Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Orikexir Spinejackal

Go down 
SzerzőÜzenet
Orikexir Spinejackal
Venator Capitum - Fejvadász
Venator Capitum - Fejvadász
avatar

Hozzászólások száma : 44
Join date : 2010. Aug. 10.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Orikexir Spinejackal   Kedd Aug. 10, 2010 2:37 pm

Név: Orikexir Spinejackal
Nem: Férfi
Jellem: Kaotikus Jó
Anyanyelv: Ksh'lammen
Ismert nyelvek: Apanonalammen, Arquelammen, Taulammen
Elsődleges faj: Sötét Elf
Másodlagos faj: -
Osztály: Tolvaj
Presztízs osztály: Fejvadász
Tulajdonságok:
Erő: 8 +2 pont = 10
Kitartás: 12 +4 pont = 16
Ügyesség: 13 +3 pont = 16
Intelligencia: 11 +5 pont = 16
Bölcsesség: 8 +3 pont = 11
Karizma: 11 +1 pont = 12
Képzettségek:
Lopakodás: Kezdő
Lopakodás: Haladó
Lopakodás: Mester (–3 pont)
Hamisítás: Alapvető
Hamisítás: Halandó (-2 pont)
Csempészet: Alapvető
Nyomkövetés: Alapvető
Nyomkövetés: Haladó (-2 pont)
Kardforgatás: Alapvető
Kardforgatás: Haladó (-2 pont)
Íj használat: Alapvető
Páncélvieslés: Könnyű (-1 pont)
Elaltatás


Előtörténet:

A kereskedő, fáradtan érkezett könyvtárába, ahol már várta a szolgája által előkészített könyv. Ma valami tanulságosat, de mégis izgalmasat akart olvasni, ha a szolga neki nem tetszőt rakott ki neki, akkor bajban lesz.
~ Hiszen még neki sem kezdtem!~ emlékeztette magát a kalmár. Folyton arra a furcsa fenyegetőzésre gondolt, amit legnagyobb riválisa vágott a fejéhez. Naponta történnek ilyen fenyegetések vele, de ez valamiért valóságosnak hatott.
~ Hülye vagy te, inkább kezdjünk neki a könyvnek!~ hessegette el a felhőket homlokáról.
A könyvnek meg se nézte a címét és íróját, rögtön az első fejezettel kezdte.

1. A kezdetek

Életem mindig a pénz körül forgott, csecsemő koromban a felszínre költözött szüleim, eladtak. Akkoriban a sötét elfek ritkák voltak a felszínen. 100 aranyat adtak értem. Egy fejvadásznak adtak el, aki megélhetését ínséges időkben lopással kereste meg. Szóval így lettem az ő „apródja”. Életem első 5 évében nem történt sok dolog, de aztán egy unalmasnak ígézkező napon…

2. Lopakodás

Hirtelen mentorom kezeit éreztem a torkom, a semmiből lépett elő. A támadása gyors volt és lefegyverző.
- Tanuld meg, fiú, hogy mindig legyél éber. Ezentúl meg ne lássalak, hogy a folyosóimon közlekedsz.- Rögtön megértettem, hogy ezentúl az árnyak útját kell járnom. Eleinte nem ment könnyen, gyakran elkapott, megvert, majd utamra engedett. De képességeim megfelelő ütemben fejlődtek. Mikor elég ügyessé váltam, elkezdtem őt lesből letámadni, mikor alkalmam nyílt rá. Persze ezeket mindig követte valami megtorlás is, ételmegvonás főleg. Találékony voltam, loptam a kamrából élelmet magamnak. Mentoron elégedett volt velem, még ha ezt nem is mutatta ki.

3. Harc

Mikor már kezdtem otthonosan mozogni az árnyak között, mentorom megtanított a közelharcra és az íj használatra, valamint megmutatta hogyan lehet bőrpáncélban harcolni. Közelharcra a katanákat részesítettem előnyben, míg távolharcaban egyértelműen a számszeríj vitte a pálmát. Sokat edzettem vele, jó kardvívót nevelt belőlem, ha nem is a legjobbat. A katanával többet gyakoroltam mint a számszeríjammal. Egy nap egy furcsa láncot találtam mentorom szobájában, érezhetően pezsgett benne valamilyen mágia.
- Előbb tanuld meg hogy kell a varázsmentes változatával harcolni, akkor megkaphatod ezt, feltéve ha eltudod lopni!- tűnt fel a hátam mögött a mesterem. Attól a naptól kezdve elkezdtem a láncokkal is gyakorolni, kifejlesztettünk egy rendkívül halálos katana-lánc kombinációt, ezzel az új harcmodorral elméletileg ellenfeleink legtöbbjét kizökkenthetjük. Továbbá kikevertünk két rendkívül érdekes szert. Az egyik levegővel érintkezve füstöt képez, melyben nem látnak ellenfeleink, illetve egy sokkal agresszívabb szert, mely becsapódás hatására felrobban kisebb sérüléseket okozva. Összességében egy sokkal inkább cseleken és meglepetésen alapuló harcmodort dolgoztunk ki együtt. Kár hogy élesben ő sohasem tudta kipróbálni.


4. Elaltatás, Hamisítás, Csempészet

Természetesen egy jó fejvadász és tolvaj életében nem a harc a legfontosabb. Valahonnan élni is kell, még akkor is ha éppen nincs kit levadászni. Ezeket a részeket annyira nem részletezném, mivel ezek nem izgalmasak vagy tanulságosak. Legyen elég annyi róluk, hogy a csempészeten kívül jól mentek.

5. A vég

Tanulásom a végéhez ért, a mentorom házában töltött éveim így 25 évesen már a végéhez közeledtek. Sajnos nem számítottam rá hogy hamarabb érnek véget mint gondoltuk volna. Rablók törtek a házunkra, mentoromat szinte rögtön súlyos sebet kapott. Én belopóztam a szobájába és magamhoz vettem a mágikus láncot. A lánc, amint hozzáértem, beleolvadt a bőrömbe, a lánc a részemmé vált, képessé váltam pusztán akaratommal irányítani azt.
Ekkor törtek be a szobába. Két rabló rontott be és szinte rögtön nekem estek. Ösztönből reagáltam. Egy füstbombát dobtam közéjük, majd a lánccal kisöpörtem a lábukat, egyiküket estében öltem meg a kardommal, míg a másiknak a láncommal kicsavartam a kezéből a bunkóját, majd lefejeztem.
A szobából kilépve rögtön az árnyékokba olvadtam, még két rabló volt a házban, egyiküknél kard volt, másikuknál vívótőr. A kardos tűnt a vezérnek. Őt elaltattam, majd újra az árnyékokba menekültem. A vívótőrös idegesen hadonászott, nem vette észre mikor mögéje kerültem és szíven szúrtam. A kardost egy székhez kötöztem, majd mesteremhez rohantam. Egy mondatot mondott még el nekem.
- Soha ne ölj hacsak nem találod szükségesnek, soha ne lopj ha nem szorít a szükség, büszke vagyok rád!- ezekkel a szavakkal kilehelte a lelkét.
Összeszedtem a szükséges felszerelést, élelmet, tűzgyújtó eszközöket, a füstbomba és a robbanó kotyvalék receptjét és még pár életfontosságú dolgot, majd odamentem a banditához.
Egy óra múlva felébredt, jobban tette volna ha nem ébred fel… Aznap éjjel a házból egy ember ordításait lehetett hallani…
Megtudtam, hogy egy kalmár bérelte fel a banditákat, a mentorom megölte valamelyik rokonát és bosszúból tette ezt. Tudom a nevét, hogy hol lakik, még a riválisának a nevét is. Megbeszéltem a riválisával hogy jutányos áron eltüntettem őt, ő beleegyezett. A történetem itt ér véget, de nem az olvasó számára…

A kereskedő homlokán gyöngyözni kezdett a veríték, egy sötét ruhákba öltözött setét elf tűnt fel a szoba másik végében, hátán számszeríj, övein flaskák csüngtek, oldalán egy katana volt, míg bal karján egy lánc.
- Hogy tetszett?- kérdezte az elf.
Az utolsó dolog amit a kereskedő látott az a lánc felé suhanó árnya volt…

Felszerelés:
- Bőrpáncél
- Katana
- 5 darab füstbomba (csak a „csupasz” szemet vakítja el)
- 5 darab robbanó flaska (vért nélkülit, vagy könnyűpáncélost megsebesít, égési sebbel, közepes páncélt viselőket csak hátra löki, nehézpáncélosokra hatástalan
- Számszeríj
- Mágikus lánc (karjába égett, tudatával képes irányítani, valamint közlekedni is tud vele
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Orikexir Spinejackal   Kedd Aug. 10, 2010 2:59 pm

Nagyon jó karaktert alkottál Very Happy
Elfogadva Very Happy
1 kérdés viszont: Hogy hogy Katoikus Jó? Az állása alapján inkább gonosz vagy semleges, szerintem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Orikexir Spinejackal
Venator Capitum - Fejvadász
Venator Capitum - Fejvadász
avatar

Hozzászólások száma : 44
Join date : 2010. Aug. 10.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Orikexir Spinejackal   Szer. Aug. 11, 2010 2:20 am

Jó kérdés! :D Igazából egy olyan karaktert akartam, aki a jó oldalán harcol, de mégsincsen megkötve egy "becsületkódex" szerint. Kaotikus jóval kilehet játszani pár "rossz" cselekményt is, persze azért csak módjával.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Orikexir Spinejackal   Szer. Aug. 11, 2010 3:10 am

Aha, akkor már értem Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Orikexir Spinejackal   

Vissza az elejére Go down
 
Orikexir Spinejackal
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Jelentkezés-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a free blog