Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 A játék szabályai

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 25
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: A játék szabályai   Pént. Ápr. 02, 2010 9:10 am

Fontos tudnivalók a játék világáról:
-A játék Fantasy és nem tündérmese. A vér, a felnőtt dolgok, meg hasonlók.... engedélyezve vannak.
-Ez egy komoly játék és nem gyereknek való mese. Igaz, idegesítő manókkal fogsz találkozni, de ha a farkas megesz téged, akkor te darabokban leszel.... ha egyáltalán meg tud enni ;D
-Ez a játék a középkori időkben játszódik. Nincsenek puskák, nincsenek autók, se számítógépek, se telefonok, se semmi hasonló. Ahogy ősemberek sincsenek, mivel már elég fejlett az "emberiség". A muskétákat és az ágyukat viszont fel lehet találni... viszont az hosszú folyamat. Ezekben az időkban csak a katonák, kereskedők és nemesek engedhették meg maguknak a fényűzést.... az átlag parasztember állandóan éhezett, vagy valami pestisjárványnak esett áldozatul.
-A játék egy másik világban játszódik és nem a valóságban. Tehát nincs Audi, nincs Borsodi, se Tokaji bor, se semmi hasonló. Más világ - más országok és más városok - más "márkák".

1. A karaktered nem Isten. Bárkit meg lehet ölni, és ezt jobb ha tudod.
2. A karaktered nem superman, nem képregényhős, és nem is egy anime főhőse. Tehát nem ugrálhatsz a talajról a háztetőre, meg ésatöbbi. Ahogy egy hegyről való leugrást sem élhetsz túl semmiképpen....
3. Nem ölhetsz meg egy másik karaktert a karakter tulajdonosának engedélye nélkül. Erre még egy mesélőnek sincs jogosultsága.
4. Bár a játék világában van mágia és vannak a valóságban nem létező fajok, mégis törekedjünk arra hogy a játék valósághű és realisztikus legyen, és NE meseszerű. Tehát ha egy karddal szíven szúrnak, elég minimális az esélye hogy túléled.... hacsak nem van egy varázsló/pap a közelben aki meggyógyít. Ha pedig levágják a fejedet, akkor azt tényleg semmiképp sem éled túl... marad a feltámasztó varázslat ;D
5. Ez a játék nem a valóságban, nem a Földön játszódik. Tehát nincs se Amerika, se Anglia, se Magyarország, se Kína, se semmi ilyesmi. Ha tudni akarsz a játék világáról, akkor olvasd el.
6. A játék világában középkori technológia van. Tehát nincsenek se számítógépek, se autók (de lovaskocsik igen), se puskák (számszeríjak, katapultok és balliszták vannak), se repülők (de léghajók igen) nincsenek.
7. A játékban a felnőtt tartalom engedélyezve van. De a szexualitással, romantikával és horrorral/vérrel mértékkel ha lehet.... Hiszen ne feledjük: legyünk realisztikusak és valósághűek! Azonkívül gondoljunk bele hogy a középkorban hogyan éltek az emberek.... (óvszer volt, és a játék világában is van, de nem latexből van mivel azt még fel se találták, hanem átlátszó állatbélből)
8. Van 9 kiválasztható jellem. Óvatosan válasszunk és legyünk hozzá hűek.
Egy Törvényes jellemű karakter mindig megpróbálja legális úton elérni a célját, míg a Kaotikus jellemű legfeljebb gyávaságból tartja be a törvényeket mert amúgy fittyet hány rá.
Egy Jó jellemű karakter nem öl meg ártatlanokat (legfeljebb tévedésből), míg egy Gonosz jellemű karakter akár a legjobb barátját is megölni a hatalomért.

Ne feledjük hogy a jellem nem egyenlő azzal az oldallal amin a karakter áll.
Gonosz jellemű karakter is állhat a Világos oldalon (pl. a paplovag aki alapvetően a sötét oldalon álló démonok ellen harcol, de sajnos ártatlanokat is megöl), és Jó jellemű karakter is állhat a Sötét oldalon (pl. a sötét lovag, aki bár a gonosz oldalon harcol, mégis becsületes, őszinte, csakis szemtől szembe harcol mint férfi a férfival, stb.)

A jellemek

Törvényes Jó

A Törvényes Jó karakter úgy cselekszik, ahogy az egy jó embertől elvárható, vagy megkövetelhető. A gonoszok ellen elkötelezetten, fegyelmezetten és kímélet nélkül harcol. Igazat mond, betartja az ígéreteit, segít a rászorulóknak, s felemeli szavát az igazságtalanságok ellen. A Törvényes Jó karakter nem nézheti tétlenül, ha egy bűn büntetés nélkül marad.
Azért jó Törvényes Jó jellemet játszani, mert egyesíti a becsületességet a könyörülettel.


Semleges Jó

A Semleges Jó karakter a lehető legjobbat teszi, amit csak egy jó ember tehet. Életcélja, hogy segítsen másokon. Királyoknak, és nagy hatalmú varázstudóknak dolgoznak, de nem érzik úgy, hogy ezért a lekötelezettjeik lennének. A Semleges Jó karaktereket rendszerint "igaz jónak" szokták nevezni.
Azért jó Semleges Jó jellemet alakítani, mert az ember úgy tehet jót, hogy közben nem kötelezi el magát a társadalmi rend, a hatalom mellett, vagy éppen nem helyezkedik vele szembe.


Kaotikus Jó

A Kaotikus Jó karakter azt teszi, amit a lelkiismerete diktál neki, s nincs tekintettel arra, hogy mások mit várnak el tőle. A maga útját járja, de mindezt kedvesen, jóindulatúan teszi. A jóságban és a jogban hisz, de nem látja túl sok hasznát a törvényeknek és a szabályoknak. Gyűlöli, ha az emberek megpróbálják megfélemlíteni társaikat, és megmondani, hogy mit kell tenniük. A saját erkölcsi iránytűjüket követik, amely bár a jó útra vezeti őket, nem mindig egyezik a társadalmi elvárásokkal.
A Kaotikus Jellemet azért jó játszani, mert egyesíti a jó szívűséget a szabad akarattal.


Törvényes Semleges

A Semleges Jó karakter úgy cselekszik, ahogy azt a törvények, a hagyományok, vagy éppen a saját személyes erkölcsi kódexe diktálja. Mindenekfelett tiszteli a rendet és a szervezettséget. Egyaránt hihet a személyes rend eszméjében, és élhet ennek szabályai szerint, de hihet a mindenki számára fontos rendezettségben is, s ekkor egy erős, szervezett kormányzati rendszerben érzi jól magát. A Törvényes Semleges karaktereket gyakran "igaz törvényesnek" nevezik.
A Törvényes Semleges jellem vonzereje, hogy a karakter úgy lehet megbízható és becsületes, hogy nem tekinthetik vakbuzgónak.


Semleges

A Semleges jellem azt teszi, ami épp jó ötletnek tűnik. Nem érez erős késztetést, hogy az egyik oldal mellett döntsön, ha választania kell a gonosz és a jó, vagy a törvényes és kaotikus között. A semlegesség legtöbbször elfogulatlanságot és az előítéletek hiányát jelenti, s mintsem a semlegesség melletti elkötelezettséget. Ezek a karakterek úgy gondolják, hogy a jó épp annyira jobb, mint ahogy a gonosz. Mindezek mellett persze inkább választják a jó jellemű szomszédokat, vagy a jó uralkodókat. De még ezt figyelembe véve sem kötelezik el magukat amellett, hogy fenntartsák valamilyen egyetemes, elvont elv szerint a jó uralmát.
Persze van néhány olyan semleges karakter is, aki filozófiai alapokon tartja magát semlegesnek. Ők úgy tekintenek a jóra, gonoszra, törvényesre és kaotikusra, mint előítéletekre, s veszélyes szélsőségeknek tartják ezeket. A semlegességet tartják az arany középútnak, amely hosszú távon a leginkább kiegyensúlyozottnak tekinthető. A Semleges jellemeket rendszerint "igaz semlegesnek" nevezik.
A Semleges karakter előnye, hogy előítéletek és kényszerítő hatások nélkül játszható.


Kaotikus Semleges

A Kaotikus Semleges jellem a saját feje után megy. Első, és utolsó sorban is individualistának tekinthető. A saját szabadságát nagyra értékeli, de harcol mások szabadságának megőrzéséért. Elkerüli a hatóságokat, zokon veszi, ha eltiltják valamitől és kétségbe vonja a hagyományok erejét. A Kaotikus Semleges jellem azonban nem törekszik a szervezettség elpusztítására valamiféle anarchista mozgalom tagjaként. Hogy ezt megtegye, valamiféle motivációra lenne szüksége, vagy a jó, vagy a rossz oldalról. A Kaotikus Semleges jellemet igen gyakran "igaz kaotikusnak" is nevezik.
Fontos megjegyezni, hogy a Kaotikus Semleges karakter viselkedése gyakran megjósolhatatlan lehet, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen véletlenszerű. Kisebb az esélye, hogy leugorjon a hídról, mintsem átmenjen rajta.
A Kaotikus Semleges karaktert azért jó játszani, mert az igazi szabadságot jelképezi, nemcsak a társadalmi kötöttségektől mentes, hanem a "jótevők" vakbuzgóságától is.


Törvényes Gonosz

A Törvényes Gonosz jellemmel bíró gazemberek módszeresen megszereznek mindent a saját vezérelveiket követve, tekintet nélkül arra, hogy ezzel kit sértenek meg. Tetteik során figyelembe veszik a hagyományokat, a hűséget, és a rendet, de nem törődnek a szabadsággal, az élettel, vagy éppen a méltósággal. A szabályok szerint játszanak, de nem mutatnak szánalmat, vagy könyörületet. Jól érzik magukat egy hierarchikus rendben, s törekednek az uralkodói pozíció megszerzésére, de szívesen vállalkoznak szolgálatra is. Nem a tetteik alapján ítélnek meg másokat, hanem a fajuk, vallásuk, szülőföldjük, vagy társadalmi rangjuk szerint. Nem szívesen szállnak szembe a törvényekkel, vagy éppen szegik meg adott szavukat. Ez a kelletlenség részben természetükből következik, részben pedig abból, hogy végeredményben függnek attól a rendszertől, amely megvédi őket az erkölcsi alapú támadásoktól. Néhány ilyen gazember bizonyos tabukat is felállít magával szemben, például hogy nem ölhet hidegvérrel (de a megbízottjaira persze ez a szabály nem vonatkozik), vagy hogy nem okoz bántódást a gyerekeknek (erre is van más módszer). Úgy gondolják, hogy ezek a szabályok magasabb rendűvé teszik őket a többi, elvtelen gazfickó mellett. Az ármánykodó, ravaszkodó nemes, aki folyamatosan kiterjeszti hatalmát, és kizsigereli embereit Törvényes Gonosz jellemű.
Néhány gonosz jellemű lény éppolyan vakbuzgó módon követi el a gonosz cselekedeteket, mint például a lovagok a jót. Mindamellett, hogy ő maguk is élvezik, hogy szenvedést okozhatnak más embereknek, külön örömet okoz nekik, hogy a gonoszságot is terjeszthetik. Gonosz tetteiket igen gyakran valamilyen gonosz mester, vagy istenség parancsára követik el.
A Törvényes Gonosz jellemet gyakran ördöginek is nevezik, mert az ördögök jellemzően ilyen jellemek.
A Törvényes Gonosz a legveszélyesebb jellemek egyike, mert módszeresen, célzatosan tevékenykedik, s igen gyakran sikeres gonosztettet hajt végre.


Semleges Gonosz

A Semleges Gonosz gazfickó megtesz bármit, amit megtehet. Egyszerűen szólva csak magával törődik. Öljön bár sportból, haszonért, vagy kényelemből nem ejt könnyeket áldozatai után. Nem kedveli a törvényeket, s nincsenek olyan illúziói, hogy a törvények, hagyományok, rendelkezések betartásával jobb, vagy nemesebb jellem lehetne. Másrészt nincs meg benne az a nyughatatlan természet sem, ami a konfliktusokat keresi, mint ahogy a Kaotikus Gonosz jellemek teszik. A bűnöző, aki ellopja amit akar, s ezért ölni is képes Semleges Gonosz karakter.
Néhány Semleges Gonosz ideálként állítja be a gonoszt, s önmagáért követ el ilyen tetteket, de leggyakrabban az ilyen gonosztevők valamilyen gonosz istenséget, vagy titkos társaságot szolgálnak. A Semleges Gonosz jellemekre használt leggyakoribb kifejezés az "igaz gonosz" megnevezés.
A Semleges Gonosz az egyik legveszélyesebb jellem, mert a színtiszta, tisztesség nélküli gonoszságot képviseli mindenféle ingadozás nélkül.

Kaotikus Gonosz

A Kaotikus Gonosz jellem bármit képes megtenni, amire csak kapzsisága, gyűlölete és a pusztítás iránti vágya rákényszeríti. Forróvérű, erkölcstelen, önkényesen erőszakos és megjósolhatatlan személyiség. Egyszerűen teljes erővel törekszik bármire, amit megszerezhet, s ilyenkor kegyetlen, nem ismer irgalmat. Ha elkötelezi magát a gonoszság és a káosz terjesztése mellett, még rosszabbá válik. Szerencsére ötletszerű tervek alapján dolgozik, s bármely olyan csapat, vagy csoport amihez hajlandó csatlakozni meglehetősen gyengén szervezett. Általában is jellemző, hogy a Kaotikus Gonosz jellemek csak valamilyen kényszerítő erő hatására képesek együtt dolgozni, s a vezetőjük csak addig marad a helyén, amíg képes meggátolni az ellene irányuló cselszövéseket, gyilkos akciókat. A tébolyult mágus, aki valamilyen pusztító vagy őrült bosszútervet hajt végre Kaotikus Gonosznak tekinthető.
A Kaotikus Gonosz jellemet szokták még démoninak is nevezni, mert a démonok a Kaotikus Gonosz tökéletes megtestesítői.
A Kaotikus Gonosz azért a legveszélyesebb jellemek egyike, mert nemcsak az élet és a szépség elpusztítására törekszik, hanem annak a rendnek is az eltörlésére, amelyen a szépség és az élet alapszik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
A játék szabályai
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékon kívül :: Szabályok-
Ugrás:  

Saját fórum a HungarianForum-on | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a free blog