Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 A Szent Inkvizíció

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: A Szent Inkvizíció   Hétf. Jún. 14, 2010 5:44 am

Az Inkvizíció Címere


Az inkvizíció hatókörei:

Elkötelezettség: Titanius közössége
Történet és leirás:
A Szent Inkvizíciót Etrand első királya, Corlagon alapította, azzal a céllal hogy a régi vallás azon követőit üldözze akik nem akartak betérni Titanius közösségébe. A Szent Inkvizíció bár nagyon durva és drasztikus megoldás volt a hitetlenek kiiktatására, nagyon is hatékony volt. Viszont Corlagon uralkodása idején - annak ellenére hogy megalapította az inkvizíciót - még nem sikerütl a régi vallást teljesen eltörölni. Követői ott bújkáltak mindenhol, sokan a nemesek és katonák közül is hajlottak még a régi hitre.
Corlagon halála után Symon már sokkal több pénzt fektetett az inkvizícióra. Nagyban kibővítette létszámaikat. Corlagon uralkodása idején csakis értelmesnek bizonyuló okos és bölcs emberek lehettek invizítorok, viszont Symon sok fanatikust vett be és képeztetett ki inkvizítornak.
Ezzel létrehozta azt az inkvizíciót amit ma is ismerünk.
Az inkvizíció mostmár kihasználta a fanatikusokat, és a tudatlan, az egyházért élő-haló fanatikusokból kegyetlen harcos-papokat - inkvizítorokat - faragtak, akik üldözték a hitetleneket.
Symon király így annyira kiiktatta a régi vallást, hogy követői szinte sehol sem maradtak. Legalábbis olyan kevesen lettek hogy az ég világon semmi befolyásuk sem lett. Sokan az invkizíció elől Etrancoastba menekültek.
Így, Symon király úgy gondolta hogy az inkvizció befejezte munkáját. Ezzel beszüntette az inkvizíciót, és sokáig nem is hallotta senki sem az invkizíció szót.
Viszont I. Hereric király uralkodásakor újra megjelent az inkvizíció. Hereric újra megalapította. Ugyanazt a koncepciót követte amit Symon király: fanatikusokat vett fel, akikból kemény harcos-papokat képzett.
1 évvel Hereric trónra lépése után jelent meg az első nekromanta és az első halállovag. A páros sok pusztítást végzett. Hereric bevette ellenük az inkvizíciót, de az kevésnek bizonyult. Lovagokat és hadsereget küldött ellenük. Végül le tudta győzni őket. A páros annyira könyörgött a kegyelemért és mivel még hatalmas összeget is fizettek, ezért nem ölték meg őket hanem száműzték.
Ezután az inkvizítorok számára 2 évnyi pihenés jött.
Hereric viszont 106-ban elvesztette a trónját. A trónja az öccse kezébe került.
Hereric elősször koholt perekkel próbálta az öccsét eretneknek nyilvánítani, hogy visszaszerezze a trónt, de nem sikerült. A lovagrendje viszont vissza tudta neki szerezni. Miután visszaszerezte a trónt, az inkvizítorokat arra használta, hogy kiűzze országából a vámpírokat és a vérfarkasokat, és a maradék élőholtat.
Hereric halála után az inkvizíciót megint felbontották, mivel úgy gondolták hogy a munkájuk befelyeződött.
Viszont 264-ban, a Második Démoni invázió után egyre jobban kezdtek megjelenni a démonimádó kultuszok az emberek között. Így Andrei király újra megalapítatta a Szent Inkvizíciót, hogy leszámoljon a démonimádó kultistákkal.
Andrei király invkizíciója nagyon eltért a korábbiaktól. Az eddigi inkvizíciók egyedül csak nyomoztak a nemkívánatos vallási személyek után, az ítéletet pedig az uralkodó hajtotta végre az egyház nevében. Andrei inkvizíciójának viszont feladataiba tartozott az illető kivizsgálása, és ha eretneknek bizonyul akkor kivégzése is.
Miután sikeresen leszámoltak a kultistákkal, Andrei az inkvizíció alkotmányát módosította azzal, hogy az inkvizíció nem a királynak dolgozik, hanem az egyháznak.
Ezzel a Titanista egyházban elekzdődött a korrupció. Ember és nemes elf uralkodók és nemesek egyaránt kihasználták az inkvizíciót arra, hogy hatalmat szerezzenek, olyan ártatlan személyeket kezdtek el eretnekséggel vádolni akik az illetők hatalmát veszélyeztették, és hasonlók.
Így vállt az inkvizícó olyanná amilyen ma.

A 3. században, amikor nemes elfek és erdőelfek közül többen elkezdtek sötét mágiát használni, az uralkodók többé-kevésbé keményen válaszoltak. Az Dragoci erdőelfek királya száműzte azokat akik a tisztátlan mágiához nyúltak. Míg a Froturni nemes elfek királya az Inkvizíciót használta az eretnekek kiiktatásához. Nagyon sokat megöltek, míg a maradéknak sikerült a föld alá menekülnie, a sötét mágiát használó száműzött erdőelfekhez csatlakoznia. Belőlük lettek a sötételfek.

Az 5. század végén és a 6. század elején viszont elkezdett az "igazi eretnekség" gyökerezni. Egyházújító szándékkal, az egyházi korrupciónak véget vetni akaró, szegények érdekeit szolgáló, nemeseket és uralkodókat támadó szervezetek, kultuszok alakultak.
II. Hereric király megerősítette az inkvizíciót, és csírájában folytotta el az egyházújító szándékú lázadókat.
Az inkvizíció által elkövetett mészárlások, ártatlanok gyilkosságai és szörnyűségek hatására elkezdenek megalapulni a "kitaszítottak közösségei".
Ezek után az inkvizíció lángjai szitne bármikor felcsaphatnak.
Ahol "kitaszítottak" jelennek máris jön oda az inkvizíció, és elkezd jönni a füst a máglyákról.
A leghíresebb kitaszított közösség az Örök Kristály Virág Rendje. Ők azok, akik sikeresen el tudták kerülni az inkvizíciót. A Szent Inkivizíció őket legfőbb ellenségeinek tartja.

Viszont inkvizíció nem csak az eretnekek és a démonimádók ellen harcol. A régi vallás még mindig jelen van és bújkál valahol. Ráadásul az inkvizíció az élőholtak ellen is harcol. Csakis Etrand és Froturn határain belül. A határon kívüli élőholtak elintézése a lovagok dolga.

Lásd még: Az Inkvizítor (kaszt)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
A Szent Inkvizíció
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Tudnivalók a játék világáról :: Szervezetek-
Ugrás:  

HungarianForum.com | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a blog