Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Utcák, és a főút

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Utcák, és a főút   Szomb. Ápr. 27, 2013 2:01 am

A fő a főút, amely végigvezet az egész falun, fel a hegyre, aminek a közelében.
A másik pedig a főúthoz csatlakozó utcák, ahol a falu lakóinak a házai vannak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Ther'rah Alean'athem
Draco - Sárkány
Draco - Sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 04.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest, Magyarország

TémanyitásTárgy: Re: Utcák, és a főút   Vas. Jún. 30, 2013 12:48 pm

*Esteledett. Sötétedett. A munkások Most kezdtek el a földekről a házaikba menni.
A vadlúdak lassan kezdtek aludni térni. A sertést, marhát, birkát, kecskét terelték be a karámokba. Aludni kezdett térni a természet, s velle együtt a termőföld, a falu. De nem úgy egy újabb veszély ami a faluhoz közeledett.
Egy sárkány! Úgy bizony, egy sárkány! Egy sárkány készült a falut megtámadni! A messziből repült. Gyorsabb volt mint a villám. A falusiak nem láttak ennél gyorsabb teremtményt. Lóval üldözni is felesleges volt.
Ther'rah volt az a sárkány. Az este közeledtével hirtelen lecsapott a védtelen falura.
Az úton járt egy középkorú férfi. Barna haja, bajsza volt. Volt egy szerető felesége, öt aranyos gyermeke. Boldog volt. Nem volt túl gazdag, egyszerű parasztember lévén, de boldog volt. Csak volt. Jött Ther'rah az égből, szájába kapta a parasztembert, és meglett az utóvacsorája. Ez az ember már nem fog hazatérni a családjához. Aki látta az eseményt, az csak sikíthatott. Az emberek szeme láttára vette szájába az ártatlan parasztembert a sárkány, és kezdte el még élő testét megfosztani az élettől, majd megemészteni.*
~ A szarvasmarha jobb volt, de az emberhús is megteszi... ~

_________________
_________________
Multikarakter:
~ Stephanus Tavilrond - ember lovag
~ Gnarog Dougfral - ember harcos-varázsló
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arqun Valsavis

avatar

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2013. Jun. 30.

TémanyitásTárgy: Re: Utcák, és a főút   Vas. Jún. 30, 2013 1:23 pm

A roncsolt képű zsoldos unottan fújta le a habot a söréről pipafüstbe burkolózva a fogadóféleség asztalánál. Fogadónak nevezni enyhe túlzás volt, hisz csak sört, bort meg rossz lócát kínált éjszakára, de a kalmár kísérői ezen aztán nem akadtak fenn, az ő munkájukban örültek bármilyen az erdei talajnál puhább derékaljnak. Arqun lassan itt a keserű italt és lassan szívta a csibukot is. A korsóban is, a pipában is olcsó és rossz vacak volt, de felüdített a napi lovaglás után minden utazó népet.
A rémült üvöltözésre egyszerre kapták fel a fejüket a veterán fegyverforgatók, meg az a pár tapasztaltabb utazó, akik még ott lógatták a lábukat. Selyemgúnyás, kikent kapitányuk idegesen vihogott:
- Sárkány... biztos valami kőszáli sas repült erre és...
Hamar elhallgatott. A nála jóval tapasztaltabb emberei már tudták: itt nem sok szó lehet ilyesmiről, a parasztok éppen elég sast láttak már. Fegyverre kapva tódultak ajtóhoz-ablakhoz. Elképedve bámulták a fergetegként lecsapó éjszín pikkelyes gyíkot, amint felragadta a mezőről hazafelé tartó mit sem sejtő szerencsétlent. Rosszkor rossz időben - vont magában vállat a martalóc e felett, de persze a helyiekből bőven akadt, akinek ellenvéleménye volt. Elsőként a tokától bokáig végighányt ruhában terpeszkedő részeges pap, aki veszett sebességgel józanodott ki:
- Testvérek! Nézzetek oda! Eljött a gonosz küldötte! A démonok hátasa, ki a pokolba ragadja a szerencsétleneket, akik könnynek találtattak! Imádkozzatok fennszóval Titaniushoz és ő megóv titeket! Bánjátok meg bűneiteket előtte és szent hatalmával felvértezve űzzétek el a bestiát ami...
Nehéz reccsenés hallatszott amint a buzgó egyházfi orrcsontja beszakadt a zsoldos ökle alatt. Túlsúlyos teste elvágódott, magával sodorva egy magányos utazó asztalát mindenestől. Arqun szitkozódva megrázta az öklét majd recsegve megszólalt. Roncsolt hangszálaitól kellemetlenül érdes hangja határozottan hasított a vendégház levegőjébe:
- Na, akinek ehhez van kedve menjen kapáért meg kaszáért, a többi figyeljen ide - dörmögte. - Egy ekkora dög nem lakik jól egy emberrel. De talán pár disznó még ezt a belet is eltelíti. Rohanjatok haza, mentsétek a kölkeitek. Pincébe vagy a mezőre. MOST!
Két haramiából vedlett, sokat látott fegyvertársa értően nézett össze. Nem is volt hülyeség. Vagy tényleg felzabálja a gulyát és elkódorog a nagy dög, vagy kb háromszáz ember fog itt futkosni a szélrózsa minden irányába, mire levadássza őket meg kikaparja a pincékből jó lovaikon hét határon túl lehetnek. Vörös loboncú, nagy bajuszú, csupa izom férfi lépett elő, kiégett kovácskötényben, ellenségesen méregetve a torz képű kardforgatót:
- Az ott a démonok küldötte! Meg kell ölnünk! Titanius megsegél!
- Vadbarom! - összegezte véleményét a zsoldos, miközben egyoldalú magánbeszélgetést folytatott az agyalágyult örökkévalókkal. Az addig rendben van, hogy minden faluba kell egy bolond, elvégre viccesek, de minek kell nekik meg is szólalni?
- Nem szűkölhetünk a vackainkon, míg megöli a barátainkat! - ágált a kovács.
- Nem. Helyette megdögölhetsz te is - vetette oda foghegyről a fegyveres.
- Megölte az unokatestvérem! Öt árva maradt utána! - kiabált félig tébolyodottan a szerencsétlen.
- Lesz több is, ha nekibuzdulsz, de én nem tartalak vissza - vont vállat a sebhelyes, felkapva a kanász karikás ostorát, majd kiugrott az ablakon.
Arqun futtában látta, amint a férfi pörölyét vállára vetve a nagy gyík felé indul s röviden visszaszívott néhány sértő megjegyzést pár istenség felé. Végül is kb két perc, amíg megzabálja ezt is. Ő maga ez alatt a karámokhoz rohant, majd lelökve a keresztfát kezdte sűrű ostorpattogtatás közepette kihajtani a disznókat. A zavarodott és rémült állatok kirontottak a karámból, jó részük rohant el a kovács után, éppen a sárkány felé. Arqun egyetlen másodpercre állt meg megnézni a fejleményeket...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ther'rah Alean'athem
Draco - Sárkány
Draco - Sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 04.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest, Magyarország

TémanyitásTárgy: Re: Utcák, és a főút   Vas. Jún. 30, 2013 1:43 pm

*Az emberek sikítottak. Az emberek visítottak. Ther'rah-t izgatta a terror amit okozott. A vér forrása. Az ellenfelek nyőgése. Izgató volt. Hamarosan egy pörölyös bolond próbálta meg Ther'rah-t megtámadni. Ther'rah látta, hogy ez egy hosszúhajú, nagyszakállú ember volt, méghozzá a ruhája is olyan szőrös volt.... Nem érdemes megzabálni.
Ther'rah válasza az ostoba ember rohamára a tűzokádás volt. Ther'rah szájából csak úgy ömlött a forró oxigén, felgyújtva bármit amihez hozzáért. A kovács hamarosan hamuvá lett. Nem maradt belőle semmi. Még csontok se. Csak por és hamu.
Látjátok feleim mik vagyunk. Por, és hamu vagyunk.*
- Akar itt még valamelyik bolond játszani? - kérdezte a sárkány nevetve. Most szólalt meg elősször. Hangja mély volt, mély mint a földrengés. Mély, ijesztő, tiszteletet követelő. - Még mindig éhes vagyok.
S ezután felrepült. Milyen "szerencse" hogy az út pont a falu három részét választja el egymástól széles határként: a földművelők termőföldjét, a juhászok és pásztorok legelőjét, valamint mindháromnak házait tartalmazó lakóharmadot. Felrepült a sárkány, felrepült ám, majd az előle futó tehenész tehenét a szájába kapta.
- Végre valami ehető.... - mondta, majd elkezdte rágcsálni. Ez nem a semmittevés ideje volt. Ther'rah tovább cikázott a falu körül miközben ízlelgette, rágcsálgatta az új zsákmányát. Nyámi!
- Azok a bolond emberek....

_________________
_________________
Multikarakter:
~ Stephanus Tavilrond - ember lovag
~ Gnarog Dougfral - ember harcos-varázsló
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arqun Valsavis

avatar

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2013. Jun. 30.

TémanyitásTárgy: Re: Utcák, és a főút   Vas. Jún. 30, 2013 1:59 pm

Hát ez se sokat foglalkozott a disznókkal - állapította meg magában Arqun, majd az épület felé rohant, amelynek közeléből szerencsére most ép elrepült a nagy dög. Két fegyvertársa már a lovakat nyergelte lelkesen. Neki, az egykori szerencsekatonának erre sem volt szüksége. Könnyedén ugrott paripája hátára, majd kurtán biccentett a társainak:
- Tűnjünk innen, amíg a faluval foglalkozik, én ugyan nem erre szerződtem - morogta.
A félszemű Syran, meg a borostás, kevés fogú Gula nagyot bólintottak. A valahonnan délvidékről ideszakadt Gula egy égő lámpást vágott fel a vendégház tetejére széles vigyorral:
- Na ezek mindjárt rohannak kifelé, nem velünk lesz elfoglalva a pikkelyes - röhögött, a sarkát lova véknyába vágva. Két társa szintén eleresztett zablával vágtatott utána, Arqun jelentősen zsörtölődve:
- Mond csak, te agyatlan apagyilkos - hörögte vágta közben. - Azt ugye tudod, hogy az a nagy dög nem állat, hanem agya is van?
- Tudom hát - csattant fel a délvidéki.
- Na és mi van, ha csak a sport kedvéért is a gyorsabbak után megy, mint a mi idióta nemeseink a vadászatokon? - érdeklődött. - A gyorsabbak után, akikre egy veszett nagy máglyával hívtad fel éppen  figyelmet?!
- Mi..? De... - kapkodott levegő után meglepetésében Gula. - Mi van ha...? Akkor, ha..?
Egyetlen egyet villant csak a szablya. A délvidéki fegyveres lova fájdalmas nyihogással zuhant össze, majd nehézkesen tápászkodott fel, de már normálisan járni sem bírt. Átvágott inával csak sántikálni tudott. Arqun odabiccentett Syrannak:
- Még két perc nekünk, amíg felzabálja.
A félszemű belenevetett az alkonyatba. Társak voltak és ami azt illeti a maguk módján meg is kedvelték egymást. Kis szerencsével ők már megússzák. Nem sok kedvük lett volna a másikat is feláldozni. Na nem mintha haboznának persze, de ha elkerülhető ugye... Hisz mégiscsak cimborák, vagy mik...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ther'rah Alean'athem
Draco - Sárkány
Draco - Sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 04.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest, Magyarország

TémanyitásTárgy: Re: Utcák, és a főút   Vas. Jún. 30, 2013 2:16 pm

*Mázlijuk volt a zsoldosoknak. Nem ők voltak Ther'rah célpontjai. Abszolút nem. Ther'rah parasztokra és állatokra vadászott. Miközben cikázott, felfalta a szarvasmarhát. Most egy újabb ember jött. Egy paraszt. Az utcán egy nő gyalogolt.
Egy idős hölgy. A férje már halott volt. Gyerekei már rég házasok voltak, sőt, már rég voltak gyerekeik is. Az idős hölgy gyerekei már az unokákat várták, szóval szép kort megért hölgyről volt szó. Csak volt. Ther'rah ismét lecsapott. Az idős nőszemély a szájába került, majd a sárkány foga kihasította a már nem sokáig dobogó szívét. De amint a húsa Ther'rah ízlelőbimbóival találkozott, Ther'rah hányingert kapott. Már amennyire az lehetséges a sárkányoknál. A sárkány azonnal kiköpte a már halott idős asszonyt.
- Blöeh... undorító! - mondta dühösen. Hamarosan Ther'rah gyomra furcsán kezdett el mozogni. Ther'rah testén egy furcsa érzés lett úrrá. Néhány másodperc múlva valami naracssárga folyadék-szilárd keverék kotyvalék kezdett özönleni gyomrából ki a szájába, majd onnan a külvilágba. A sárkány hányt. Pont azon épület felett repült el a "baleset" bekövetkezte közben ahol a zsoldosok voltak. Azon épült teteje szenvedte el az undorító kotyvalék befogadását. Nem kell félni, nem halálos, de akkor is undorító. Emberi vér, sárkány nyálka, megrágott emberi és szarvasmarha hús, és egyéb termék keveréke. Ha szerencsések a zsoldosok, az épület teteje felfogja az undorító kotyvalékot, bár a bűzt attól még érezhetik. Ha balszerencsések, a tető átengedi és a fejükre csöpög.*
- Ilyen rosszat még életemben nem ettem... - mondta a sárkány, elég hangosan ahhoz hogy az épületben tartózkodók hallján. Emberi nyelven, szóval érthették.
Közben megérkeztek a falusi őrök. A milícisták. Buta parasztok láncingben, alabárddal felszerelve. Mit sem értek repülő sárkány ellen. Volt köztük néhány számszeríjász, de olyan tapasztalatlanok voltak, hogy mozgó célpont ellen mit sem értek. Amúgy se értek volna túl sokat. Felületi sérülés, Ther'rah gond nélkül kibírja és kigyógyul belőle.*
- Talán a pénzüket kellene követelnem....

_________________
_________________
Multikarakter:
~ Stephanus Tavilrond - ember lovag
~ Gnarog Dougfral - ember harcos-varázsló
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arqun Valsavis

avatar

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2013. Jun. 30.

TémanyitásTárgy: Re: Utcák, és a főút   Vas. Jún. 30, 2013 10:33 pm

Arqun és társa látták még a falu szélében a mellettük elrohanó faluőrőket, akik silány alabárdjaikkal, meg pár nyílpuskával rohantak a kocsma felé. A zsoldos valahol elismerősen gondolt feléjük, elvégre kevés az ilyen volumenű, igazi, nagy szívű, tökéletes idióta mint ezek. Nem sokat törődött a falusiakkal. Ha hallgattak volna a tanácsára, jó eséllyel nagyobb részük megússza. 6-7 emberrel még egy ekkora monstrum is jól kell lakjon. Ha valamelyik íjász netán jobban céloz kissé a kelleténél és megsérti azt az ellenállónak nem tűnő bőrszárnyat, akkor viszont... na igen. A sebzett vad nagyon veszedelmes, ezzel tökéletesen tisztában volt az erdőkön mezőkön nevelkedett veterán.
Kieresztett zablával, vágtában hagyták el a falut, nem is foglalkoztak a dühödt kiáltásokkal, amiket gyávaságukért kaptak az őrség tagjaitól. Nekik ugyan se kutyájuk, se macskájuk az itteniek egyike se, miért is foglalkoznának velük? Átvágtattak a termőföldek mellett, majd neki a széles legelőnek. Itt már kissé visszafogták az őrült tempót. Közel volt egy kisebb erdősáv, ami menedéket kínálhat a fentről jövő támadások ellen, elvégre elrejti a két veteránt. Összevillant a vigyoruk Syrannal. Mindketten tudták, hogy megúszták. Azt is, hogy nem menekülnek messzire. Mire véget ér a sárkány tombolása, kis szerencsével nem sok mindenki marad az izzó épületek között. Akkor pedig eljön a romeltakarítás ideje. A hullarablás és fosztogatás sem volt rossz opció a pénzkeresésre.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ther'rah Alean'athem
Draco - Sárkány
Draco - Sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 04.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest, Magyarország

TémanyitásTárgy: Re: Utcák, és a főút   Hétf. Júl. 01, 2013 3:11 am

*A falu széléről jövő őrök alabárdjaikkal nem tudtak mit tenni. A számszeríjászok nagyon gyéren céloztak. Szegények még felületi sérülést se tudtak okozni, mert semmit se találtak el. A sárkánynak már nem volt étvágya. Nem akarta felzabálni a buta őröket. Ezért elhagyta a falut. Elhagyta. Elrepült.
Ther'rah nem okozott nagyobb pusztítást mint egy kisebb ork portyázócsapat. A termőföldek fölött repült át, amilyen gyorsan csak tudott. A célja nem volt más, mint valami erdőszerűség, ahol aludhat.
Persze, hallotta a kiabálásokat. "Igazságot!", "Vesszenek a sárkányok!", "Szörnyeteg!", és hasonlók. A falusiak a három halottat siratták. Akik meghaltak, azok rosszkor voltak rossz helyen.
Amint a sárkány eltünt, az emberek naívan aludni tértek, gondolván hogy Titanius elüldözte a sárkányt. Végülis, Ther'rah nem tért vissza a falúba. Nem ám. Helyette egy közeli erdő közepibe repült. A levegőből kiszemelt magának egy fáktól mentesebb enklávét az erdőn belül, ahol le tud szállni, és aludni tud egy keveset.
És meg is találta. Volt az erdő közepén valami nagyonkicsi patakocska. Kisgyerekek, esetleg legfeljebb 5 felnőtt tudna benne fürödni, és ennyi. Amellett volt egy két ágynyi méretű famentes terület. Ezt a patakocskát és a füves részt körülvette az erdő maradéka, a fák sűrűje.
Ther'rah oda szállt le, nem tudván hogy a zsoldosok ugyanebben az erdőben tartózkodnak. Igaz, a zsoldosok az erdő másik részében vannak, egy kisebb erdősávnak tűnő részen, amely úgymond ütközőzónát biztosít a mező és az erdő sűrűje között. Ther'rah lehunyta a szemét, és elkezdett aludni. De nem aludt mélyen. A legkisebb zajra is felkel, főleg ha az embertől származik. Nem lehet őt meglepetésszerűen megtámadni.*

_________________
_________________
Multikarakter:
~ Stephanus Tavilrond - ember lovag
~ Gnarog Dougfral - ember harcos-varázsló
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Utcák, és a főút   

Vissza az elejére Go down
 
Utcák, és a főút
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Utcák és terek
» Bronx utcái
» Sunagakure utcái
» Utcák és terek
» Kumogakure Utcái

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: A játék világa (felszín) :: Dél-Etrand :: Etrocast-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create your own blog