Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Rath Varss

Go down 
SzerzőÜzenet
Rath Varss
Inquisitor - Invkizítor
Inquisitor - Invkizítor
avatar

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2013. Apr. 25.

TémanyitásTárgy: Rath Varss   Pént. Ápr. 26, 2013 9:12 am

Név: Rath Varss
Nem: Férfi

Jellem: Törvényes Gonosz

Anyanyelv: Apanonalammen
Ismert nyelvek: Arquelammen

Elsődleges faj: Ember
Másodlagos faj: -
Osztály: Pap
Presztízs osztály: Inkvizitor

Tulajdonságok:
Erő: (11+2)=13
Kitartás: (11+2)=13
Ügyesség: 10
Intelligencia: 9
Bölcsesség: 13
Karizma: 12

Képzettségek:
- Mágikus erők észlelése
- Páncélviselés: könnyű, közepes, nehéz
- Ütőfegyverek: mester (+3)
- Gyógyítás: haladó (+2)
- Elvarázsolt eszköz
- Vallatás: haladó (+3)
- Stratégia: alapvető (+1)
Összes: 10 pont
Maradék: 1 pont


Előtörténet:
26 évvel ezelőtt Grandfolk városának egyik gazdag családjának a házában látta meg a napvilágot, mint harmadik gyermek. Apja egy híres, és egyes körökben hírhedt kereskedő volt a városban. Míg anyja egy elszegényedett nemesi család lány gyermeke, akit akarata ellenére adtak férjhez, a szokások szerint. Anyja 3 gyermeknek adott életet. Természetesen a legidősebb testvér veszi át az üzletet, amikor az apjuk majd meghal. A második testvér a tervek szerint beáll katonának, míg a legkisebb gyermek papnak áll. A tervet pedig, amit apja kiötlött, és tökéletesen megfelelt a kor szokásainak el is kezdődött.
Rath már 6 éves korában felvették az egyik városi papneveldébe. Jószerivel csak innentől vannak emlékei, ezen évek előttről csupán homályos képek maradtak meg. Anyja mosolygós arca, amikor lenéz rá. Apja szigorú és néha megrovó tekintete, na meg a testvéreivel töltött órák homályos képei derengenek fel még ma is néha.
Miután felvették, már nem nagyon találkozott a családjával. Csupán néha, a nagyobb ünnepekkor. Legtöbb idejét a templomban és annak környékén töltötte. Néha-néha a városba is kimehettek. Ezen évek során megtanulta hite alapjait, amit szépen bele is neveltek az ifjú elmébe. Néha ezt veréssel serkentették. Megtanították neki a betűvetés művészetét és a számtan alapjait. Sőt már ekkor megtanult néhány egyszerűbb varázslatot is, a mesterei nagy örömére. Ekkor mondták el neki, hogy bizony ő kivételes, így sokat várnak el tőle. 14 éves korában elkezdték a testét is képezni, nem csak az elméjét. Ez a képzés ugyan nem volt a katonákéhoz mérhető, de azért kölcsönzött neki egy fajta fizikumot, amivel akár odakinn a város falain kívül is túlélhetett. Hozzászoktatták a fegyverek és páncélok viseléséhez is. Megtanult a fegyverekkel is bánni valamennyire, de a szelleme képzése még mindig túlsúlyban maradt. Már nem csak az alapokat de néhány varázslatot is elsajátított a fény és a pusztítás könyveiből.
Ekkor kezdett rajta kiütközni erőszakos énje. Társait, ha nem a vallásuknak megfelelően viselkedtek, akkor bizony megbüntette. Néha ököllel, néha pálcával. A más hitek képviselőit pedig eretneknek tartotta. Kezdetben beszéddel próbálta őket a jó útra téríteni. Ám látta, hogy ezzel elég kevés sikert ér el, no meg nem is tehetséges benne. Nem volt valami jó szónok, habár a külseje meglett volna hozzá. Ekkor kezdett el gondolkodni, hogy belép a Szent inkvizíció kötelékébe és így szolgálja az istenét, ha máshogy nem megy.
Jelentkezését el is fogadták, 3 évvel azután, hogy felesketett pap lett belőle. Ezen évek alatt járta a vidéket, és próbálta a rendet hirdetni, amit Titanus-nak köszönhetnek. Gyakran fordult meg kisebb falvakban, mint vándor pap, hogy itt tegye kötelességét. Ezen útjai során néha muszáj volt a buzogányát is bevetni érvelése érdekében, ámbár szigorúan csak a vétkesekre, akik leggyakrabban csak néhány bandita képében öltött alakot. Néha egy két misét is levezetett, de rá kellett döbbennie, hogy neki nem ez az út való. Így lett végül inkvizitor, ahol még néhány évig képezték. Itt megtalálta a helyét. Mesterétől pedig ráragadt viselkedése, és hajthatatlansága. Sok kivégzést és vallatást látott ezen évek alatt. Néhány maga is megcsinált, hogy kiválogathassák a rohadt almát az épek közül. De a legtöbben ártatlannak bizonyultak a kivégzés után. Ekkor magyarázta el neki mestere, hogy inkább pusztuljon ezer ártatlan, mint hogy egy bűnös is megússza. Már régóta mellette volt, így elfogadta ítéletét és eme nézetét.
Majd jött eddigi élete fénypontja. A besúgók ráleltek a városban az Örök kristály virág rendjének egyik jelentősebb búvóhelyére. Nem sejtették, hogy ennyire benn vannak a városban, így gyorsan riasztották is az inkvizítorokat, akik szinte azonnal léptek. Megszervezték a rajtaütést, aminek ő is része lett mestere mellett. Munkájukat lovagok segítették, akik az inkvizíció szolgálatában álltak. Végül már csak várniuk kellett. Folyamatosan figyelték a helyet, majd amikor egyik éjjel elég sokan gyűltek össze, megkezdődött a rajtaütés. Az eretnekeket meglepetésként érte a lebukások, és hamar vérfürdővé vált a békés találkozás. A lovagok és az inkvizítorok hamar rendet teremtettek a helyen. Közülük nem sokan vesztek oda, míg a másik oldalon szinte mindenki meghalt. Azonban néhány megadták magukat. Ekkor fedezett fel egy ismerős arcot a foglyok között. Igaz merő vér volt az alak, de így is megismerte az apját és a legidősebb testvérét. Megrökönyödött erre, amit mentora is észrevett. Így hamarosan kiderült az illetők személye.
Érthető módon ezek után bizonyítania kellett hűségét. De nem itt helyben került erre sor, hanem a tömlöcök mélyén. Neki kellett tulajdon rokonait kivallatni, aztán máglya általi halálra ítélni. Nem ment könnyen a feladat. Hiába régen látta őket, akkor is a családja voltak. Itt ez azonban nem sokat számított. Így hát megtette eme szörnyű tettét, hogy bizonyítsa hűségét. Mentora elismerően nézte a fiatalember művét, aminek köszönhetően még néhány névre szert tettek. Végül a máglyát is neki kellett meggyújtania alattuk.
Ekkor a mestere elismerően a vállára helyezte kérges kezét.
- Most már inkvizítor vagy. – mondta mély hangján. – Üdv közöttük, testvér.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Rath Varss   Pént. Ápr. 26, 2013 9:30 am

Nagyszerű karakter.
Elfogadom Very Happy
Bár Vallatás és Stratégia képzettségek nincsenek, úgy gondoltam hogy egy ilyen jó karaktert ezért nem utasítok vissza.
Sőt, talán be is fogom iktatni e két képzettséget.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Rath Varss
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Jelentkezés-
Ugrás:  

Saját fórum a HungarianForum-on | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a free blog