Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Ther'rah Alean'athem

Go down 
SzerzőÜzenet
Ther'rah Alean'athem
Draco - Sárkány
Draco - Sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 04.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest, Magyarország

TémanyitásTárgy: Ther'rah Alean'athem   Szomb. Feb. 04, 2012 4:02 pm

Név: Ther'rah Alean'athem
Nem: Hím
Jellem: Semleges Gonosz
Anyanyelv: Taulammen
Ismert nyelvek: Apanonalammen, Ksh'lammen, Ialammen, Despotanmagi
Elsődleges faj: Sárkány
Másodlagos faj: nincs
Osztály: nincs (mivel sárkány)
Presztízs osztály: nincs (mivel sárkány)
Tulajdonságok: nincsenek (mivel sárkány)
Képzettségek: nincsenek (mivel sárkány)
Előtörténet:
Származása ismeretlen. E sárkány életrajza azzal kezdődik, hogy réges rég, olyan 500-550 éve egy erdőelf druida, neve Dae’tahl Eyther'undlin (fordítás: Daetahl a szerető csókjának erdejéből, Dae’tahl = fehér penge, Eyther'undlin = szerető csókjának erdeje) rátalált egy sárkánytojásra miközben egy legendás ereklye, Le’wahn Szarva után kutatott a Dragoc partjaitól délre levő kis szigetvilágon. E szigetvilág olyan messze van az ismert világtól, hogy még a térképeken sincs rajta. E titkos helyet csak nagyon kevés druida ismeri, ráadásul olyan veszélyes, hogy még a legerősebb druidák közül is csak nagyon kevés meri oda betenni a lábát. Le’wahn szarva egy ősi ereklye, melynek létezési is kétséget, de a legendák szerint egy Le’wahn nevezetű személy kürtként használta. Ki is volt az a bizonyos Le’wahn? Állítólag az ősi elfek vezetője volt, aki az ősi elfeket Atrograch kontinensére vezette, hogy letelepedjenek. A legendák szerint Le’wahn-t halála után szülőhelyére próbálták eltemetni, de mivel a sziget ahol született eltünt, ezért az ahhoz legközelebbi szigeten temették el, és a kürtjét is a sírjába temették, amely később úgy került be a legendák közé, mint „Le’wahn Szarva”. Le’wahn szarva állítólag mágikus erőkkel bír, és aki megtalálja, azelőtt személyesen is megjelenik Le’wahn szelleme.
Nos, Dae’tahl Eyther'undlin nem találta meg Le’wahn Szarvát, sőt, még Le’wahn sírjának a helyére se bukkant rá, de helyette talált egy sárkánytojást, amit magával vitt haza Dragoca. Természetesen több ősi ereklyét is talált, és magával vitt, de azok közt nem volt Le’wahn Szarva. Dae’tahl Eyther'undlin nem is találta meg Le’wahn Szarvát sohasem, ahogy senki sem aki utána kutatott. Viszont a többi kalandor meghalt, míg Dae’tahl Eyther'undlin túlélte a kalandját. A sárkány egy hónap múlva kikelt a tojásból. A kikelő zöld sárkánynak azonnal a Ther'rah Alean'athem nevet adták, ami erdőelf nyelven annyit jelent, hogy égi bestia a Sárkányok nemes vérvonalából.


A még gyermek Ther'rah Alean'athem

Ther'rah a druidák által nevelkedett fel, így megtanult varázsolni is. Elsősorban az alakváltást kellett megtanulnia, hogy be tudjon illeszkedni az elfek társaságába, és hogy ne legyenek gondjai a további tanulással. A druidák ősi technológiát és mágiát kombinálva alkottak neki egy állandó elf testet is, mely a démonok alakváltásához hasonló, és ellentétben a rendes alakváltással ez nem csak illúzió, hanem valóság, hús és vér alakváltás. Ezáltal tényleges tagja lehetett az elfek társaságának.


Ther'rah Alean'athem az elf formájában

Mindebből adódóan az erdőelfek nyelve lett Ther'rah anyanyelve. Egész jól kitanulta az évek alatt a druidáktól egyéb mágiák használatát is, például a jég, tűz és szél irányítását. 53 éves korától bizonyult elég érettnek arra, hogy a druidák küldetésein részt vegyen, és mégjobban megismerje az erdőket. Ekkor ismerkedett meg egy szép elf lánnyal, kinek neve Ama'dre Von'rua, melynek jelentése „Csábítóan Szép (lány) a Jégcsillagok családjából”. Ther'rah azonnal beleszeretett.


Ama'dre Von'rua

Annak ellenére hogy Ther'rah-t névlegesen elfogadták az erdőelf társadalom tagjaként, Ama'dre-t a szülei tiltották Ther'rah-tól, mondván hogy ő nem igazi elf, és hogy sohasem lehet a társadalom tagja. Ther'rah úgy gondolta, hogy ez csak egy intoleráns család, és hogy a többi erdőelf toleráns. Viszont hamar csalódnia kellett: az eddig barátságosnak tűnt többi család hátat fordított a sárkánynak, és nem állt ki Ther'rah védelméért és Ama'dre szívének szabadságáért. Bár nyíltan nem is, de szívük mélyén a Von'rua család idősebbik tagjait támogatták. Még a druidák sem mondtak túl sok értelmeset, csak azt hogy „Selenna és Gorrinnon útjai kifürkészhetetlenek”.
Mindennek ellenére Ama'dre és Ther'rah szerelme titokban folytatódott: amikor csak lehetett, esténként titobkan találkoztak, és a saját titkos kis rejtekhelyeikre mentek, ahol nyugodtan folytathatták romantikus kapcsolatukat, anélkül hogy Ama'dre szülei megzavarták volna őket. Így ment ez egészen 6 évig, amíg egy napon Ama'dre szülei észrevették, hogy Ama'dre hasa a napokban megnőtt, pedig alig evett. Tudták hogy terhes. Ezután kezdtek el informátorokat felbérelni Ama'dre szülei, a pár esti eseményeinek felkutatására. És két nap múlva, Ama'dre apja és anyja rajtakapták a párt. Ama'dre apja az íjával Ther'rah-ra lőtt, de Ama'dre Ther'rah elé ugrott, ezzel megmentve Ther'rah életét, de feláldozva a sajátját. Ther'rah, látva szerelme holt testét feldühödött, átváltott sárkány alakjába, majd a szájába vette Ama'dre apját, és hamar darabokra szabta, viszont a holtest megevésére nem volt gyomra: kiköpte.


Bosszú!

Ezek után a szerelme holtestét a kezével a hátára tette, és elrepült vele délre, Dragoc határain kívülre. Ezután várt egy napot, majd titokban visszatért Dragocba, hogy találkozzon a legbizalmasabb barátaival. Az egyik barátja, Ael'que segített Ther'rah-nak ellopni egy druida varázskönyvét, melyben benne volt a holtest konzerválásának a varázsigéje, mely akár több ezer éven át úgy tartja a holtestet, amilyen volt halálakor. A rituálé elvégzése után Ther'rah végleg távozott. Álruhát öltött, és Ama'dre egy ruha alatt teljesen elrejtve és mindvégig magával vidve elindult, méghozzá Etrandba, hogy ott új életet keressen. A sárkány formáját nem használva erdőelfnek adta ki magát, zsoldosi munkát keresve. Munkát nem talált, így erősen nélkülöző életformát kellett élnie… Grandfolk utcáinak a legmocskosabb zugaiban a hajléktalanokhoz kényszerült csatlakozni, ahol a jövő-menő szerencsésebb városlakóktól próbált pénzt és élelmet kéregetni, kevés sikerrel. Bár nem halt éhen, gyakran került az éhhalál szélére, és nem egyszer kellett a túlélés érdekéből nála is balsorsúbb teremtményeket megölnie. Mindeközben persze az életével védte a ”különleges csomagot”, ami nem volt más mint Ama'dre konzervált holteste, egy ruhába becsavarva, nehogy akárki más is észrevegye hogy az egy holtest. Ez így ment hosszú 13 évig. A már 72 éves Ther'rah ezután találkozott egy nekromantával, neve Nozgoroth. Nozgoroth és Ther'rah elég hamar egymás bizalmába férkőztek. Nozgoroth megtudta, hogy Ther'rah a volt szerelme mágia által konzervált holtestét hurcolja magával, annak a reményében, hogy egyszer feltámaszthatja. Nozgoroth úgy gondolta eleinte hogy Ther'rah csak egy átlagos elf, aki nem varázsló. De később Ther'rah megtudta hogy Nozgoroth egy nekromanta, és Nozgoroth megtudta hogy Ther'rah igazából nem is elf, hanem egy sárkány, és egy druida, legalábbis volt druida. Nozgoroth ezután döntött úgy, hogy Ther'rah-t tanítványának fogadja. Teltek az évek, eltelt több mint 30 év úgy, hogy Ther'rah Nozgoroth-tól tanulta a nekromancia művészetét, míg egy nap a mester eltűnt.
A már 102 éves Ther'rah ekkor elkezdett átalakulni. Akarata ellenére átváltott az elf formábból a sárkány formába, és a pikkelyének színe megváltozott. Képes volt tüzet okádni. Az átalakulás fájdalmas volt, hiszen míg a legtöbb sárkány lassan, éveken keresztül és fokozatosan alakul át, addig Ther'rah egész végig az elf formáját használta, így mindez a változás a sárkány testében az idő alatt felgyülemlett, és legyőzte a teste ellenállóképességét: előtört, fájdalmasan. Ekkor kellett menekülnie. Felmenekült, az Észak-Etrandi hegyekbe, a különleges csomaggal együtt. Keresett magának egy teljesen üres barlangot, ahova elrejtette a holtestet egy olyan helyre, ahol az évek alatt senki sem találta meg. A barlang lett az új otthona. Onnantól alig használta az elf formáját, szinte kizárólag a sárkány formáját alkalmazta. Napjai nagyrészét vadászattal töltötte.


Élet a hegyekben

Vadászott a szerencsétlen utazókra, hegymászókra, kincskeresőkre, bányászokra, vadállatokra, de még a többi sárkánnyal is összetűzésbe került. Több mint 200 évet töltött el azzal a vadászattal alig tengette az életét. A hegyekben eltöltött utolsó 200 éve alatt elkezdett forrani a talaj, hiszen Ther'rah tevékenykedései megélhetési gondot okoztak a többi sárkánynak. Miután Ther'rah észrevette, hogy mostanában egyre többször kellett sárkányokkal harcolnia, magához vette a különleges csomagot (Ama'dre konzervált holtestét) és újra elrepült. Néhány napig Etrancoast falvait terrorizálta, nehogy éhenhaljon, majd továbbrepült, az ismeretlenbe, míg végül el nem érte Keldorn-t. Magnus Nex Urbs-ban pénzt kért kölcsön, kivett magának egy szobát a Gyilkos Életben, ahol biztonságban tudhatta a különleges csomagot, majd munkát keresett, és talált is. Zsoldosmunkára jelentkezett, és a szabadidejében a nekromanciát tanulmányozta Atrum Libri könyvtáraiban.
Az érkezése óta 100-150 év tellett el eddig, és mégse talált semmit arról, hogy hogyan lehet egy holtestet feltámasztani eredeti állapotában, a lélekkel együtt.
Viszont mindeközben a jelleme radikálisan megváltozott. Mindazóta mióta elhagyta Dragoct, a jelleme a jóságosról és a törvénytisztelőtőről a gonoszra és a törvénnyel alig törődővé vált (bár nem olyan mértékben hogy kaotikussá lett volna). Ráadásul mindeközben a vörös sárányi „szintről” „továbbfejlődött” Fekete Sárkánnyá. Választás előtt van. Választhat, hogy akar-e Dracolich lenne vagy sem. És ha nem, akkor az egyetlen út a halhatatlanság felé az Árnysárkánnyá válásban van, ami közel sem olyan egyszerű mint hangzik. Ther'rah már elkezdte a barlangokat látogatni, és meditálni ott, de inkább a nekromanciára tanulására fókuszál, hiszen soha sem felejtette el, hogy miért is jött.
Ráadásul, az idő alatt a holtestre való vigyázás, és Ama'dre feltámasztása a rögeszméjévé vált.
Ther'rah számára a végső siker Ama'dre feltámasztása lenne, de félő, hogy miután ez megtörténik, mi lesz Ther'rah „élet”célja? És mi lesz ha Ama'dre a feltámadása után ellenséges lesz, tekintve hogy a volt szerelme nem hagyja őt nyugodni? Vagy talán Ama'dre pont hogy vár a szerelmére, hogy végre újra találkozhassanak? Csak az idő adhat erre választ.A hozzászólást Ther'rah Alean'athem összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Feb. 12, 2012 8:25 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Ther'rah Alean'athem   Szomb. Feb. 04, 2012 4:05 pm

Elfogadva
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Ther'rah Alean'athem
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Jelentkezés-
Ugrás:  

Create a forum on Forumotion | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | www.sosblog.com