Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Fegyverek és páncélok

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Fegyverek és páncélok   Pént. Ápr. 02, 2010 10:49 am

Mivel a karaktered fegyvereket is használ (kivéve ha Varázsló... nekik nem kellenek fegyverek mivel ők maguk a fegyverek.... bár biztonság esetére azért ők is hordanak magukkal fegyvereket)

Ütőfegyverek

Bunkósbot

Képzettség: Ütőfegyverek
Leirás: A bunkósbotok a legprimitívebb fegyverek. Bárki tud ilyet saját kezüleg készíteni, még a leges legprimitívebb népek is egyszerű és primitív fegyvereknek tartják ezeket. Fából készülnek

Fejsze

Képzettség: Ütőfegyverek
Leirás: Bár főleg favágáshoz használják, azért egy gyilkosság ezköze is könnyen lehet (bár jól felpáncélozottak ellen semmit sem ér). Átmenetet képez az ütőfegyverek és a vágófegyverek között.
A nyelük készülhet fémből vagy kőből, a fogójuk általában fából készül.

Csatabárd

Képzettség: Ütőfegyverek
Leirás: A fejsze erősebb, harcra optimizált változata. Na ez már hatékony a páncélozott ellenségek ellen is. A favágáshoz is jó lenne, de ahhoz az élőállítása túl drága.

Buzogány

Képzettség: Ütőfegyverek
Leirás: A bunkósbotnak a kifinomultabb, fejlettebb változata. Bár a bunkósbot elvén alapszik, mégis külöbözik tőle. Egy fémrúdra vagy farúdra rá van olvasztva vagy erősítve egy tömény fémgolyó, és a vasgolyóból tüskék állnak ki. Nagyon veszélyes fegyverek.

Láncos Buzogány

Képzettség: Ütőfegyverek
Leirás: A buzogányok láncos változatai. A tüskés golyó nincs közvetlenül ráolvasztva vagy erősítve a fémrúdra, hanem egy lánc köti össze őket.
Ez bár lassabbá teszi a fegyvert, viszont növel a hatótávolságon , és egy kicsit a hatékonyságon.

Harci Kalapács

Képzettség: Ütőfegyverek
Leirás: Na ez már szóról szóra ütőfegyver. Páncél nélküli katonákban nem okoz akkora kárt (legfeljebb összetöri a kezüket, lábukat, és angy fájdalmat okoz), viszont a jól felpáncélozott ellenségre teljes mértékben halálos.

Bot

Képzettség: Hosszúfegyverek
Leirás: A botoknak sok fajtája létezik. Az egyszerű fabotok általában idős emberek támaszai.... viszont a fémből készült botok nagyon erős fegyverek. Bár a katonaságban nem használnak harci botokat, így ez a fegyver inkább csak "földalatti" szervezetekre van lekorlátozva, és varázslókra.


Vágófegyverek

A pengéjük mindig fémből készül, a markolatuk és a tokjuk viszont készülhet fémből és fából egyaránt (a fém előnyben részesített, viszont a fegyver előállításának az árát drágítja)

Rövidkard

Képzettség: Kardforgatás
Leirás: Rövid kardok, vágásra és szúrásra egyaránt alkalmasak. Átütnek az ellenség páncélján (ha szúrásra használjuk őket), ami alkalmas fegyverré teszi a nehézgyalogosság ellen.... a páncélozatlanokat pedig könnyen le lehet vele vágni.

Hosszúkard

Képzettség: Kardforgatás
Leirás: Hosszú kardok, vágásra és szúrásra egyaránt alkalmasak. Átütnek az ellenség páncélján (ha szúrásra használjuk őket), ami alkalmas fegyverré teszi a nehézgyalogosság ellen.... a páncélozatlanokat pedig könnyen le lehet vele vágni.

Pallos

Képzettség: Kardforgatás
Leirás: Széles kardok, leginkább vágásra jók. Átütnek az ellenség páncélján (ha szúrásra használjuk őket), ami alkalmas fegyverré teszi a nehézgyalogosság ellen.... a páncélozatlanokat pedig könnyen le lehet vele vágni.
Szúrásban rosszabb mint a többi kard, vágásban ezerszer jobb! Vágásban messze leelőzi a többi kardot.... de súlyban is... A gyengébbek kétkezes fegyverként használják, az erősebbek egykezes fegyverként.

Klemor

Képzettség: Kardforgatás
Leirás: Nagyon hosszú kardok, vágásra és szúrásra egyaránt alkalmasak. Átütnek az ellenség páncélján (ha szúrásra használjuk őket), ami alkalmas fegyverré teszi a nehézgyalogosság ellen.... a páncélozatlanokat pedig könnyen le lehet vele vágni.
Vágásban ugyanolyan jó mint a többi kard, de szúrásban mégjobb! Szúrásban messze leelőzi a többi kardot.... de súlyban is... Kétkezes fegyver

Katana

Képzettség: Kardforgatás
Leirás: A kardok könnyebb változatai. Nem sokban különbözik egy hosszú kardttól: jóval könnyebb, és nem teljesen egyenes.

Szablya

Képzettség: Kardforgatás
Leirás: A Szablya egy hajlított, külső részén végig éles kard. Hegye általában tompa, elsősorban vágásra kiképzett fegyver.

Shashka

Képzettség: Kardforgatás
Leirás: Egyik fele igen éles és nincs keresztvasa. Ránézésre azt mondhatnánk, hogy egy átmenetet képez egy egyeneskard és egy szablya közt. Van fokéle és kiválóan lehet vele szúrni és vágni is. Mint említettük, nincs keresztvasa, ellenben egy íves markolatgomb található a végén. A szablyával ellentétesen viselték, tehát a vágóél nézett hátra.

Tőrkard

Képzettség: Kardforgatás
Leirás: A Tőrkard egy karcsú, éles hegyben végződő kard, melyet főként a kalózok használnak. Ez a fegyver egy viszonylag hosszú, komplex markolattal ellátott kard. A markolat arra volt kiképezve, hogy védje a használója kezét. A Rapier erőssége, hogy egy igen jó szúrófegyver. A pengét ezért ritkán élezték meg a végéig, hanem általában csak a felétől a hegyéig, vagy nem is volt éle. A Tőrkarddal való vívásban gyakori volt a hárítótőr használata is.

Handzsár

Képzettség: Kardforgatás
Leirás: Ívelt pengéjű, a vége felé kiszélesedő pengés fegyver. Formája miatt szúrásra szinte tökéletesen alkalmatlan, ellenben a széles penge hatalmas csapásokat tesz lehetővé. A Handzsár rövidebb, mint a többi szablya és nem rendelkezik fokéllel.

Jatagán

Képzettség: Kardforgatás
Leirás: A fegyver egyélű, hullámosan ívelt és belső felén élezett. A fegyvernek nincs keresztvasa, markolata gyakran díszes.

Kasza

Képzettség: Hosszúfegyverek
Leirás: Ezt a "fegyvert" a általában a parasztok használják, egy fontos segédezköz a termények begyűjtéséhez.
Alábecsült és alulértékelt fegyver, pedig jó kezekben sokkal többet ér mint a legerősebb kard.

Szúrófegyverek

A pengéjük mindig fémből készül, a markolatuk mindig fából (kivéve a tőröket, amiknek még tokuk is van.... mindkettő készülhet fából és fémből egyaránt, a fém előnyben részesített, de növeli a fegyver előállításának az árát)

Tőr

Képzettség: Kardforgatás
Leirás: Nagyon-nagyon rövid kardszerű fegyverek. Legikább szúrásra valók, vágásra egyáltalán nem.

Lándzsa

Képzettség: Hosszúfegyverek
Leirás: Egy fabot, aminek a végére egy kőből vagy fémből készült kis élt erősítettek. A dárdák ősei.

Framea

Képzettség: Hosszúfegyverek
Leirás: Lándzsákhoz hasonló fegyverek. Dobásra és bökésre egyaránt alkalmasak.

Pika

Képzettség: Hosszúfegyverek
Leirás: A lándzsa továbbfejlesztett, hosszabb, modernebb és hatékonyabb változata.
Nagyon hosszuak, a lovasság legrosszabb rémálmai.
Lovasság ellen halálos tud lenni, de amúgy sem gyerek kezébe való játékok ezek a fegyverek.

Kopja

Képzettség: Hosszúfegyverek
Leirás: Erős lovassági fegyverek. A harci kopják nagyon durván átszurják az ellenfelet, még a legerősebb páncélon is átböknek. A lovagi tornákon használt kopják viszont le lettek simítva és tlejesne fából készültek, hogy az ellfelet csak kiüsse a nyeregből, és ne ölje meg.

Alabárd

Képzettség: Hosszúfegyverek
Leirás: A dárda erősebb változatai.
Úgymond, a dárda és a csatabárd kombinációja. nincs túl sok hozzáfűzni való, lásd: Dárda és Csatabárd.

Lőfegyverek

Rövid Íj

Képzettség: Íj használat
Leirás: Kisebb íjak. Általában vadászatra használják őket.
Kicsit messzebre lőnek mint a számszeríjak, de nem olyan pontosak.

Hosszú Íj

Képzettség: Íj használat
Leirás: Nagyobb íjak. Általában mesterlövészek és lovasíjászok használják őket.
A számszeríjaknál sokkal nagyobb távolságokra ellőnek, de nem olyan pontosak.

Kézi nyílvető

Képzettség: Íj használat
Leirás: A számszeríjak "kistestvérei". Kicsi a lőtávolságuk, és csak rövid távra hatékonyak. A bérgyilkosok és a fejvadászok szeretik ezeket a fegyvereket.

SzámszeríjKépzettség: Íj használat
Leirás: A modern technológia szörnyszülöttei. Bár a kézi nyilvetőknél sokkal nagyobb a lőtávolságuk, ennek ellenére még a rövid íjak is messzebbre el tudnak lőni.
A számszeríjaknak bár a lőtávolságuk kisebb mint a rendes íjaknak, nagyon pontosak, és akkora az átütő erejük, hogy mgé a legerősebb páncélt is átviszik.

Tomahawk

Képzettség: Ütőfegyverek
Leirás: Dobófejszék. Ha ügyetlen vagy, kicsi a lőtávolságuk, ha ügyes vagy, egész jó távolságra el tudod dobni. A fegyver erőssége attól függ, hogy mennyi erőt adsz bele a dobásba. Ha szerencsés vagy, akkor az ellenség fejébe belemegy, és csúnya halált okoz.

Dobólándzsa

Képzettség: Hosszúfegyverek
Leirás: Dobólándzsák. Ha ügyetlen vagy, kicsi a lőtávolságuk, ha ügyes vagy, egész jó távolságra el tudod dobni. A fegyver erőssége attól függ, hogy mennyi erőt adsz bele a dobásba. Ha szerencsés vagy, akkor az ellenség testébe belemegy, és csúnya halált okoz.

Dárda

Képzettség: Hosszúfegyverek
Leirás: Hajításra feltalált lándzsaszerűség. Ha ügyetlen vagy, kicsi a lőtávolságuk, ha ügyes vagy, egész jó távolságra el tudod dobni. A fegyver erőssége attól függ, hogy mennyi erőt adsz bele a dobásba. Ha szerencsés vagy, akkor az ellenség testébe belemegy, és csúnya halált okoz.

Exotikus fegyverek
Képzettség: Exotikus fegyverek
Leirás: Exotikus fegyverek alá olyan fegyverek tartoznak, melyek igazából nem férnek bele a többi kategóriába. Sőt a legtöbb karakter lehet hogy nem is nézné fegyvernek vagy nem is tudja mi az, legyen szó már létező fegyverről, vagy esetleg a karakter saját specialitásáról.


(Ez utóbbit pörgetni szokták, és csak támadáskor vagy védekezéskor fognak rá és szúrnak vele.)

A leirást Lachdanann készítette

Pajzsok és vértek

A pajzsok és vértek funkciója a használó védelme. A pajzsokkal megállíthatjuk a csapásokat, esetenként támadhatunk is vele, a vértek pedig direkt módon védik a testet, a karokat, esetleg a lábat is.
A pajzsokat csoportosíthatjuk egy és kétpontosra, attól függően, hogy hány ponton illeszkednek a kézhez, karhoz.

Az egypontos pajzs
Az egy pontos pajzsot egy helyen lehet fogni, ami a közepén van. Előnye, hogy kiválóan alkalmazható támadásra is és mozgékony, ugyanis akár 180 fokban is el lehet fordítani. Hátránya, hogy instabilabb, mint a kétpontos pajzsok, de alakzatban még így is kíválóan használható. Ezek a pajzsok általában nyaktól lefelé nyújtottak védelmet, de akadtak valamivel kisebbek is.


Kétpontos pajzs
A kétpontos pajzs, alkarra illeszhető. Ez lehetővé teszi, hogy erősebb csapások megállítására is képes legyen, annélkül, hogy megbillenne. Méretüket és formájukat tekintve sok féle létezik.


Etrancoasti stílusú


Etrandi stílusú


Forturni stílusú


Vértek:

Posztóvért:
A posztóvértet vagy gambeson-t, rendszerint a fémvértek alá veszik fel, hogy, a fém ne kerülhessen közvetlen érintkezésbe a testtel. Általában elég vastag, ahhoz is, hogy gyengébb kardcsapásokat felfogjon.


Láncing:
A láncinget apró láncszemek összeillesztésével készítik, ami egy meglehetősen sok türelmet igénylő feladat és rengeteg láncszem szükséges hozzá. A láncing kiválóan alkalmas vágások felfogására, tompítására, de szúrások és távfegyverek ellen nem segít.Pikkelyvért:
A pikkelyvért egyfajta átmenetet képez a láncing és a lemezvért között, egyesítve a kettő jó tulajdonságait, habár nem akkora mértékben. A láncinghez hasonlóan, az apró lemezek egymáshoz vannak illesztve. Védelmet nyújt vágás és szúrás ellen is, de távfegyverek ellen még ez sem hatékony.
Teljesvért:
A teljesvért a legnehezebb a vértek közül. Tetőtől talpig borítja a testet. Általában nehézlovasok szokták hordani- Általános tévhit, hogy meglehetősen nehézkes benne mozogni és ha az ember földre kerül, akkor nem nagyon tud felállni, csak, ha jóval erősebb az átlagnál.
Ez viszont nem igaz. A páncél a jobb védelemért vastagabb az ember hasánál-hátánál, míg a jobb mozgás érdekében a lábaknál és kezeknél vékonyabb a páncél.


https://www.youtube.com/watch?v=xm11yAXeegg
https://www.youtube.com/watch?v=WMuNXWFPewg


Lemezvért:
A lemezvért, vagy rákpáncél, lemezlapok összeillesztésével készül. Kiválóan védi a használóját, hiszen a vágások csak a legnagyobb, legnehezebb fegyverektől képesek átvágni, a szúrások pedig csak akkor lehetnek hatékonyak, ha betalálnak a lemezek illesztései közt, ami szintén nem könnyű feladat.
Bőrvért:
A bőrvért előnye, hogy a használónak gyors mozgást tesz lehetővé, valamint kismértékben védelmet is nyújt számára. Általában íjászok és könnyűlovasok használják, de szegényebb kardforgatóknál is látni lehet.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Fegyverek és páncélok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Tudnivalók a játék világáról-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblog