nekromanciát valami oknál fogva nem).
A megrontott elfek továbbadták tudásukat több fiatalnak. Eleinte ezt az erdőelfek királya és druidái, és a nemeselfek királya, varázslói és papjai észre sem vették, de mikor már egybe többen térták át a rossz útra: a nemes elfek és az erdőelfek közösen megbeszélték a dolgokat.
A megrontott elfeket száműzték a föld alá., hogy ott pusztuljanak el.
A száműzés megtörtént. De nem pusztultak el. A megrontott elfek a földalatti gombákat egészségesen meg tudták enni, és az ott élő szörnyeket - a trogloditákat, minotauroszokat és hárpiákat rabszolgáikká tették, és a felszíni gyíkemberekkel összebarátkoztak. A gyíkemberektől baziliszkuszokat kértek, akik oda is adták őket a megrontott elfeknek. A megrontott elfeknek így lett lovasságuk.
Aztán, 50 év múlva a megrontott elfek és a baziliszkuszaik változásokat észleltek. A bőrük kezdett kékülni. És meg is történt.
Belőlük fejlődtek ki a sötételfek.
A sötételfeknek elősször 1 királyuk volt, de halála után nem volt örököse, ezért klánokra lettek a földek felosztva.

Mindezek után 23 évvel, egy lázadás tört ki Etrancoastban. Függetleníteni akartak, véget akartak vetni az ETrandhoz való tartozásnak. Az Etrandiak nem akartak mégegy háborút, ezért kiegyeztek az Etrancoastiakkal - átveszik az Etrandiak vallását, cserébe függetlenséget kapnak. Bele is egyeztek.

(Etrancoast függetlensége a játék jelenlegi idelye előtt 400 évvel történt meg, tehát úgy számoljátok....)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
A késő-középidőktől máig
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Tudnivalók a játék világáról :: Történelem-
Ugrás:  

HungarianForum.com | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | www.sosblogs.com