Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Nilaradr Snakeseer

Go down 
SzerzőÜzenet
Nilaradr Snakeseer
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2011. Dec. 11.

TémanyitásTárgy: Nilaradr Snakeseer   Vas. Dec. 11, 2011 5:58 am

Név: Nilaradr Snakeseer
Nem: lány
Kor: 9-10 évesnek néz ki.

Jellem: Semleges Jó.

Anyanyelv: Arquelammen
Ismert nyelvek:
 • Despotanmagi
 • Ialammen
 • Sceotamagi
 • Taulammen
 • Ksh'lammen
 • Apanonalammen
 • Hecillammen
 • Dvergrmal
 • Hafrstakanai
 • Vaelahrzan
 • Gablion

Elsődleges faj: Nemes Elf
Másodlagos faj: -

Osztály: Varázsló
Presztízs osztály: -

Tulajdonságok:
Erő: 10, azért az alapvető dolgokat még feltudja emelni.
Kitartás: 12, "erős" kis fruska, de azért mégsem a legjobb.
Ügyesség: 14, ügyesebb az átlagnál de van még mit tudnia.
Intelligencia: 16, nagyon tehetséges az intelligenciában, lassan már profi, de azért mégsem.
Bölcsesség: 16, erős, ügyes, és tehetséges mágus, ezt a tulajdonságát szereti a legjobban.
Karizma: 9, sajnos a fekete mágia használata nagyon kifárasztja.

Képzettségek:
 • Mágikus erők észlelése
 • Páncélviselés: Képzetlen
 • Lopakodás: Mester
 • Hamisítás: Haladó
 • Csempészet: Haladó
 • Nyomkövetés: Haladó
 • Harcművészet: Alapvető
 • Kardforgatás: Képzetlen
 • Íj használat: Haladó
 • Ütőfegyverek: Képzetlen
 • Hosszúfegyverek: Képzetlen
 • Az Ősi nyelv ismerete: Mester (A világ legjobbja, és ezt most komolyan gondolom.)


Mágiahasználat: (ezt azért írom le, hogy tudjátok a karakterem milyen mágiákat ,hogyan használt)

Fény mágia: Haladó módon képes gyógyító és erősítő varázslatokat idézni, és gyakran szórakozik a fény manipulálásával is.
Elemi mágia: Energia és kristály alapú támadásokat használ a harcokban, amiket szinte már mester szinten képes irányítani. Elementálokat csak nagyon ritkán idéz meg, hiszen ez a varázslat nagyon kifárasztja.
Sötét mágia: Csak egy-két varázslatot is ha ismer, de ha használja őket, akkor nagyon kimerül. Ha öt varázslatot használ, akkor a szeme elvörösödik, és elkezd fájni a feje. Ha pedig már tizen fellül használt fekete mágiát, akkor a látása elhomályosodik, majd elájul.

Előtörténet:

A nemes elfek a világ legszebb népei közé tartoznak. Legalábbis ezt mondják, és ha ezt mondják akkor biztos igaz. A véleményem szerint csak az lehet igazi, aminek van magyarázata. Persze ezt a véleményt jómagam is gyakran megszegem a varázslás által. De most biztosan tudom, hogy nem az én életfilozófiám miatt jöttél ide, hanem azért, hogy megtudd ki is vagyok valójában, és hogyan lettem az AKI vagyok. Akkor kezdjük az elején..

A népem, klánom vagy családom, (nem tudom pontosan ,hogy nevezzem hisz kevesen voltunk) egy vándorló klán volt, akiknek a vadászat, és a varázslatok feltalálása volt az élete. Az egyik évben azonban megváltozott a család életmódja. Éppen a Rodiou szentély környékén vadásztak. A klán hirtelen egy tolvaj banda hangjaira lett figyelmes. Ahogyan észrevették őket, meglátták, hogy a környéken lévő szentélyből loptak el ékszereket, és tárgyakat. A családom jó szívű volt, ezért kiállt a tolvajok ellen, és visszatulajdonította nekik az ereklyéket. A szentély egyik örzője megkérte őket, hogy csatlakozzanak a szentély klánjához, hiszen tagjuk még ekkor csekély volt, pedig a szentély védelméhez sok ember kellett. A családom elfogadta a megtisztelő ajánlatot, és onnantól kezdve a nomád életmód helyett letelepedtek, és családokat alapítottak..

Én Dél-nyugat Dragocban születtem, pontosabban a Rodiou szentély környékén. A családom már több száz, vagy talán ezer éve nem használt mágiát. Az őseim között nyugodtan kereshetnék varázslót, de nem találnék. Réges-régen még volt a családunknak egy olyan ága, aki jeleskedett a mágiában, de amióta a család feje veszített a Szentélyben lévő harcokban, száműzték őt. A rokonomban nagy harag gyúlt, ezért ellopta a család összes mágikus könyvét, tárgyát, hogy a leszármazottjai ne tudjanak mágiát tanulni azokból a könyvekből, amiből ő tanult gyerek korában. Egy ősi mende-monda szál a generációk között, hogy egyszer születik egy különleges gyermek, kinek kezéből fény, és öröm sugárzik majd. Az őseim tudták, hogy az a gyermek a mágus reinkarnációja lesz, ezért megeskedtek, hogy ha megszületik a gyermek, megölik. Igen, ez először még rosszul hangozhat, de jogos volt, hiszen a legenda még mást is rejteget. A régi mesék arról is szólnak, hogy ha megszületik a gyermek, száműzetést nyer el a Snakeseer klánra, és örökre kilesznek tiltva a szentélyből. Onnantól kezdve a család semilyen gyermeket nem engedett a szentély közelébe, nehogy véletlenül is ő legyen az a gyermek, aki örök szenvedést fog hozni a családra. Ilyenkor még én nem éltem, de úgy pár száz évvel később én is megszülettem, és nagy örömöt hoztam a családba. Már rég óta nem született női tag a családba, ezért nagyon örültek nekem. Testvéreim is mind férfiak voltak, és sajnos a többi rokonom is. Édesapám ezért is tanított meg mindenre, amire eddig megtanította fiait. Csempészet, nyomkövetés, hamisítás, lopakodás, vadászat, íjhasználat. Igazi kis vadászt faragott belőlem, de valamiért nekem nagyon nem tetszett ez az életmód. Amikor elértem a nyolcadik életévemet (emberi korban számítva) pontosan a szülinapom napján, egy vándor érkezett a városunkba. Vándorkereskedőnek vallotta magát, aki fegyvereket, és csapdákat árul. Születés napomra egy kis pénzt kértem, mert nagyon megakartam nézni azt a boltot. Amikor lementem az árushoz, kiderült, hogy ő is egy nemes elf, és nő. Nagyon ismerősnek találtam, csak nem tudtam miért. A nő beengedett a boltjába, és körbevezetett. Voltak ott lovak, kardok, íjak és nyilak de semmi sem izgatta fel a fantáziámat. Amikor már úgy döntöttem, hogy mégsem veszek semmit megpillantottam a pult mögött egy fényben úszó könyvet. Az volt ráírva, hogy Snakeseer mágikus praktikák. Ezt egy kicsit furcsáltam, és egyből rákérdeztem az árusnál, hogy honnan szedte ezt a könyvet.
-E..elnézést. Miért van a könyvre az írva, hogy Snakeseer? Hiszen az a mi klánunknak a neve. -Kérdeztem rá értetlen mosollyal. -Jó észrevétel. Hallottál már a Snakeseer család történelméről? Arról, hogy régen élt itt egy nő, aki képes volt mágiát használni, de száműzték.. -Ekkor már kezdtem sejteni mi történhetett itt. Ő volt az a nő, akit száz évvel ezelőtt kitiltottak a családból. A történelem említett egy gyermeket akiért el fog jönni a mágus. Ekkor már gondoltam, hogy én vagyok az.
-Nila. Érzed te is az ereidben folyó mágikus erőt, igaz? Te vagy az én utódom! Jöjj velem, és megtanítalak a fény mágia minden egyes titkára! -Mondta győzködve a nő, és mit ne mondjak meggyőző volt. Rájöttem, hogy az amit hiányoltam a vadászatban, azaz egy valami a mágia volt. Kérdés nélkül belementem az ajánlatába, és már este uton voltunk a háza felé. Tíz év alatt elsajátítottam a fény mágia alapismereteit, képes voltam szinte tíz nyelven beszélni, és valamennyit konyítottam a fekete mágiához is. Amikor eljött újra a születésnapom (a 9. emberi évben) a mesterem, a kezembe nyomott egy könyvet, ami a Snakeseer titkos varázslatai voltak. Miután a kezembe adta, homlokon csókolt majd elbúcsúzott tőlem, és a teste aranyporrá vált. Az aranyport szétfújta a szél, és rájöttem, hogy lejárt az ideje. Amikor kinyitottam a könyvet egy levelet találtam bene.

"Kedves Nila!
Tudom, hogy ezt nem illene tőled kérnem, de menj vissza a szentélybe, és teljesítsd be a jóslatot! Álj bosszút az én, és a te becsületedért!"


A boríték végén a szeretett mesterem aláírása volt. Miután elolvastam az üzenetet egy könnycsepp hult le a levélre, amit nem is a szomorúság, hanem a szeretett hozott ki belőlem. Úgy döntöttem, hogy visszamegyek a szentélybe, és legyőzök minden egyes családtagot, hogy visszanyerjem a mágia becsületét. Amikor viszont megérkeztem a városunk széléhez, arra lettem figyelmes, hogy a szüleimet és a testvéreimet száműzik a városból. Rajta kapták őket, hogy tiltott varázslatokat gyakorolnak. De vajon hogyan? Úgy tudtam, hogy a mesterem elvett minden varázserőt.. Ezt az egy dolgot nem értettem. Amíg az őrök, és a vadászok a család tagjaim elfogásával voltak elfoglalva, addig belopózkodtam a házunkba, és megnéztem mi történt. A régi szobám tele volt fekete könyvekkel, amik a feltámasztásról szóltak. Rájöttem, hogy a szüleim azt hitték ,hogy meghaltam és vissza akartak hozni az életbe. Igaza volt a jóslatnak...tényleg én hoztam rájuk a végzetet.


A hozzászólást Nilaradr Snakeseer összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Dec. 11, 2011 11:40 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ta'ael Myrth'nddare Tlith
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 73
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 31

TémanyitásTárgy: Re: Nilaradr Snakeseer   Vas. Dec. 11, 2011 8:16 am

Nos, sietős a dolgom ezért csak kétszer olvastam át. Jelenleg azt kellene beleírnod az előtörténetebe, hogy a nemes elf família miként került Dragocba, az erdei elfek földjére, illetve hogy a Rodiou szentély mindennapi életébe hogyan is keveredtek bele. Igazából perpillanat csak ez lenne, noha a karaktered erős, van más erős karakter is már ezért ebben nem találok kivetnivalót. Tehát csupán a család lakhelyével kapcsolatos kérdést kell megválaszolnod, a többi rendben van
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Nilaradr Snakeseer   Vas. Dec. 11, 2011 8:19 am

Nagyon jó az előtörténet, és a karakterlap is hibátlan, viszont Hane véleményét kell hogy osztjam.
Az tényleg hiányzik, hogy egy Nemes Elf család hogy került Dragocba (amely az Erdőelfek országa). Azonkívül minden jó, szóval... egyenlőre elfogadom, viszont mielőtt kalandba kerülsz, írd bele azt, hogy a család hogyan került oda.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Ta'ael Myrth'nddare Tlith
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 73
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 31

TémanyitásTárgy: Re: Nilaradr Snakeseer   Vas. Dec. 11, 2011 11:48 am

Rendben, az előtörténet el van fogadva
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Nilaradr Snakeseer   

Vissza az elejére Go down
 
Nilaradr Snakeseer
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Jelentkezés-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Free blog