Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Keldorni Birodalom

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Keldorni Birodalom   Pént. Ápr. 02, 2010 11:26 am


Keldorni birodalom
Államforma: Köztársaság, Oligarchia "kizsákmányolók kis csoportjának politikai és gazdasági uralma"
Domináns faj: Ember, Élőholt (vámpír, lich, likantróp(Vérfarkas, Vérmedve, Véroroszlán, Vérpatkány, Véttigris, Vérvaddisznó))
Hivatalos nyelv: Apanonalammen
Államvallás: ateizmus. Nem hisznek senkiben, és semmiben.

Az élőholtak területei. Mindenhol csontváz és zombi szolgál dolgoznak: nekik úgysincs tudatuk, ők úgy sem bánjá a munkát.
A legtöbb országban a népesség nagy részét öntudattal és működő aggyal rendelkező élőlények teszik ki. De mivel az élőholt "nemzet" dióhéját alkotó csontvázaknak és zombiknak nincs öntudatuk, nincs működő agyuk, ezért az élőholtak országa teljesen más a többitől.
Persze a feudalizmus itt is jelen van. Nagyobb vámpír grófok és hercegek földet adnak a kisebb hatalmú vámpír grófoknak, és ők ezt továbbadják. A vérfarkas klánoknak is vannak saját földjeik.
Viszont a törvények szerint mindenki a tanács alattvalója és feltétlen engedelmességgel tartozik a tanács tagjainak. Viszont az élőholtak alapvető áruló és hatalomvágyó természete miatt sokszor vannak árulások, "a tanítvány elárulja a mestert hogy ő maga lehessen a mester", és hasonlók. Meg azt se feledjük hogy a tanács tagjai nagyon korruptak, a nagyobb befolyású nekromanták és grófok gyakran lefizetik őket. Káosz földje ez.
Igazából csak azért lehet köztársaságnak nevezni, mert nem 1 személy uralkodik az országnak alig nevezhető "országon", hanem egy 5 tagú tanács.
Persze ez is csak névleges. Az igazi hatalom mindig csak 1 személy kezében van: annak a kezében aki a leggazdagabb, és legtöbb kenőpénzt adja a tanács tagjainak.
Sokkal inkább nekromanták, halállovagok, sötét varázslók, vámpírok, likantrópok és lichek egyesülete és közös céhe mint rendes, egységes ország.
Vámpírok ülnek otthon, készülődve arra hogy az áldozatukat meglátogatják és kiszívják a vérét. Lichek számolják meglevő pénzüket, és tanulmányozzák a nagyobb és régebbi könyveket a nagyobb hatalom reményében. Vérfarkasok tanulnak harcolni, és gyakorolnak. Nekromanta tanoncak tanulják a nekromancia művészetét.
Közben az élőholtak tanácsa a lépéseket tervezi, miközben megkapják a következő zsáknyi kenőpénzt.
Az élőholtak tanácsa 5 tagból áll:
-A Vámpír Herceg
-A Főlich
-A Vérfarkasok Szövetségének Vezetője
-A Nekromanta Céh vezetője
-A halállovagok vezére

Az élőholtak történelem során elszenvedett kudarcainak okai jól láthatóak. Többször megpróbálták az egész világot elfoglalni, de nem sikerült nekik.
De nem katonai okok maitt. A nekromancia hatalmas erejével az egész világot könnyűszerrel le tudnák igázni.
A fő ok a kudarcaikra a belső konfliktus és a korrupció: az ambíciózus, korrupt, hatalomvágyó és árulásra hajlamos vezetők.
Így nem is csoda, hogy az élőholtak hadserege hiába elsöpörhetetlenűl erős, mégis az országuk egy gyengécske hatalom. A hadsereget mindig saját maguk ellen használják. A máig is elsöpörhetetlen erejű katonasággal rendelkező országot még ma is belső konfliktusok, hatalomvágyó vezetők versengései és függetlenedni vágyók lázadásai zilálnak szét folyamatosan, az ország hatalma egyre csak csökken és csökken, és ha ez így folytatódik, előbb-utóbb egyszerűen semmivé lesz.
A köztársaságnak egy erős kezű vezetőre lenne szüksége, aki véget vetne a korrupciónak, legalábbis megpróbálná, és rendet hozna az országra, legalábbis megpróbálná.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Keldorni Birodalom
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Tudnivalók a játék világáról :: Állami és katonai információk-
Ugrás:  

Free forum | Roleplay forums | Fantasy | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblog