Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Az erdőelfek vallása, a természet istenei

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Az erdőelfek vallása, a természet istenei   Csüt. Jún. 17, 2010 11:22 am

Ez az erdőelfek vallása, bár nem minden erdőelf hisz benne és nem csak erdőelfek lehetnek a követői, azonban a druidáknál már-már kötelező a természet isteneiben hinni. Bár a hívek nem követelik meg az egységet (mint például Titanius egyháza), az mégis a valláson keresztül kialakul, így képes a vallás egy egész országot összetartani (nevezetesen a Dragoci Királyságot, mely az erdőelfek országa).

A természeti istenek vallásának eredetmítosza egészen rövid, és inkább szájhagyomány útján terjed, mintsem írásos formában. A történet szerint az ősi elfek Selenna és Gorrinnon gyermekei, békében a természettel, és isteneikkel, a Végtelen Élet Földjén éltek hosszú időkig, de fokozatosan megfeledkeztek isteneikről, és egyre jobban tönkretették a nekik adott kincset, a Végtelen Élet Földjét. Selenna és Gorrinnon nem tűrhették tovább gyermekeik tetteit, és távozásra kényszerítették őket, majd elpusztították a Végtelen Élet Földjét. Az ősi elfek utódai közül az erdőelfek druidái visszatértek Selenna és Gorrinnon szerető karjai közé, és segítettek az erdőelfeknek meglátni a helyes utat.

A vallás követői két istent tisztelnek:
- Selenna, a természet anyja, aki a növényekért és az időjárásért felelős, ha ábrázolják, leggyakrabban egy gyönyörű erdőelf nőként jelentetik meg, különböző mértékben ellátva növényi jegyekkel (a leggyakoribb megjelenítési forma úgy ábrázolja, hogy egy fa tövében ül, és ruhája egybe van nőve a fa törzsével). Ez a művészi megjelenítés mégis különbözik attól, ahogy a vallás szerint megjelenik, ugyanis hívei úgy tartják, hogy minden növényben és időjárási jelenségben, a legkisebb fűszáltól a legnagyobb fáig, a kis szelektől az óriási záporokig jelen van, így Selenna mindig látja őket, így bármikor képes segíteni, vagy büntetni (nem véletlenül nevezik hívei a villámokat Selenna haragjának). Hívei csak Selenna engedélyével árthatnak a növényeknek, és csak a lehető legkisebb mértékben, például ha egy fát ki kell vágni, előtte a fa és Selenna bocsánatát kérik egy hosszabb-rövidebb ima formájában, majd a kivágott fa minden egyes részét felhasználják, és leggyakrabban az alapanyagokból egy másik fára építkeznek, ezzel a másik fát életben hagyva.
- Gorrinnon, a természet apja, aki az állatokért és a harcokért felelős, ha ábrázolják, leggyakrabban egy daliás erdőelf férfiként jelentetik meg, különböző mértékben ellátva állati jegyekkel (sasszárnyakkal ábrázolják a leggyakrabban, amely formájában egy angyalra hasonlít (ami sok valláskutató szerint nem véletlen), de a harcba induló erdőelf csapatok zászlaján gyakran jelenik meg vicsorgó arccal, és véres farkaskarmokkal a kezén). Hívei szerint minden állatban jelen van, az apró hangyától kezdve a medvéig, ezért nehéz minden vadat elejteni, mert Gorrinnon nem ad harc nélkül semmit, és ha nem vagy elég jó, akkor nem is adja meg neked a zsákmányt, rosszabb esetben akár te is lehetsz a zsákmány. Gorrinnon azonban nem szereti az értelmetlen gyilkolást, ezért az erdőelfek minden állattól elejtése után Gorrinnon bocsánatát kérik egy hosszabb-rövidebb ima formájában, valamint támadó vadak (például farkasok) esetén is csak végszükség esetén folyamodnak az állat megöléséhez. A vadászat szentségéhez hozzátartozik, hogy sebesült, öreg, vagy beteg vadakat nem vadásznak, ennek egy jó példája egy régi történet, mikor egy erdőelf vadász egy sebesült szarvast talált, hosszú hetekig gondozta, majd, mikor az állat teljesen felépült, a vadász szabadjára engedte, másnap azonban elindult, hogy levadássza.

A természeti istenek hívei nem igyekeznek minél több hívőt megnyerni vallásuknak, sőt még arra sem törekednek, hogy mindenki minden szinten ismerje meg hitüket, azonban, ha valaki érdeklődik, szívesen megosztják vele a részleteket, és ha ezek után csatlakozni kíván a valláshoz, nem szabnak előtte feltételeket, hiszen, ahogy a természet isteneinek hívei mondják: „a hit mindenkinek saját szívügye”. Ez alól kivételt talán csak a titokzatos druidák jelentenek, akik közül szinte mindenki kötelezően Selenna és Gorrinnon híve, hiszen éppen tőlük kapják hatalmukat ezek a természeti varázslópapok. A druidák úgy tartják, hogy a feltétlen hit miatt kapják hatalmukat isteneiktől, és értetlenül állnak azon kevés, a legtöbb helyen csak legendának számító druida előtt, akik nem e vallás követői (nevezetesen semmilyen vallást nem követnek az ilyen druidák) és mégis ugyanolyan hatalommal rendelkeznek, mint a „rendes” druidák.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Az erdőelfek vallása, a természet istenei
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Tudnivalók a játék világáról :: Vallási információk-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | www.sosblog.com