Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Sárkányok

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 25
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Sárkányok   Szer. Május 12, 2010 12:46 pm

A sárkányok csakis az igazán tapasztalt és igényes játékosok számára elérhetők.
A követelmény egy 110 soros előtörténet, aminek szépnek kell lennie, kevés (lehetőleg semennyi) helyesírási hibával, érthető fogalmazással.
A sárkányoknak nem kell kitölteniük a képzettségeket, se a tulajdonságokat. A sárkányoknak kasztot se kell választaniuk, nem is tudnak.

A fajhoz csak egyszerűen azt írd be hogy "Sárkány". Azt hogy milyen fajta vagy, hogyan fejlődtél át azzá, az kerüljön az előtörténetbe.
Ha Dracolich vagy, az elsődleges fajba írd be hogy "Sárkány", a másodlagosba pedig hogy "Lich".


A sárkányok nagyon erős lények, melyek jó esetben (ha egészségesek és nem sérültek) tudnak repülni. A sárkányok ugyanúgy képesek beszélni mint az emberek, elfek, orkok, törpék, gnómok és a félszerzetek.
A sárkányok hüllők, ezért nem változhatnak se vámpírrá, se vérfarkassá.
A sárkányok fogai erősebbek bármiféle kardnál, íjnál, ballisztánál, bárdnál, számszeríjnál, vagy akármilyen fegyvernél.... kivéve ha olyan kardról van szó amit sárkányfogból kovácsoltak.
A sárkányok pikkelye nagyon erős, és a sárkánypikkelyből készült páncélok a legerősebbek és a legdrágábbak.

A sárkányok tojásai meszes héjuak, viszont nagyok (maga a tojás akkora mint egy ember).
A sárkányok születésükkor fejletlenek. Bár születésüktől kezdve van hallásuk, a látásuk kezdetben tompa és életlen, és csak az 5 éves korra lesz olyan mint egy átlagos sárkányé. Szárnyakkal nem rendelkezik egy sárkány kikeléskor, 20-30 éves korában nőnek ki a szárnyai, és azokkal is csak 50 évesen (és később) tud repülni. A sárkány karmai 80 éves korukban kezdenek kifejlődni.

Minden sárkány zöld sárkány amikor "megszületik" (kikel a tojásból), és azután fejlődik tovább.
Mivel a sárkányok tojásokkal szaporodnak, náluk nincs olyan hogy "megszületett"... csak "kikelt a tojásból".
A sárkányok továbbfejlődése nem egyik napról a másirka történik. Hosszú folyamat eredménye, folyamatos változások.

Rendes sárkányfajták

Zöld Sárkány

Minden sárkány zöld sárkánynak születik.
A leggyengébbek az összes sárkány közül.  Nem tud tüzet okádni, se savat köpni, se semmi hasonlót, és gyengébb mint a többi. Minden zöld sárkány 100 éves korában átalakul Vörös Sárkánnyá vagy Smaragd Sárkánnyá. Az, hogy mivé alakul át nem attól függ hogy gonosz vagy jó, hanem a génektől (a sárkány szüleitől, nagyszüleitől, stb.).


Vörös Sárkány


A zöld sárkány továbbfejlődésének egyik "lehetősége".
Valamivel erősebbek mint a zöld sárkányok. Ők már képesek tüzet okádni, fizikailag erősebbek, és jóval kitartóbbak is. A vörös sárkányok általában akkor fejlődnek át fekete sárkánnyá, ha már megérték a 400 éves kort, és sok húst ettek.

Fekete Sárkány


A vörös sárkány továbbfejlődése.
A legerősebb sárkányok közé tartoznak.
A vörös sárkányokhoz hasonlóan tüzet okádnak. Pikkelyük nagyon erős, csak a legerősebb kardok és dárdák képesek áthatolni rajtuk. A rendes íjak sem hatnak ellene, csak a balliszták és az erősebb számszeríjak.
Azt mondják hogy a fekete-sárkányok által okádott tűz képes az acélt is megolvasztani. A fekete sárkányok vagy átfejlődnek árnyék sárkányokká (ezt úgy lehet elérni, hogy sokat meditál sötét helységekben, pl. barlangokban) vagy 1000-1500 éves korában meghalnak. Amint elérte az árnyék sárkány "szintet", már örökké él.

Árnysárkány


A fekete sárkány továbbfejlődése.
A leges-legerősebb sárkányok közé tartoznak.
A fekete sárkányokhoz hasonlóan tüzet okádnak, és a tűzokádás mellett képesek villámgömböket "köpni" (kilövelni a szájukból). Az árnysárkányok tüzének viszont még a legerősebb acél sem képes az útjába állni - azt is szétolvasztja.
Az árnysárkányok sötétséget bocsátana ki magukból.... mintha az őket érintő napfényt a pikkelyük árnyékokká alakítaná. Persze mindezek ellenére az árnysárkány képes tökéletesen látni.
Az árnysárkányok képesek a leggyorsabban és egyben leghalkabban is repülni.

Smaragd Sárkány


A zöld sárkány továbbfejlődésének egyik "lehetősége".
Tűz okádása helyett savat köpnek. Míg a vörös sárkányok inkább a támadóerejükkel mutatkoznak erősebbnek a zöld sárkányoknál, addig a smaragd sárkányok a védelmi erő terén bizonyulnak erősebbeknek.
A smaragd sárkány akkor fejlődik tovább arany sárkánnyá, ha már elérte a 400 éves kort, és sok zöldségfélét evett.

Arany Sárkány


A smaragd sárkány továbbfejlődése.
A legerősebb sárkányok közé tartoznak.
A smaragd sárkányokhoz hasonlóan savat köpnek. Pikkelyük nagyon erős, szinte áthatolhatatlan. A balliszták lövedéke és a legjobban elkészített kardok is  csak aligha, nagy nehezen, épphogy csak át tudnak rajta menni.
Az arany sárkányok pikkelyéből készült páncélok az egész világon talán a  legerősebbek (csak a gyémánt sárkányok pikkelye előzi le), és egyben talán a legdrágábbak is (az árban is csak a gyémánt sárkányok pikkelye előzi le).
Az arany sárkányok amellett hogy savat köpnek, képesek villámgömböket is kilövellni.
Vagy átfejlődik gyémánt sárkánnyá (ezt úgy tudja elérni, hogy sokat meditál források és napos területek közelében), vagy 1000-1500 évesen meghal. Ha egy arany sárkány továbbfejlődik gyémánt sárkánnyá, onnantól már örökké él.

Gyémánt Sárkány


Az aranysárkány továbbfejlődése.
A leges-legerősebb sárkányok közé tartoznak.
Képesek savat köpni, villámgömböket lövellni, és tüzet okádni. A gyémánt sárkányok vitathatatlanul a legszebb sárkányok. Pikkelyük olyan erős, hogy csak egy másik sárkány fogai képesek rajta áthatolni.... vagy még azok sem?
A pikkelyük vitathatatlanul a legerősebb a világon. Bár, gyémánt sárkányokat NAGYON nehéz megölni, ezért lehetetlen gyémánt sárkány pikkelyéből készült páncélt találni.... de ha találsz is, az valószínűleg méregdrága.

Élőholt sárkányok

Csontsárkány


A sárkányok is meghalnak.... És a nekromanták mit csinálnak a halottakkal? Felhasználják őket hogy a hadseregük katonáinak a létszámát gyarapítsák. Ha egy sárkány nemrég halt meg (tehát még megmaradt a teste rendesen) akkor az értékes pikkelyét is leszedik. Akárhogy is, nagyon sok halott sárkány jut arra a sorsa hogy halála után is hasznos legyen.

Kísértet Sárkány


Minden értelmes lénynek van lelkük (talán az állatoknak is, ki tudja), beleértve a sárkányoknak is.
De mi van a nyugtalan lelkekkel, akik kísértik az élőt, esetleg nekromanták seregét alkotják? Hát igen, sajnos a sárkányok sem maradnak kivételek.... a nyugtalan sárkányok lelkei ugyanúgy áldozatul eshetnek nekromanták sötét mágiájának, mint nyugtalan emberek lelkei.
Ugyanolyan mint a többi kísértet (anyagtalan, mágiával és csak mágikus fegyverekkel lehet legyőzni, átmegy a falakon, élőholt, stb.), csak egy különbséggel: ember helyett sárkány!

Dracolich


A sárkányok értelmes lények, akárcsak az emberek, elfek, orkok, törpék, gyíkemberek, félszerzetek, gnómok, stb.
A sárkányok - akárcsak a többi értelmes lény - képesek varázsolni (ha megtanulják a mágia használatát).
Mi van ha egy sárkány megtanul varázsolni és a sötétség útjára tér? Nos, kapunk egy sötét varázsló sárkányt.
Akárcsak a többi nem-élőholt lény, sajnos a sárkányok is képesek végelgyengülésben meghalni. És ezt a sötét varázsló sárkányok is tudják. Viszont van egy módja hogy megakadályozzák a saját halálukat: liché válnak!
Igen, a sárkányok is képesek liché válni, és az eredmény a Dracolich. Minden tulajdonsággal rendelkeznek amivel a lichek: csontváz-szerű lényekké válnak de ennek ellenére megtartják az öntudatukat, nagyon erős varázslók
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Sárkányok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Sárkányok kódexe
» Patkányok kódexe
» Nagy Fenyves
» Konoha kapuja
» Fumetsu Yume

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Tudnivalók a játék világáról :: Játszható fajok-
Ugrás:  

Fórum készítése | Roleplay forums | Fantastic - others | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Have a free blog with Sosblogs