Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Etrandi királyság

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Etrandi királyság   Vas. Jún. 30, 2013 11:24 am


Etrandi királyság
Államforma: Királyság, monarchia, feudalizmus
Domináns faj: Ember
Hivatalos nyelv: Apanonalammen
Államvallás: Titanius közössége

Az ország elsőszámú uralodója természetesen a király. Élet és halál ura. Ő hozza a törvényt, ő dönt abban a szempontban hogy kinek üzen hadat, kivel köt békét, satöbbi.
A királyő a király felesége, és csak (általában) rövid, átmeneti időkben gyakorol hatalmat, amikor a király meghalt, és a király legidősebb fia még nem áll készen az uralkodásra.
A hercegek a király fiai, közüllük a legidősebb örökli a trónt, és a király címet.... azonkívül a hercegek rendes nemesekkel egyenranguak.
A hercegnők a király lányai. Ha a király meghal, és nnincs herceg (nem olt a királynak fia), akkor a legidősebb hercegnő férje lép a trónra.

A király alatt állnak a nagygrófok, amelyek Etrand 3 régióját kormányozzák: Észak-Etrandot, Dél-Etrandot, és Nyugat-Etrandot.
A nagygrófok alatt állnak a grófok, akik a városok és falvak kormányzói, és a hadseregek vezetői.
A grófok és nagygrófok öröklődési módja hasonlít a királyokéhoz: ha a gróf mghal, jogait és területeit a gróf legidősebb fia örökli, ha nincs fia, akkor pedig a gróf legidősebb lányának a férje.

Az Etrandi királyságban a nép adót fizet, és a városok a pénz keresetük egy részét átadják a királynak.

Előző királyokról itt.
A jelenlegi uralkodó család.

Orlonius király


Etrand jelenlegi királya. 48 éves. Bár nem egy szentfazék, és a gazdaság sem éppen az erőssége, harctéri sikereit senki nem vonhatja kétségbe. Igazi géniusz a csatatéren, hadvezérként.
Jó király, a népre alacsony adókat vet ki, és megfelelően korlátot állít az egyház korrupciójának.


Izabella királynő

Orlonius felesége. Egy (már nem élő) Taloni gróf lánya.

Markal herceg


Orlonius király és Izabella királynő egyetlen fia. 21 éves. Apjához hasonló tehetséget mutat a hadvezetésben, ezenkívül őstehetség a kardforgatásban. Vallásos ember, és képzett a gazdasági ügyek kezelésében is.
Orlonius halála után Markal valószínüleg jó kiráyl lesz, talán jobb is mint az apja.

Izabella hercegnő

Orlonius király és Izabella királynő lánya.
A nevét az anyja után kapta. 19 éves, még nem házas.

Etrand törvényei

1. § A nép a király parancsait követi. Aki ellen mer szegülni a királynak, az kötél általi halálra ítéltetik.
2. § Etrand a fény királysága, nem a sötétségé. Aki sötét mágákat, nekromanciát, vagy bármilyen démonokhoz kapcsolódó vallást gyakorol, az máglya általi halálra ítéltetik.
3. § Minden vallás melynek nincs köze a démonokhoz el van tűrve, de akármelyik vallást is követi az illető, a vallásának hagyományait be kell tartania. Aki eretnekséget mer elkövetni, az máglya általi halálra ítéltetik.
4. § Mindent fajt kötelező eltűrni, kivéve a démonokat és az élőholtakat. A démonokra azonnali kivégzés vár, az élőholtakra pedig máglyahalál.
5. § Az illegális csempészet folytatói kötél általi halálra vannak ítéltetve.
6. § A parasztok a nemesek alá vannak rendelve. A nemesek felett csak a király, a főpap, és a lovagok (csak bizonyos esetekben) bíráskodhatnak.
7. § Aki személyes célokból bűntelen embert öl, az kötél általi halálra ítéltetik. Aki bűnözőt gyilkol meg, az pénzjutalomban részesül.
8. § A lázadások tisztaságáról a király, a főpap és a lovagok bíráskodhatnak. Ha a lázadások mögött démoni kultisták állnak, a lázadók máglya általi halálra vannak ítéltetve. Ha a lázadók engedetlenségüknek és urukhoz való hűtlenségüknek hangot mernek adni, és lázadnak, kötél általi halálra ítéltetnek. Viszont ha a földesúr bűnt követett el (pl. sötét mágia és/vagy nekromancia gyakorlása, lepaktálás a démonokkal, eretnekség, oknélküli és/vagy igazságtalan ítélethozat), akkor a népnek teljes joga és kötelessége lázadni, a papoknak és a lovagoknak pedig kötelességük hogy segítsenek nekik.
9. § Ha az egyház támogat egy lázadást, akkor annak aki ellen lázadnak befellegzett - az eretnek gróf máglya általi halálra ítéltetik.
10. § A katonáknak kötelességük a vezetőik parancsait követni. Ha puccs tör ki, a puccsistákat karó általi halálra, a puccs kezdeményezőjét/vezetőjét pedig kötél általi halálra vannak ítélve.
11. § A törpök teljesen szabadon gyakorolhatják vallásukat és kultúrájukat, amíg fel nem lázadnak.
12. § Mások vagyonának csorbítói, a tolvajok árúvisszafizetésre ítéltetnek. A lopott árut vissza kell adni jogos tulajdonosának (ha nincs meg, akkor az értékét pénzben odaadni), emelett az árú értékét pénzben kétszeresen kifizetni (1 része a jogos tulajdonosnak adatik, másik része a királyságnak). Ha a tolvaj nem tudja kifizetni, addoságba kerültet, és kényszermunkára fogatik, addig amíg ki nem tudja fizetni adósságait.
13. § Rabszolgáik lehetnek minden szabad embernek, beleértve a parasztoknak is. Rabszolgák nem kerülhetnek ki bűntelen polgárból (de adósságban lévő elfogott tolvajokból igen), és olyanokból sem akik valaha fontos vallási vagy gazdasági szerepet töltöttek be.
14. § Az önvédelem megengedett. Önvédelemből ölni megengedett, amennyiben a támadás a birtokodon történik. Teljes jogod és kötelességed saját birtokodat megvédeni.
15. § A fegyverek hordozására minden szabad (gyengébbek kedvéért: nem rabszolga) polgár, abban az esetben, ha legálisan szerzi be a fegyvereit.
16. § Kereskedni csak és kizárólag kereskedelmi engedéllyel lehetséges.Hadsereg

Ez csak a királyságnak a hivatalos hadserege.
A szerzetesek és az inkvizítorokat nem számítsuk ide.

Gyalogság

Parasztok


A király parancsára fegyvert fogó állampolgárok. Nincs páncéljük, se harci képzettségük (tisztelet a kivételnek, amelyiknek van), és a fegyverzetük is minimális: vasvillák, ásók, kapák, kaszák, sarlók, szekercék, favágó fejszék, vadászatra használt íjak, és nagyon ritkán akár kardok.
Katonának nem nevezhetők. Kisebb harcokban, nagy létszámban veszélyesek, de a nagyobb harcokban (pl. páncélozott lovasságok, egész hadseregek ellen) legfeljebb golyófogónak (vagy még annak sem) jók...


Pikások


Jól felpáncélozott egységek, hosszú, lándzsaszerű fegyverekkel. A lovasság rémálma, nem is hiába. Nyílt terepi harcokon a királyság ritkán használja őket. Inkább a várak őrzői szoktak dárdákat használni.

Alabárdosok


Hasonlítanak a dárdásokhoz, de valamivel veszélyesebbek és erősebbek.
Jól felpáncélozott egységek. A dárdásokhoz hasonlóak a fegyvereik, de van rajtuk egy balta rész is. Ezzel az alabárdjaik csatabárdként és lándzsaként/dárdaként egyaránt működnek, hatásossá téve az alabárdosokat a gyalogosság és a lovasság ellen egyaránt.

Számszeríjászok


A királyság már több évszázada nem használ rendes íjakat (kivétel: Lovas Íjászok, Hosszúíjászok), így a rendes íjászok kezébe számszeríjat adnak.
A számszeríjaknak a lőtávolságuk bár nem akkora mint a rendes íjaké, mégis halálpontosak, és képesek átütni a legkeményebb páncélokon is, veszélyes és halálos ellenféllé téve a számszeríjászokat, a keményen felpáncélozott egységek számára egyaránt.
Bőrpáncélt viselnek.

Hosszúíjászok


A királyság egyetlen olyan gyalogossága (az íjakkal felszerelt parasztokon kívül), amely még rendes íjakat használ, és nem számszeríjakat. A mesteríjászok nagy és hosszú íjakat használnak (rendes íjakat, és NEM számszeríjakat), melyek bár nem olyan pontosak mint a számszeríjak, és nincs akora átütő erejük, a hatótávolságuk vitathatlanul nagyobb, főleg ha jó kezekben (a mesteríjászok kezeiben) van.
Főleg nyílt téri csatákban használják.
Nem viselnek semmilyen páncélt, ami bár sebezhetővé teszi őket, de így legalább gyorsak, és el tudnak menekülni ha baj van.

Kardforgatók


A királyi seregek gerincét alkotják a kardforgatók. Közepesen páncélozott (bőrpáncélt viselő) egységek, vas kardokkal és közepes méretű fa pajzsokkal. Mindig is a legjobban bevállt egység volt, nagy létszámban megállíthatatlannak tűnnek.

Nehéz Kardforgatók


A királyi seregek dióhéját alkotják a nehéz kardforgatók. Erősen felpáncélozott harcosok, acél kardokkal, és nagy vas pajzsokkal.
Bár nem leggyorsabb egységek, nagyon sok ellenség csak azért elmenekült a csatatérről, mert nehéz kardforgatókat látott.

Lovasság

Könnyű lovasság


Gyengén vagy egyáltalán nem páncélozott, karddal vagy lándzsával felszerelt lovas egységek.
Bár a páncélzatuk vagy minimális vagy egyáltalán nincs, a gyorsaságuk és a támadó erejük vitathatatlan.

Nehézlovasság


Erősen felpáncélozott, karddal, dárdával vagy alabárddal, nagy pajzsal felszerelt lovas egységek. Bár valamivel lassabbak mint a könnyűlovasság, de fegyvereik jobbak ami maitt a támadó erejük jobb, és a páncélzatuk vitathatatlanul nagy előny. Egyedül a többi lovassághoz viszonyítva lassú sebességük a hátrány.

Lovas Íjászok


A lovasíjászok eleinte alábecsült egységek voltak.
Viszont később a királyság katonai vezetői rájöttek arra hogy a modern nem egyenlő a jóval, és a régi nem feltétlenül rossz vagy elavult. Ezért újra elkezdték alkalmazni a lovas íjászokat a seregben.
A lovas íjászok nem számszeríjakat használnak, hanem rendes íjakat. Ezenkívül, vészhelyzet esetére egy rövidkarddal is fel vannak szerelve. Páncélzatuk vagy egyáltalán nincs, vagy csak nagyon minimális.

Lovagok


Lásd itt.

Gépezetek

Az Etrandi királyság technológiai szörnyszülöttei.

Baliszta


Más néven nyílvetőgép. Egy túlméretezett számszeríj, amelynek a használatához 2 ember kell. A sárkányölők kedvenc fegyvere.
Faltörő kos


Lassú, ocsmány gépezetek, amiket az ellenség váránanak a kapujainak a dönetéséhez és betöréséhez használnak.

Katapult


A várostrom legalapvetőbb ezközei. Várvédelemre is szokták használni.

Kővető gép


Az igazi profi hadvezérek ilyet használnak a várostromokhoz.
A követőgépek nagy, megmozdíthatatlan ostromgépek, melyek ugyan egyáltalán nem pontosak, de az erejük hatalmas.

Forró olaj


A várvédelem leghatékonyabb, és legszörnyűbb ezközei.
A várfalakról a katonák leöntik az ostromlókra. Ez a forró olaj szétégeti az ellenségeket, belehalnak.
Drága fegyver, és veszélyes is (akár visszafelé is elsülhet, ha ügyetlen kezekbe kerül), de mindenképpen hatékony.

Hadihajók

Az Etrandi királyság hadihajói.
Ne feledjük, hogy mivel a játék a középkori időkben játszódik, ezért a hajók vitorlás hajók.
Ne feledjük hogy a játékban nincs a puskapor felfedezve/feltalálva, így nincs se puska, se ágyú. Csak íj, számszeríj, baliszta, katapult, stb.
A hajók csak a baliszták és az íjászok segítségével tudják magukat megvédeni. Az íjászok gyakran haszálnak tüzes íjakat az ellenséges hajók ellen, mert ez felgyújtsa és elsűlyeszti őket.

A hajók fő célja a hadsereget, fegyverek (és esetleg telepesek) szállítása, legalábbis a hadihajóké. Tehát a halászhajók meg a hasonlók nincsenek beleszámítva.

Amíg a "földi katonaság" (gyalogosság, lovasság, ostromgépek) hadvezére a Tábornok, addig a "vízi katonaság" (hadiflotta, a hadihajók) hadvezére az Admirális.

Kogge


Kicsi hajók, melyek legfeljebb kisebb csapatok szállítására alkalmasak. Inkább a kereskedők használják a kogge-kat, a hadiflotábban ritkán alkalmazzák.

Karavela


Valamivel nagyobb hajók, melyek már közepes méretű csapatokat is el tudnak szállítani. Sőt, még néhány baliszta is rájuk fér, hogy a hajót jobban megvédjék.

Gálya


A nagy hajók. Nagy csapatokat (vagy sok árút) szállítanak, és azért férnek rájuk baliszták, hogy megvédjék a hajót.
A gályák "fel vannak szerelve" "tűzoltókkal", hajó szakáccsal, hajóorvossal.... ezek az alapok, de néhány hadi gályán van kovács, sörfőző és pék is, hogy a hajó részben önellátó legyen élelem terén.

_________________
Multikarakter:
~ Gnarog Dougfral - ember harcos-varázsló
~ Ther'rah Alean'athem - sárkány nekromanta
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Etrandi királyság
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Volangaard - Királyi csarnok

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Tudnivalók a játék világáról :: Állami és katonai információk-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblog