Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Földszint

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Földszint   Csüt. Aug. 12, 2010 6:23 am

First topic message reminder :

A Sistergő Nap.
A szoba árak nagyon magasak. Az ételek, italok árai elfogadhatóak, minőségük kicsit jobb az átlagosnál. Sör, bor, víz, valamint, hús, zöldségek kaphatóak.
10 asztal van összesen, minden asztalnál 4 szék található, a bárpultnál pedig 8 szék.
Viszont az épület sok titkot rejt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com

SzerzőÜzenet
Reyanna Ryger
Miles - Harcos
Miles - Harcos
avatar

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2014. Sep. 21.

TémanyitásTárgy: Re: Földszint   Kedd Szept. 23, 2014 1:57 pm


- Valami értelmetlen énekszó? - tippeltem meg a fallalára vonatkozó kérdését, amit egyértelműen Tiamat furcsább kérdései közé kellett sorolnom. A lány néha a legképtelenebb dolgokat kérdezte meg, máskor meg össze-vissza okoskodott. De hát a furcsa útitárs is jobb a semmilyen útitársnál. - Akár azt is énekelhetnék, hogy tudom is én... trololo? Annak sem lenne semmi értelme!
Ezt ugyan megnyugtatóan rendeztem, de Tiamat kicsit később pedig kötekedős vonalát hozta elő, amikor rámutatott, hogy ugyan hölgyként hívattam meg magam, de az előbb jeleztem, hogy nem vagyok az. Az üzleti érzék totális hiánya, csóváltam gondolatban a fejem. Szerencsére a fickó nem törődött a dologgal, és vissza is tért a megrakott tányérral, amitől rögtön összefutott a nyál a számban, és a tőröm felragadva szeletelni kezdtem a szalonnát, nagyokat harapva hozzá a cipómból. Csak akkor álltam meg, amikor meghívónk közölte, hogy tudja "mifélék vagyunk és honnan jövünk".
- Hölgyek vagyunk és anya szült - közöltem vele szemtelenül, teli szájjal, miközben egy morzsa a fickó makulátlan felsőjére esett. Mikor a férfi a tekercséért nyúlt, még hozzátettem. - Örülök, hogy ezt tisztáztuk.
A következő monológban a sok szám és adat kissé kezdett összezavarni, és amikor a "letális" szót említette, kérdőn pillantottam Tiamatra, amíg észbe nem kaptam. Nem akartam túl butának látszani, így inkább gyorsan ismét a férfira fordítottam a tekintetem. Mikor a fejét említette az orknak, az már elég konkrétnak látszott ahhoz, hogy ajánlat lehessen. Viszont, hogy élve visszahozzuk neki, az plusz ötven aranyat megérjen? Vagy nagyon fontos információ birtokában lehetett az ork vagy nagy örömet okozott a kínzás a főnökeinek.
- Na akkor tisztázzuk - szólaltam meg, a tányérból a zsír maradékát törölgetve a kenyérrel. - Négyszáz aranyat ér meg az, ha leszámolunk a banditákkal és élve elhozzuk a vezetőjük fejét. Már csak azt akarom tudni...
Korsómat felemelve belekortyoltam, majd váratlan hirtelenséggel az asztallal csaptam vele, közelebb hajolva a fickóhoz. Tudtam, hogy a túlélés első szabálya, hogy minél több információt kicsikarj a másikból és minél jobb feltételeket alkudj ki magadnak.
- ...miért is nem a maguk emberei végzik ezt el? Pénzük az éppen lenne rá. És miért adna ki ennyi aranyat valaki pár egyszerű bandita levadászásáért? Itt valami rohadtul nem stimmel, ne is tagadd barátocskám! Most pedig halljam hol van szar a palacsintában! És legyen az a négyszáz hatszáz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tiamat
Draco - Sárkány
Draco - Sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2014. Sep. 21.

TémanyitásTárgy: Re: Földszint   Kedd Szept. 23, 2014 2:44 pm

Ennek az idegennek valamiért nagyon fontos volt, hogy jó benyomást keltsen, különben nem ment volna maga a söntéshez, hogy megetesse őket. Elgondolkodva nézett a tányérjára, a kenyérfélék sosem tartoztak a közkedvelt, sőt mi több, a szükséges étkezés keretei közé, a szőlőt pedig egyenesen folyékonyan, tovább preparálva tudta inkább elképzelni. A fickó pedig fűzni kezdte a szavakat, de megnyerőbb modorát inkább olyasmire cserélte le, melyet burkolt fenyegetések osztogatására szoktak használni. Hogy miféle felettesekre célzott, azt nehéz lett volna megmondani a sok lehetőség közűl, bár abban biztos volt, hogy nem a városőrségre célzott. Éppen a rántott tojást készült ellenőrizni, de Reyanna eredetről szóló rövid megjegyzésének hála, inkább félretette későbbre és a szalonnát kezdte méregetni, nem kimondottam szakszerű módon.
Az alak persze kifejtette a dolog lényegét, bár ő látszólag nem sok figyelemmel illette, míg valójában csupa fül volt. Ez kifejezetten jó ajánlatnak tűnt, nem is igazán hallott még ehhez hasonlót, főleg nem két ember elé terítve. Két lovas egy csapat ork ellen nem feltétlenül volt az a helyzet, ami külső szemmel megérte volna az időfecsérlést, a fickó ennek ellenére mégis megtette. Vagy jó szeme volt zsoldosokhoz, túl jó, vagy egyáltalán nem várta, hogy teljesítsék és az ígéret csak az ostobák elcsalogatására szolgál, valamilyen más terv sikere érdekében, amiről nekik nem kell tudniuk. Hiszen ha meghalnak, nem kell kifizetni őket, viszont amennyiben önmagát ismerve mégis helytállnának, az sem volna garancia arra, hogy fizetni akarjanak ezek a... valakik.
Gondolataiból Reyanna ébresztette fel, bár nem rezzent meg vagy kezdett forgolódni ide meg oda, egyszerűen csak rá pillantott. Nem vágott a szavába, hagyta neki kockára tenni a saját életét az ember és ismerőseivel szemben, magáról tudta, hogy nem kekeckedett velük és mellesleg, jobb esélyekkel jutna ki innen, ha tényleg rosszra fordulnának a dolgok.
- Talán a megfogyatkozott áruk sokkal értékesebbek lettek így a megszokottnál? - találgatott, bár még mindig az tűnt valószínűbbnek, hogy elbuknak vagy sem, eszük ágában sincs fizetni. De ezt nem tette szóvá, társa már épp eleget ostorozhatta így is az idegen egóját.

_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
A Mesélő
Modaerator - Moderátor
Modaerator - Moderátor
avatar

Hozzászólások száma : 188
Join date : 2010. Apr. 05.
Age : 61
Tartózkodási hely : Mindenhol

TémanyitásTárgy: Re: Földszint   Kedd Szept. 23, 2014 3:08 pm

*A férfi unottan, álmosollyal nézte végig, ahogy a hölgyek elintézik dolgaikat, addig amíg a vörösesebb színű hajjal rendelkző nőszemély nem hajolt pofátlanul közel hozzá. Erre egy unott arckifejezést vágott, olyat mint amit egy munkáját unó bürokrata a reklamálóknak nyújt, vagy mint amit egy erős (de munkáját unó) harcos egy olyan fiatalnak akinek be nem áll a szája. Erre megint mély hangmagasságban, hideg hangnemben válaszolt. Olyan hidegben, hogy ha a hangoknak önmagukban is lenne varázsereje, jéggé fagyasztaná az egész tavernát.*
- Ez a fajta munka nem a mi embereinknek való. Annak a "néhány orknak" a rendre tanítása zsoldosoknak való munka.... az én munkáltatóim kifinomultabb munkát végeznek, mint például az olyan személyek csendes eltávolítását, akik a megérdemeltnél több fizetést követelnek, és ezt túl hangosan teszik. A palacsintában való fekália pedig csak annyi, hogy én vért akarok látni és hullákat, levágott ork fejeket. Az ilyesmi munka a magukfajta zsoldosoknak való, az én csoportom ennél jóval kifinomultabb munkát végez... A pénzösszeget illetően pedig, úgyhiszem hogy munkáltatóim talán még a kellettnél is nagylelkűebbek, hiszen a négyszáz aranyérme nem kevés összeg.... és még minden egyes levágott ork fejért három aranyérme... Becsléseim szerint így akár kétszáz aranyérmes extrát is be tudnak hajtani....
*Fejezte be mondandóját a férfi, remélve hogy Reyanna visszahajolt oda ahol volt, és rájött, hogy hol a helye. Az legutolsó mondat elsőre jónak tűnhet, de ha egy okos ember ezt megfontolja.... Egy ork fejért három aranyérme. Ez azt jelenti hogy 67 ork fejért járna körülbelül 200 aranyérme. Szóval ilyen sok orkkal kellene leszámolnia a két zsoldosnak? Az lehetetlen.*
- Ha nem vállalják el a munkát, még van ezernyi zsoldoscsapat, aki elvállalná.... igaz, nekik már el kellene osztaniuk több tíz ember között is a jutalmat, ami már az ő egyéni problémájuk.... És úgy utólag.... Ha erről a törvény emberei hallanak, vagy idegenek kezébe kerül a szerződés.... Csak baráti tanácsként tudom mondani, hogy sűrűn lakott települsre többet lábuk be nem tegyék.
*Az utóbbi mondat volt az igazi, már kevésbé burkolt fenyegetés. Ez körülbelül azt jelenti, hogy ha a két zsoldos kikotyog valamit a törvény embereinek, akkor a férfi csoportja megesküszik rá, hogy levadássza a két zsoldost, és fejüket trófeaként őrzi meg. Majd átváltott egy barátságosabb hangnemre, egy olyasmire, amivel első találkozáskor köszöntötte a hölgyeket.*
- Most hogy ezt lerendeztük, az egyetlen dolguk a szerződést aláírni... Ez a példány az enyém, ez a maguké. Ha aláírták és távoztak, egyeztetek mindent a feletteseimmel. Az őrök fel fogják magukat ismerni, és minden simán, kellemesen le fog zajlani, amint visszatértek. Amennyiben szükséges, szolgáltatni is tudunk egy szekeret, hogy a szükséges objektumokat ideszállítják. Természetesen ingyenes. A küldetés elvlállalása esetén előlegként tudunk juttatni 50 aranyérmét, és egy ingyenes szobát egy éjszakára.
*Ez most tényleg ugyanaz a férfi volt? Mintha lecserélték volna. Előbb még fenyegetőzött, most meg.... Komplex személyiség lehet. A mondóka befejezése után ivott a mézborból, és nekilátott az étkezésnek.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Földszint   

Vissza az elejére Go down
 
Földszint
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Nappali & Előszoba (földszint)

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: A játék világa (felszín) :: Nyugat-Etrand :: Grandfolk (főváros) :: Szegény negyed :: A Sistergő Nap-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | www.sosblogs.com