Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Pengés fegyver stílusok

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Pengés fegyver stílusok   Szer. Ápr. 14, 2010 11:03 am

Az Etrandi vívóiskola
Típus: Hosszúkard, katana, szablya, pallos, klemor
Az Etrandiaknál hatalmas népszerűségnek örvendenek a hosszúkardok, és a hosszúkardhoz hasonló fegyverek (katanák, szablyák, pallosok, klemorok) úgyszintén. Az Etrandiak kardozási stílusa kiegyensúlyozott, támadásban és védekezésben egyaránt jó. A nyers fizikai erő helyett a gyorsaságra, betanult trükkökre és cselekre épít, amely nagyban eltér a hétköznapi katonák képzésétől. Mivel a hosszúkard másfél kezes fegyver, ezért a hosszú évek alatt a vívóiskola mesterei kidolgozták azt a különleges technikát, amivel pajzs nélkül is eredményesen lehet védekezni más kardforgatók ellen (ez a technika persze zúzófegyverek és szálfegyverek ellen mit sem ér).
Az Etrandiak éles harc közben kizárólag a vágásra koncentrálnak, a kardot szúrásra csak a „kegyelemdöfés” megadásakor használják.
Froturni katonai kardforgató kiképzés
Típus: Rövidkard, jatagán
Az Froturniak nagy igényt fordítanak a katonák kiképzésére, így az egyszerű hétköznapi katonák is úgy tanulnak meg a fegyverrel bánni, mint a nemesek és a professzionális zsoldosok. Mivel a katonaságnál a pajzsok nagyon elterjedtek, így a rövidkard az előnyben részesített fegyver, és a rövidkardhoz hasonló fegyverek. A pajzs és a páncél lelassítja a katonákat, ezért a fegyver technikáját úgy dolgozták ki, hogy egyszerű legyen és a fizikai erőt használja ki.
A vágás és a szúrás egyaránt szabad. A szúrás általában preferált, de erre nem minden fegyver alkalmas.
A Sötételf katonai kardforgató kiképzés
Típus: Handzsár
A sötételfek a rendes kardoknál a handzsárokat jobban szeretik. Ezek a fegyverek szúrásra teljesen alkalmatlanok, csak vágni lehet velük, és lesújtani. A védekezésre és a támadásra egyaránt fókuszálnak. Támadáskor a fájdalom okozása és az ellenség fegyvertelenítse helyett a likvidálásra koncentrálnak. A handzsárokkal való támadáskor nagyon számít a fizikai erő, így a fizikai kondícióval nagyon sokat törődnek.
A Sötételf nemesi vívóiskola
Típus:Tőrkard
Míg az átlagos sötételf katonák jobban szeretik a vágásra nagyon jó, de szúrásra alkalmatlan handzsárokat, a „felsőbb vezetőség” jobban szereti a tőrkardokat, melyek szúrásra tökéletesek, de vágásra alig (vagy egyáltalán nem). A technikájuk nem túl bonyolult: eltávolítani a fegyvert az ellenség kezéből, majd leszúrni. Ezen alapul az egész. Mégis eléggé bonyolultnak tűnhet.
A Dragoci és Brutangi kardforgatás
Típus: Hosszúkard, rövidkard, jatagán, katana
Az erdőelfek és az orkok kardforgatási stílusa egyáltalán nem tér el egymástól. Ez egy nagyon offenzív stílus. A védelemre szinte egyáltalán nem ad, csak és kizárólag a támadásra. A jó kondíció és a fizikai erő szinten tartása mellett még szükséges a jó gyorsaság és több trükk és csel betanulása is. A nagy fizikai erő, kombinálva a trükkökkel, cselekkel és a gyorsasággal elég jó kombinációt ad ki. Viszont a védelem elhanyagolása miatt eléggé sebezhetőek az erdőelf és az ork harcosok.
Az Ősi Elfek kardforgató stílusa
Típus: Hosszúkard, katana
Az Ősi Nyelv ismerete képzettség szükséges a használatához!
Az ősi elfek kardforgató stílusa nagyon gazdag volt támadó és védekező technikákban egyaránt. Sokféle trükköt és cselt ismertek, a gyorsaságot és a fizikai erőt egyaránt kihasználva. Mikor elkezdtek a kontinensre átjönni, akkor nagyon sok őslakost felkoncoltak, a harci stílusok primitívebb lett, és az eredeti stílusból kevés emlék maradt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Pengés fegyver stílusok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Tudnivalók a játék világáról-
Ugrás:  

Fórum készítése | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a blog