Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 A mágia leirása

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: A mágia leirása   Pént. Ápr. 02, 2010 10:48 am

Profán és Szakrális mágia

Először tisztázzuk. Van a Profán Mágia és a Szakrális Mágia.
Mindkettő ugyanolyan varázslatokra képes. Csak a Profán Mágiánál a varázsló saját erejéből varázsló (így sok varázslás után pihennie kell, hogy újra tudjon varázsolni). Míg a Szakrális Mágiánál a pap (akár gonosz akár jó) az istentől vagy isteneitől (akinek, vagy akiknek a papja) kapja a varázserejét.

Mellesleg... akik szakrálisan varázsolnak azoknak a testére és elméjére nincs hatással a mágia. De akik profán módon varázsolnak, azoknak igen.

A szakrális mágiánál a varázslók kitalálhatják (tudásuktól függően), hogy valaki milyen varázslatot használ(t) vagy akar csinálni, mivel az isteneitől vagy istenétől kapja az energiát, így azt valahogy el kell juttatni hozzá, míg a profán mágiánál csak a sokkal tapasztaltabbak tudják észrevenni a mágiát, hiszen az magától a varázslótól ered, így nem tudják kitalálni, hogy mire készül a varázsló, továbbá nyoma sincs (sok), mert nem kellett megkapnia az istenektől vagy istentől.

Vannak bizonyos "alapvarázslatok" melyekre minden egyes varázshasználó (pap, druida, varázsló, stb.) tud használni. Ilyen a telekinézis, a világítás, és a "varázsnyíl" (egy kis energianyíl, amely megsebzi az ellenfelet).
A telekinézis NAGYON sokoldalú varázslat. Sokan azt hiszik hogy csak tárgyak mozgatására lehet használni, de ez nem igaz. Lehet használni a saját ugrásod megerősítésére, repülésre, fojtogatásra, másokat simogatni/masszírozni (és így mások szívét működésbe hozni, ezzel megmentve őket az utolsó pillanatban), és még lehetne sorolni.

A profán mágia hatása az elmére és a testre

Jó jellemű varázslók: Semmi hatása nincs se a testre, se az elmére. Viszont a veled utazó csapattársaid valami kellemességet éreznek körülötted, mintha természetes vezető lennél. Akaratod ellenére inspirálod társaidat és barátaidat.
Semleges jellemű varázslók: A szemeid (akármilyen fajba tartozol, még akkor is ha vámpírba) természetes színűek lesznek, a bőröd színe azonban valamivel világosabb, és egy kicsit szürkésebb. És valami miatt átlátsz a hazugságokon.
Gonosz jellemű varázslók: furcsa szemek, sápadt vagy szürkésedő bőr, sötétebb haj. Ezen kívül valami miatt félelmet és a halál gondolatát árasztod. Viszont nem vagy teljesen magad ura. A gyűlölet, düh, és a hatalomvágy uralkodik el rajtad. A hatalom elvakít. Minél jobban engedsz a sötétségnek, annál jobban elemészti a lelkedet és átveszi az irányítást feletted. (kivéve a licheknél és a vámpíroknál, akik saját maguk irányítják a sötétséget)

Ha ezt letisztázzuk, akkor jöhet a többi cuccos...

A mágia osztályok

Fénymágia: Gyógyítás, áldások, az emberek visszahozása a halálból (a természetes és szent úton) és mindenféle élőholt-ellenes és gonosz-ellenes varázslat. A jó jellemű karakterek keze által elsütve a legerősebbek. Gonosz jellemű karakterek vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon korlátozottan tudják használni.
Sötét Mágia: Átkok, mérgezés, élőholtak feltámasztása, az emberek visszahozása a halálból (a természetellenes és szentségtelen úton), na és persze néhány ügyes kis támadó-csel (pl. fojtogatás). A gonosz jellemű karakterek által elsütve a legerősebbek. Jó jellemű karakterek vagy egyáltalán nem vagy csak nagyon korlátozottan tudják használni.
Elemi Mágiák: Teremtés és pusztítás. Minden, ami az elemekkel (tűz, víz, levegő, föld) kapcsolatos. Azt, hogy a 4 elem közül melyikben vagy járatos, azt te magad döntöd el.
Bár az elementálok idézésére (az elemi mágiák teremtésre való használata) csak a varázslók képesek (és azokon belül főleg a semleges jelleműek, de ritkán a gonoszok és jók is).... Viszont az elemi mágiák pusztító oldalát bárki tudja használni. Varázsló, pap, lovag, bukott lovag. Gonosz és jó egyaránt.
Általánosítás hogy a gonoszok inkább a tüzet szeretik használni (tűzgolyó, tűzvihar, stb.) és a jók (főleg a lovagok) inkább a levegőt (szikra, villámgömb, villám, mennydörgés idézése, szélkitörés stb.)

Ha most egy listát vársz az elsüthető varázslatokról, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak. Nem.
A lista a varázslatokról létezik, de az nem itt van. Hanem a te fejedben lesz egy képzeletbeli lista, és most megtanítalak arra, hogy ezt a listát hogyan hozd létre.

Most zárjuk ki a "sötét mágia", "fénymágia", "pusztító mágia" és "teremtő mágia" dolgokat. Most csak egyszerűen a mágiáról beszélünk.
A mágiával egyszerre teremtünk és pusztítunk is.
Példa: tűzgolyót vagy villámot csinálunk, hogy 1 embert elpusztítsunk. Teremtünk tüzet vagy villámot. Egyszerre teremtettünk és pusztítottunk is.
Másik példa: Begyógyítsuk egy barát sebeit. Teremtettünk (sérülést gyógyítottunk), de pusztítottunk is, mivel a saját energiánkat felemésztettük, amit pihenéssel fogunk visszaszerezni.

Na hogy is megy ez a matekban? A kivonás és összeadás közös neve az összevonás.... a mágiában is ugyanígy van.
A pusztítás és a teremtés közös neve: "a természet manipulálása"
Akármire használod a mágiát, gonosz vagy jó célokra, gyógyításra vagy pusztításra.... csak 1 dolgot csinálsz: a természet dolgaiba pofátlankodsz bele.

A gyengébb varázslók csak fojtogatni tudnak meg szikrákat szórni, az erősebbek pedig falvakat elpusztítani. Ahhoz hogy a természet manipuláld, energia kell. Hogy mekkora... ez attól függ, hogy mennyire akarsz beleszólni a természet dolgaiba. Hogy mennyi energiád van? Ez elsősorban attól függ, hogy profán vagy szakrális mágiát használsz-e. Ha az előbbi, akkor a tudásodtól.

Remélem ez segített arról, hogy a mágiát hogyan kell használni.
Így most mehetsz, és megírhatod a képzeletbeli listádat azokról a varázslatokról, amelyeket használni fogsz.

Mellesleg:
A gyengébb varázslók könyvekből tanulják a már megírt varázslatokat. Az erősebbek viszont saját maguk írják őket.
Ebben a világban a varázslatok olyanok, mint a valóságban a számítógépes programok: a gyengébbek használják őket és meg tanulják őket használni, míg az erősebbek saját maguknak csinálnak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
A mágia leirása
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Tudnivalók a játék világáról-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Have a free blog with Sosblog