Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Az "univerzális vallás" kultusza.... Avagy a világ teremtése az ő "hitük" szerint

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Az "univerzális vallás" kultusza.... Avagy a világ teremtése az ő "hitük" szerint   Vas. Júl. 04, 2010 11:13 am

Az univerzális vallás hívői nagyon kevesen vannak, a hívők nagyon fanatikusok, és nem-hívők és más vallások követői mélyen megvetik őket.
Az univerzális vallás követői általában kisebb városokban élnek, ahol egymáshoz a lehető legközelebb próbálnak lakni, megpróbálnak egész negyedeket alkotni, kis létszámuk ellenére.
Minden más vallás követőitől negatív kritikákat kapott az univerzális vallás, a kitaszított Titanius hitűek meg csak egyszerűen "ostobáknak" tartják őket. Senki sem tudja hogy a vallás mikor, hol, hogyan és miért alakult ki.

Az Univerzális vallás egy nagyon érdekes darab.
Szerintük Titanius, Selanna, Gorinnon, Lég Apa, Föld Anya, Braa'darh és Lolth mind léteznek.

Persze a hitükről nem tdhatunk meg semmit ha nem nézzük meg a saját történetüket.
Az "Univerzális vallás" hívei szerint a Kb. 70 000 évvel az Etrandi királyság megalapulása előtt kezdtek a bizonyos "Építők" beavatkozni a világ ügyeibe.
Állítólag több égítest létezett, és ezeket az ott élők "Kholonia"-knak neveztek. Azt mondják hogy az ősök egy kőből készült óriási sas-alakú repülő épületben éltek, kint a csillagok között, és messziről nézték hogy a "kholonia"-k őslakosai mit tesznek.
Az Univerzális vallás hívei szerint 8 kholonia létezett, és 4 nyelv:
-Kholonius Diethnhs: a mindenki által beszélt nyelv, mindenki beszélte, hivatalos nyelv volt az egész világban.
-Ezek mellett 3 nyelv, amit csak a bizonyos fajok beszélői értettek.
Azt mondják hogy az égitestek között valamiféle "fény járattal" lehetett utazni.

Az "építők" látták hogy a "kholonia"-k népei egymás ellen háborúznak, hamis isteneket imádnak, nem is hallottak az építőkről. Így az építők megteremtik az "őrzőket". Az őrzők nagy varázserővel rendelkező kormányzók lettek, akiket a "kholonia"-k ellenőrzésére jelöltek ki. Egy 30 000 évig tartó fénykor kezdődött el.
Az őslakosok az őrzőket királyoknak fogadták be, az "építőket" pedig istenekként tisztelték. Senki sem éhezett, senki sem volt beteg, mindenki boldog volt. Meg volt szabva, hogy minden fajból minden őrzőnek csak egy tanítványa lehet, aki képviseli őt.
Ezt egy őrző nem tartotta be. Sok tanítványa volt, a népét a mágia és a fegyverek használatára tanította, gyilkológépeket csinált belőlük, követelte tőlük hogy őt imádják istenként. Eleinte észre sem vették ezt a problémát az "őrzők", de végül nagy port kavart. Az "őrzők" annyira erőssé válltak, hogy az "építők" nem tudták vonla őket elpusztítani. Azt mondják hogy a "renegát őrző" még az "építőknél" is erősebb lett. Azt mondják hogy egy hatalmas csata volt. Az "építőkhőz" hű "őrzők" és az általuk kormányzott égitestek népei, ellenük a renegát "őrző" (aki saját magát nevezte "építő"nek) és a fanatikus népe kiket gyilkológépekké tett.
Azt mondják hogy a csatában minden örző meghalt, még a renegát is. Bár sikerült a renegátot elpusztítani, a fanatikus népével együtt, mégis minden őrző odaveszett a csatában, és a nyerteseknek is csak 10%-a maradt életben.
A világra egy 1500 évig tartó sötét korszak köszöntött, sok gyilkossággal, betegséggel, éhinségekkel, szenvedéssel.
Azt mondják hogy az "építők" annyira elcsüggedtek hogy szomorúságukban és csalódottságukban elfordultak a világtól, 2000 évig tartó álomba merültek, az 2000 év alatt senki sem hallott róluk.
A sötét korszak vége-felé néhány bátor őslakos kalandor elkezdett az "őrzők" titkai után kutatni. Sok kalandor meghalt, de a túlélők - Titanius, Selanna, Gorinnon, Lég Apa, Föld Anya, Braa'darh, Lolth és Staggiroth - megtanulták az "őrzők" varázslatait. Ezáltál ők maguk is olyan erősök lettek mint az "őrzők". A népek királyaivá nevezték ki magukat, és a nép istenként kezdte őket tisztelni. Pont 8an voltak, így minden "kholonia"-ra jutott egy vezető.
Azt mondják hogy az ezek az "új őrzők", "benszülöttekből lett örzők" elkezdtek mégnagyobb erőket gyűjteni. Templomokat építettek a hívők, így ő az "új őrzők" erősödtek. "Isteneknek" kezdték el nevezni magukat. Emellett titokban szervezkedtek az "építők" ellen is. Sajátlényeket teremtettek. Azt mondják hogy a lázadást az "építők" ellen Titanius vezette. Együtt eltüntették az építőket. Az ismeretlen hogy hogyan. Egyes hívők szerint megölték őket (már ha meg lehet őket ölni), más hívők szerint az építőket nem lehet megölni, de örök álomba zúdítani igen (viszont onnan fel lehet őket ébreszteni).
Miután az őrzőket sikeresen eltávolították, szert tudtak tenni az ő tudásukra is.
Staggiroth javaslata az volt hogy a sok kicsi "kholonia"-t egyesítsék egyetlenegy világgá, mert úgy könnyebb lesz kormányozni. Braa'darh és Lolth támogatták Staggirothot ebben.
Titanius, Selanna, Gorinnon, Lég Apa és Föld Anya viszont elleneztek. Így a 3as titokban nekilátott. A varázslattal a 8 kicsi égitestet egyetlenegy világgá kovácsolták. De nem úgy sült el ahogy ők akarták. Hatalmas robbanások voltak, az őslakosok 80%-a meghalt (a maradék 20%-ból meg lettek a gyíkemberek, elfek, orkok, emberek, félszerzetek, törpök, stb.)
Titanius ezért úgydöntött hogy száműzi a 3ast. A többiek támogatásával létrehoztak egy alvilágot, ahova Staggiroth került (ott majd Staggiroth megteremtette a démonokat, hogy bosszút álljon és a világot saját magának elfoglalja), Braa'darh-t és Lolth-t pedig örök álomra bocsátották, amit csak akkor lehet megtörni, ha valaki imádni kezdi őket (a sötét elfek valahogy felfedezték Braa'darh-t és Lolth-t és felébresztették őket.)
Ezután, Titanius, Selanna, Gorinnon, Lég Apa és Föld Anya elkezdték a lerobbant világot helyreállítani, olyanra formálni, amilyeneke a "kholonia"-k voltak - még akkor is, ha 8 kicsi kholonia helyett 1 nagy kholonia van.
A túlélő őslakosok elkezdtek fejlődni, kialakították a saját vallásaikat. Titanius, Lég Apa és Selenna megadták a túlélőknek a mágia titkait, de csak korlátozottan. Föld Anya és Gorinnon pedig a túlélő népeknek fegyvereket (hogy tudjanak vadászni és meg tudják védeni magukat) és eszközöket (hogy tudjanak földet művelni és utazni) adtak.
Ezek után magukra hagyták a népeket, és hagyták, hogy kifejlődjön a ma ismert világ.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Az "univerzális vallás" kultusza.... Avagy a világ teremtése az ő "hitük" szerint
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Tudnivalók a játék világáról :: Vallási információk-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create your own blog