Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Ta'ael Myrth'nddare "Tlith"

Go down 
SzerzőÜzenet
Ta'ael Myrth'nddare Tlith
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 73
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 31

TémanyitásTárgy: Ta'ael Myrth'nddare "Tlith"   Vas. Jún. 30, 2013 1:44 pm

Név: Ta'ael Myrth'nddare "Tlith"
Nem:
Jellem: semleges
Anyanyelv: Arquelammen, Taulammen
Ismert nyelvek: Ialammen, Despotanmagi, Apanonalammen, Hafrstakanai
Elsődleges faj: nemes elf
Másodlagos faj: N/A
Osztály: varázsló
Presztízs osztály: N/A

Tulajdonságok:
Erő: 5
Kitartás: 7
Ügyesség: 10
Intelligencia: 15
Bölcsesség: 15
Karizma: 16

Képzettségek:
Mágikus erők észlelése
Ősi nyelv ismerete (mester)
Hamisítás (mester) - <több évtizedes tapasztalatokkal rendelkező adminisztrátor ért ilyesmihez, ha nem is él vele>

Előtörténet:
Akik nevét messzi földön ismerik, azokról mindenki úgy véli, hogy eleget tud már. De a valóság talán éppen ezen tévhit miatt az ellenkezője, hiszen mikor kürdölték privát világukat az egyszerű népek füleibe? Ugyan kevesek vannak már a világon, kik megismernék és még kevesebbnek üt szöget a fejében a nem különösebben ritka Ta'el név, főképpen ha nem árul el mellé vezetéknevet, mely szokása. Ember generációkkal ezelőtt született, Cael'mus Király húgának leányaként, s kora éveiben keresztanyjánál, Dragoc királynéjánál nevelkedett az ő szellemiségében, így az erdei elfek mentalitása és spiritualitása messze meghatározóbb volt életére, mint a hazai bölcsességek. A gyenge és törékeny lány képtelen volt megfeszíteni az íjat és forgatni a kardot, s ezen művészeteket azóta sem sajátíthatta el. Ám aki gyenge testben, az figyelmét másfelé fordíthatja, s ott így sokkal szembetűnőbb képességekre tehet szert az átlaghoz képest. Így történt vele is, míg rokonai lovagoltak, íjászkodtak, s daloltak az erdőkben és városok függőkertjeiben, ő a tekercsek, bölcsek és druidák között töltötte idejét, itta magába mindazt, mely fülét megütötte, s melyet szeme látott. Mikor elf szemmel felnőttként visszatért Froturnba, felkészültebb volt a rá ott váró dolgokra, mint bárki más, s kívül-belül fiatalos, akár az erdei kuzinok népe.
Gyakran konzultált udvari méltóságokkal, jósokkal és külhoniakkal, nagybátyja pedig látva elmei tehetségét, felemelte őt a magasabb körökbe, míg végül a király kisebb problémái sorra futottak át keze alatt, megkönnyítve dolgát az ország kormányzásában. Cael'mus Király azonban valamennyi elődjénél rövidebb uralkodásra ítéltetett, még élete dereka előtt árnyék szállt elméjére, s kezéből lassan fogyatkozni kezdett az erő. Ő azonban odaállt mellé, fogta kezét és irányította lépteit, így hát a királyt őrlő évek alatt lassan egyedüli bizalmasává vált, s az nélküle már egyáltalán nem volt hajlandó tanácskozni senkivel, ahogy rendeleket sem adott ki konzultációja híján. Különös évek borultak Froturn Királyságára, Titanius papjai nem kaptak annyi támogatást a Felségtől, mint valaha, s az erdei elfek természeti kultuszai is inkább megvetni látszottak magukat az udvari körökben, ráadásul annak is híre járt, hogy az uralkodó messzi földi vendégei között számtalan Dragocból jött utazó volt, talán nem egy druida is. A szenátus lassan szinte minden befolyását elveszítette. Mindenki sejtette ugyan, hogy Cael'mus Király fő, vagy inkább egyedüli tanácsadója súgott mindent a fülébe, ám a király tekintéje és utasításai megkérdőjelezhetetlenek voltak, hiszen hiába volt elnyűtt és beteges, elméjét továbbra is tisztának tartotta a közvélemény, így pedig szava parancs maradt. Végül azonban egyre gyakoribbá vált, hogy családtagok és Titanius papjai nem egyszer tettek burkolt szemrehányást az uralkodónak, s kérdőjelezték meg színe előtt Ta'ael tanácsait. Az uralkodó azonban csak még inkább elhidegedett így tőlük, lassan már minden szavukban kételkedett, s minden szándék mögött összeesküvést vélt látni.
Így történt hát, hogy számos nemes és szenátor titkon találkozni kezdtek, lassan valóra váltva a király egykor valótlan vészlátásait: összeesküvés alakult, hogy Ta'aelt és köreit eltávolítság a király környezetéből, hisz a felkent uralkodó ellen nem állt jogukban fellépni. Mikor mindez végül Cael'mus Király fülébe is eljutott, ő megrettent és megparancsolta tanácsosának, hogy rögvest számoljon le az összeesküvőkkel, s Birodalmi Régenssé, illetve egyben Második Konzullá nevezte ki, hogy mindehhez biztosítsa hatáskörét. Azonban az összeesküvők is tudakozódtak erről, s Titanius főpapja küldöncként az akkori etrandi király Calhoun és a Vérvörös Fény Lovagok nagymestere elé járult sürgős katonai segítségért. Eközben otthon kitört a zűrzavar, mikor a királyi őrség sorra kezdte letartóztatni az összeesküvőket, így számos lázadó tiszt, nemes és csapatai menekülőre fogták hogy egyesülhessenek a megindult etrandi intervenciós csapatokkal. A Froturni Hadsereg természetesen nyomban üldözőbe vette őket, még az etrandi határon keresztül is, s harcminc mérföldnyire attól a csatahelytől, ahol két évezreddel ezelőtt Fathred Nagykirály etrandi csapatai elpusztították a Froturni haderőt, a három sereg összetalálkozott.
A Froturni sereget Sim'vara Konzul vezette, akit Ta'ael is elkísért Birodalmi Régens címének következtében, míg a lázadók segítségére siető etrandi sereg élén Bryant Koronaherceg lovagolt. Néhány órás előőrsi csatározást követően, alkonyatkor az etrandiak támadást indítottak a tábort verő froturniak ellen, túl korán, ugyanis a sereg nagy része még harckészültségben volt, ráadásul egy hatszáz fő, lándzsásokból és íjászokból álló különítmény már korábban levált délnek, s az etrandi táborra akart meglepetéstámadást mérni az éjszaka folyamán, a csatazajra azonban meggyorsították lépteiket és tervüktől eltérően az ellenséges sereg mögé kerültek, s felsorakoztak a dombok rejtekében. Bryant első támadását visszaverték, s harci formációba tömörülve ellentámadást indítottak, ami azonban rövid előrenyomulást követően szintén megtört. Mire leszállt az éj, mindkét tábor megpihent és készülődni kezdett a harcok folytatására másnap, az etrandi sereg háta mögött rejtőző csapatok azonban ellátmány hiányában töltötték az éjszakát. A fővárosban késő délután, Cael'mus Király váratlanul jobban érezte magát, s orvosai utasítása ellenére részt kívánt venni Selenna istennő orákuluma megszentelésének ötödik évfordulós ünnepségén. Így lett, a királyon pedig aztán mámor lett úrrá és bevetette magát a táncoló alattvalók gyűrűjébe, nem sokkal később összesett és többé nem tért magához: a kora hajnali órákban végleg elhagyta a lélek.
A nap első sugaraira az etrandi sereg már talpon volt, a nemes elfek formációi pedig már várták őket. Véres csata vette kezdetét, a Vérvörös Fény Lovagok bátran küzdöttek ám végül az ő vitézségük is alulmaradt a jóval képzettebb és nem mellesleg tapasztaltabb, veterán elf katonákkal szemben. A lázadók egy része eldobta a fegyvert, míg akik lovon voltak, menekülőre fogták Bryant Herceg főleg lovasságból álló cspataival együtt, egyenesen az éjjel mögéjük került lándzsák és nyílvesszők erdejébe. A herceg és kompániája azonban hősiesen küzdöttek, áttörték a pajzsfalat és visszamenekültek keletre, a sereg hátrahagyott része vagy a végsőkig küzdött, vagy megadta magát. Mikor a győzelem híre eljutott a fővárosba, egyértelmű üzenet volt a disszens számára, ki is nyerte a polgárháborút. Etrandban másként fogadták a Koronaherceget és a híreket: Calhoun király levelet küldött Froturnba, készségesen bocsánatot kérve fia engedély nélküli hadműveletéért, s biztosította szomszédját megtörhetetlen barátságáról. Mivel Ywa'ho, a froturni trón örököse még példátlanul fiatalon került volna trónra, a hatalmat helyette Ta'ael és Sim'vara konzulok gyakorolták, előbbi pedig tisztsége lejártával mint Birodalmi Régens maradt az ifjú örökös szeme, füle és természetesen szája, míg utóbbit óvatosságból tíz év időtartamra Diktárorrá választották.
A nemes elfek sosem hittek a vérbosszú fogalmában, az emberekhez viszonyítva a fivérség elképzelhetetlenül erős kötelék, így a magukat feladó összeesküvőknek megbocsátottak, beleértve azoknak is kik önszántukból száműzték magukat. Enyhe reformok kora következett, a hadsereg sorait további állandó szolgálatteljesítőkkel bővítették, a besorozottak szükséges számát ezzel szemben pedig csökkentették. A mindennapi életben Titanius hitének egyedüliségének "királyi rendelet" vetett véget, így más vallásúak addiginál szabadabban gyakorolhatták választott hitüket. A városok csatornarendszereit kijavították, a fővárostól északra fekvő használatlan földeken pedig további gyümölcs és zöldségtermelő gazdaságokat alapítottak, ahol főleg Etrandból bevándorló béres parasztok dolgoztak, a terményt pedig (névlegesen) szenátusi felügyelők gyűjtötték és számlálták, habár kétségtelenül igazságosabban, mint bármely emberlakta országban. Ám számtalan vezető továbbra is fájlalta a Régens és a Diktátor, illetve más fontos személyekkel együtt alkotott belső köreik, tulajdonképpen plutarchikus uralmát. Így történt hát, hogy elf hagyományokkal szöges ellentétben, Ywa'ho herceget emberhez mért felnőttkort elérve követelték királlyá koronázni. Válaszul a királyi őrség tagjai Sim'vara Diktátor parancsára és valószínűleg Ta'ael és a többi elit beleegyezésével komolyabb védelem alá helyezte: konkrétan házi őrizetbe. Három éven belül a főváros megmozdult és a "király nevében" ezúttal harc nélkül megdöntötte a belső kör uralmát.
Sim'vara nem bírta elviselni tisztségei elvesztését, s lelkileg felőrlődve végül saját lándzsájába feküdt, társai visszahúzódtak a politikai élet perifériájába
Ta'ael a vándorok ösvényére lépett, "fiatalságba" menekülve és elfordítva fejét az álságossá vált politikától, átengedve magát a kíváncsiság, mágia és az ismeretlen hívásának
Bryant Koronaherceg nem nyugodthatott otthon, csatában szerzett sebeiből teljesen sosem gyógyult fel, s fél évvel később a legyengült örököst elvitte egy téli éjszaka
Calhoun Király összeroppant elsőszülött fia elvesztésétől. Néhány hét múlva belehalt bánatába, őt második fia, Orlonius követte a trónon
Ywa'ho Herceg fejére királyi korona került, azóta ifjúvá cseperedett, megházasodott, országa békés és nincs nyoma a korábbi zűrzavarnak. Azonban a Szenátus és Titanius papjainak óvó szárnyai alatt vajon mekkora tényleges hatalmat gyakorol?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Ta'ael Myrth'nddare "Tlith"   Vas. Jún. 30, 2013 1:54 pm

Elfogadva. A karakter egész jó, és tetszenek a politikai események is. Smile

_________________
Multikarakter:
~ Gnarog Dougfral - ember harcos-varázsló
~ Ther'rah Alean'athem - sárkány nekromanta
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Ta'ael Myrth'nddare "Tlith"
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Jelentkezés-
Ugrás:  

Create a forum on Forumotion | Roleplay forums | Fantasy | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create your own blog