Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Reyanna Ryger

Go down 
SzerzőÜzenet
Reyanna Ryger
Miles - Harcos
Miles - Harcos
avatar

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2014. Sep. 21.

TémanyitásTárgy: Reyanna Ryger   Vas. Szept. 21, 2014 5:49 am


Név: Reyanna Ryger
Nem:
Jellem: Kaotikus semleges
Életkor: 21 éves
Anyanyelv: Apanonalammen
Ismert nyelvek: Arquelammen (középhaladó), Hecillammen (alapvető), Taulammen (alapvető)
Elsődleges faj: Ember
Osztály: Harcos
Presztízs osztály: nincs
Tulajdonságok:
Erő: 14
Kitartás: 14
Ügyesség: 10
Intelligencia: 9
Bölcsesség: 9
Karizma: 10
Képzettségek:
-Páncélviselés: Könnyű
-Páncélviselés: Közepes
-Páncélviselés: Nehéz
-Kardforgatás: Alapvető
-Kardforgatás: Haladó
-Íj használat: Alapvető
-Ütőfegyverek: Alapvető
-Hosszúfegyverek: Alapvető
-Nyomkövetés: Alapvető
-Nyomkövetés: Haladó
-Természetismeret: Alapvető
-Természetismeret: Haladó

Előtörténet:
Dél-Etrand vidéke nemcsak nagyon szép, kiváló hozamú földekkel de egyúttal számtalan veszélyt is rejteget magában a szomszédos orkoktól kezdve a helyi élővilágon át az itteni banditákig. Nem árulok el titkot, ha azt mondom, nem mindig volt ilyen hangzatos, szépen csengő nevem. Gyerekkoromban Elna néven hívtak, szüleim egy kis törvényen kívül közösség kellőképpen becstelen tagjai voltak. Apám fényes páncélok helyett tolvajkulcsokkal járta a környező településeket, míg anyám egy szabadúszó zsoldos volt. Végtelen szabadságszeretetem is tőlük és erről a Titanius háta mögötti falucskából származik: elég csak annyit mondanom, hogy annyira nem bírták a házasság jelentette kötöttségeket, hogy többször csúnyán összeverekedtek igen apró dolgokon is. A falu egy erdő melletti mocsárban húzódott meg, tagjai mind a társadalom száműzöttei voltak, ám mégis fontosabbak voltak egy egész lovaghadseregnél. Ugyanis ha ork betörésre került a sor, számtalan módon segítették a helyi milíciákat a portyázók elleni harcokban. Mint mindenki, én is kiképzésben részesültem, anyám mindenféle fegyver használatára okított, valamint a vadonban való túlélésre és a nyomok olvasását is tőle lestem el.

Kilenc éves voltam, mikor először vettem részt én is egy ilyen portyacsapat legyűrésében. Rátaláltam egy csapat ork nyomaira a láp mentén, és hazasiettem, riadóztatva az otthon lévőket. Délutánra már az egész falu fegyverben állt, és a rajtaütésre készülő orkok maguk lettek váratlan támadás áldozatai. Mivel aznap a pusztulástól mentettem meg mindannyiunk életét, hamarosan a legkedveltebb gyerek lettem és már senki sem merte már húzgálni a hajam, mint annak előtte. Még az egyik szomszédos faluba is kimerészkedtem, ahol azonban barátságos fogadtatás helyett kővel dobáltak meg és végül néhány felnőtt kaszákkal és kapákkal zavart el, legnagyobb megdöbbenésemre. Elvégre ha mi nem vagyunk, ők már régen az orkok martalékává váltak volna. Innentől kezdve nem tartottam semmire a "tisztesség" és "rend" fogalmát, amellyel a lápon kívüliek oly' szívesen dobálóztak mindig is.

Ahogy felcseperedtem, a fiúk egyre inkább más irányban kezdtek érdeklődni felém, apám pedig, aki egyre jobban barátja lett az alkoholnak, elvárta, hogy én tartsam el. Anyámhoz persze nem mert fordulni, hiszen tudta, hogy tőle legfeljebb két pofont kapna, nem többet. A falu sosem dúskált a pénzben, én pedig függetlenségre vágytam, ezért nehéz döntést hoztam: összepakoltam minden tulajdonom - hát, nem volt éppen túl sok - és egyik este búcsúzás nélkül felkerekedtem, hogy örökre magam mögött hagyjam azt a bűzös helyet, és más megélhetés után nézzek. Anyám egy időben zsoldosként kereste kenyerét, így magam is erre az útra akartam lépni. A kinti világban először is meg kellett szabadulnom attól, amit magammal hoztam: új ruhákra, új névre volt szükségem. Míg előbbi könnyen ment, utóbbit jó ideig farigcsáltam, különböző fogadók álneveit használva, míg végül eljutottam a tökéletes mestermunkámhoz: Reyanna Ryger, aminek egyszerre volt ősi, nemesi és harcias hangzása.

Az egyszerű zsoldoslétnél azonban jobb lehetőségem adódott: az egyik harci versenyen mutatott küzdelmem alapján - bár veszítettem - a Vérvörös Fény Lovagrendjének egyik toborzója meglátta bennem a potenciált, és felajánlotta, hogy csatlakozzam a rendjükhöz. Bár sosem voltam vallásos és neveltetésem alapján túlbuzgóan jó sem, sőt a kötöttségeket sem állhattam, akkor elég jó lehetőségnek tűnt a fejlődésre a csatlakozás, így hát elfogadtam. "Etrandban viselkedj úgy, mint az etrandiak" tartja a mondás, én pedig buzgón adtam a Titanius hívőt és elszánt jót, miközben igyekeztem minél többet eltanulni a lovagi harcmodorból, aminek kétségkívül nem igen akadt párja a harcmezőn. Persze vidéki lányként sokan szerettek velem szórakozni, de amikor váratlan "balesetek" kezdték érni ezeket az embereket, például néhány csontjukat törve legurultak a lépcsőn vagy rejtélyesen összeverte őket éjjel valaki, ezek előbb-utóbb abbamaradtak. Nagy erőmmel, emberfeletti kitartásommal és ügyességemmel hamar kivívtam mások megbecsülését, bár nem igazán vágytam rá. A mágia ugyanakkor meghaladta a képességeimet, egyes rossz nyelvek szerint "túl buta" voltam hozzá, ugyanakkor meg kell jegyezzem, az ő orruk pedig túl hamar betört.

A rendszabályoknak sosem voltam nagy barátja, így mikor az egyik tipikus fehér lovon ülő szőke herceg stílusú lovag megtalált kéretlen szerelmével, tudtam, hogy ideje a távozás mezejére lépnem. Még a lovagi vizsgák és paladini kinevezésem előtt voltam, így reméltem senki sem szán arra különösebb erőt, hogy egy egyszerű tanítványért átkutassa a fél világot. Ismét este hagytam el a helyet, a magam felszerelésével, hogy most már végre zsoldosként próbálhassak szerencsét. A főváros nyüzsgését elhagyva vidékre mentem, hiszen ott mindig akad munka, és páncélomat és fegyvereimet átkovácsoltattam, hogy ne bukjak le rögtön. Ezután hozzáláttam, hogy megalapozzam a magam szerencséjét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Reyanna Ryger   Vas. Szept. 21, 2014 6:07 am

Egész jó előtörténet.
Egy majdnem-lovag.... Tetszik. Smile
Elfogadva Smile

_________________
Multikarakter:
~ Gnarog Dougfral - ember harcos-varázsló
~ Ther'rah Alean'athem - sárkány nekromanta
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Reyanna Ryger
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Jelentkezés-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create your own blog