Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 A Rozsdás Csatabárd kocsma

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 25
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Szomb. Ápr. 10, 2010 6:36 am

First topic message reminder :

Középminőségű kocsma, ahol kenyeret, vizet, sört, halat, tojást és húst szolgálnak fel.
A bárpultnál 8 szék található. Van 10 asztal, mindegyiknél 6 szék.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com

SzerzőÜzenet
Gzaxia Nolano
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2013. Apr. 22.

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Kedd Ápr. 30, 2013 3:13 pm

- Te teljesen meg vagy húzatva?! - fakadtam ki Stephanus felvetésére. A heves indulatra fel is kaptam a kezeimet gesztikulálás közben, de félúton megálltak. Így nem úgy nézett ki mintha le akarnám tépni az arcom, hanem mintha meg akarnék fojtani valakit. - Akkor mért ne nyitod már egyből ki te a kaput? - néztem rá szúrósan. - Hogy vagy képes... egyáltalán kimondani ekkora marhaságot?
Tekintettel arra, hogy általában az egyenlőségben hittem, és abban hogy mindenkinek van joga gondolkodni, ez fura mondat lehetett tőlem. De még ebben is veszélyt láttam hogy kimondott ilyesmit. Mély levegőt vettem és kissé nyugodtabban folytattam.
- Amint már mondtam, de talán nem mindenkinek, nem vagyok nagy diplomata hogy ilyen dolgokba ártsam magam. Klánok, és politika, nem az én műfajom...
Keldorn... na még ettől is kirázott a hideg. Annak ellenére, hogy vagyok ami vagyok ha lehet nem tenném be oda a lábam.
- Úgy látom Ithric te inkább a tettek embere vagy... és ami azt illeti megértelek.
A kislány cserfessége viszont meglepett. Gyereke... A tekintetem a végtelenbe révedt... Arcok villantak fel lelki szemeim előtt. Az enyémek arcai...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tepirm
Saccularius - Tolvaj
Saccularius - Tolvaj
avatar

Hozzászólások száma : 71
Join date : 2011. Mar. 12.
Age : 22
Tartózkodási hely : Pest Megye

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Szer. Május 01, 2013 8:40 am

* Jót nevettem a kisgyerek poénján. Kiskoromban én is legalább ennyire idegesítő és aranyos lehettem, ezért máris mintha kicsit magamra emlékeztetett volna. Azt hiszem ilyen koromban én a fákra másztam, a szüleim elől bujkáltam és nem azzal ütöttem el az időmet, hogy írni és olvasni tanuljak. Pedig ott mifélénk a mocsárban az nagyon nagy szó volt. ~ A régi szép idők! ~ Gondoltam.
- Veh-heh-heh! - Nevettem a sajátos módomon.
Az idő ahogy láttam gyorsan szállt, mint ahogyan a beszélgetések tárgya. És valahogy úgy éreztem, hogy a mostani témából sokkal több lehet, mint amennyi az elsőre látszik. A félelf azt fontolgatja, hogy most megpróbálja megállítani a klánt abban, hogy kaput nyissanak. Őszintén megvallva a dolgot, szintén támogattam az ötletet. Nem lenne jó senkinek az, hogy ha a kapuból át özönlő csúfságok végig tipornának egész kontinenseket, mi pedig csak fognánk a fejünket, hogy miért nem állítottuk meg őket. Látni a saját falud pusztulását, miközben az ismerőseid, családod és barátaid csontjain lépkedsz. Ez ellen én is tennék.
- ...Na de a kivitelezés. - Gondolkodtam magamban. Észrevettem, hogy elszóltam magam. - Ó elnézést, csak hangosan gondolkodtam a félelf szavain.
- Ami azt illeti, én támogatom. Mármint nem a kapun túli megszállást, hanem a félelf ötletét, már ha lehet-e annak nevezni. Csak az lenne a nagy kérdés, hogy ezt miként akarnád megoldani? Belopakodsz a tolvajok - ismétlem -, tolvajok céhébe, várába, házába, viskójába vagy aminek nevezed, és meg akadályozol több mint... Például tíz embert egymagad? Ha láthattad az én kis verekedésemet, hárommal sikerült elbánnom - nem fényezésből mondom -, de még így is felborítottak. Fegyvertelenek, képzetlenek, mégis sikerült meglepniük pillanatokra. Na most képzeld el ezt, csak mondjuk tízen egy ellen, fegyverzeteben, vértezetben, harcnak megfelelően képzetten. Gondolod, hogy lenne esélyed? Mert én nem hiszem. És akkor még meg sem említettem a mágust - és bizonyosan van nekik, KELL lennie, mivel valakinek ki is kellene nyitni azt a kaput. - Mondtam a félelfnek. - Már a bejutásnál elbuknál. - Mondtam neki.
Picit tuskó módon, de elvettem a kupáját és belekortyoltam. Nem volt az esetem, inkább vissza tetem elé.
- Így úgy döntöttem, hogy lehet, hogy veled tartok. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 25
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Szer. Május 01, 2013 10:19 am

- Akkor az a démonok visszatartása marad. Viszont közölni kellene a dolgokat az államnak. Mi itt néhányan nem fogunk sokat érni... -mondta Stephanus.
Hát igen. Valóban tenni kellene valamit, de mit? Stephanus befejezte a sörét.*
- Valóban tenni kellene valamit... de mi magunk mit tehetünk?
*Stephanus elgondolkodott egy kicsit. Mit tehetnek? Tenni kellene valamit. Most csak itt iszogatnak, meg minden... holott a világ biztonsága van téten. Mehetnének lesázmolni a klánnal. Meggyőzhetnének bizonyos államokat, hogy leverjék a klánt. De ennek ellenére csak isznok. Stephanus hirtelen erőteljesen az asztalnak vágja a kancsót.*
- Miért iszunk itt most? Induljunk útra most... Tennünk kell valamit!
*Na igen, de előtte tervezni is kell. Igazából mit is fognak tenni?*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Ithric Drakrumhal
Dasophylacas - Kósza
Dasophylacas - Kósza
avatar

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2013. Apr. 25.

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Szer. Május 01, 2013 11:23 pm

- Nem bírom a tétlenséget - jegyezte meg Gzaxiának. - A kapun túli megszállás gondolata felelőtlen nagyképűség. Semmi keresnivalója nincs se elfnek, se embernek, se senkinek a túloldalon. Ahogy a démonoknak sem nálunk - szögezte le keményen, nem törődve a démon szó újbóli hatásával. A mellettük lévő asztal társasága csendben felállt és arrébb ment tőlük.
- Először is utána kell járni az információknak. Örülnék, ha majd első lépésként részletesen elmondanátok mit tapasztaltatok pontosan a tekercs megszerzésekor, lenne pár kérdésem - fordult Gzaxia és Stephanus felé. - Aztán először kezdhetjük itt, biztosan találnánk olyat, aki egy-két dolgot el tud nekünk dalolni - itt Luminára nézett, aki szemmel láthatóan értette, hogy milyen feladatot szánnak neki, és nem volt ellenére a dolog.
- Majd mindezek után finomítjuk a tervet. Ha kell, utána beépülni közéjük, kémkedni, kifigyelni őket. Sajnos én sem vagyok valami jó diplomata, de a harctól nem tartok. Viszont nem kell fejjel a falnak rohanni sem. Ha eldurvulnának a dolgok való igaz, szükségünk lesz szövetségesekre, bár az állam jótékony közbeavatkozásában nem hiszek - jegyezte meg bizalmatlanul. - De haladjunk csak lépésről-lépésre.
Tepirm elvette egyik kupáját, ami azért nem volt egy szép gesztus, de nem törődött vele Ithric, úgysem akart már többet fogyasztani.
- Tied lehet, meghívlak - mondta egyszerűen. - Megtisztelő lenne, barátom - reagált helyette inkább a felmerült szándékra, hogy vele tartana a gyíkember, egy biccentéssel megtoldva.
Közben elhatározásra jutott a Lovag és nagy hévvel az asztalra csapott, hogy ezt kellően ki is fejezze.
- Most tönkretetted a játékot! - háborodott fel Lumina a szétfröccsent sörfoltokon. - Gratulálok! - mondta epésen és duzzogóra fogta.
- Helyes! - szólalt meg viszont a félelf. - Akkor mind benne vagytok? - itt a kérdés jóformán talán már csak Gzaxiának szólt, olyan hangsúllyal, hogy ha megérkezik a válasz, Ithric a következő mondatával már bele is kezd a pontos terv kidolgozásába.


NJK: Lumina - fogadott kishúg, tolvaj emberlány
* Apanonalammen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gzaxia Nolano
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2013. Apr. 22.

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Csüt. Május 02, 2013 7:28 am

A gyíkember felvetésére Stephanusra néztem.
- Ömm... nem azt csináltuk a múlt héten? - jegyztem meg halkan, a belopakodás, és varázsló likdiálás, és egyéb ,,kérdésére"
- Azért mert megtehetjük Staphanus... Amikor már halottak leszünk már nem tehetjük - elmartam az előttem lévő korsót. Lehet hogy nem is az enyém volt. De nem érdekelt. Jól meg húztam.
Ithric szavaira azonban csak bólogatni tudtam. Nincs keresnivalónk ott... és nekik sem itt. Az meg hogy nagyképűség már kifejtettem.
- A tekercset valami tolvaj-varázslónál találtuk, és pontosan arra való amire Stephanus mondta. Én magam néztem meg a szöveget rajta. Mellesleg Stephanus nem tudta eltépni... - számoltam be azért nem fennhangon.
- Van egy ismerősöm a Copperporti máguscéhben, talán írhatnék neki... - jegyeztem meg úgy mellékesen. Arról egyenlőre nem akartam beszámolni,hogy a lányom, és hogy esetlék megkérném hogy szóljon a bátyjának, az ő kardja is jól jöhet egy ilyen csatában.
- És rövid időre be tudok jutattni valakit ilyen helyre, de már múltkor is átlátott az a varázsló a trükkön. Így két lehetőség van, vagy van még egy ilyen varázslójuk vagy nincs. Így vagy észre vesznek vagy nem...
- Váárj... még nem... - döntöttem le a korsóban maradt ital egészét. - Most már igen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tepirm
Saccularius - Tolvaj
Saccularius - Tolvaj
avatar

Hozzászólások száma : 71
Join date : 2011. Mar. 12.
Age : 22
Tartózkodási hely : Pest Megye

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Csüt. Május 02, 2013 12:57 pm

* Fa arccal néztem végig, ahogyan Steaphanus asztal csapkodására a tárgyak az asztalon szépen arrébb táncolnak. Ha tovább csinálná ezt, akkor a végén le is esnének az asztalról, de lehet az is, hogy még meg is lehetne őket táncoltatni. Mondjuk nem csodálom, én is ilyen izmos lennék, ha ekkora páncélt kellene hordanom.
- Azért ennyire még nem vagyunk dühösek. - Jegyeztem meg.
Beépülés... Érdekesen hangzott, bár jobban belegondolva elképzelhetőnek tartottam. Steaphanus nem biztos, hogy be tudna olvadni, mi viszont a félelfel igen. Gzaxiát és Stephanust be lehetne vinni a céhbe egy óvatlan pillanatban, és akkor már valamiféle változást is belevihetnénk a céh dolgainak menetébe.
- Köszönöm, de nem az esetem. Kevés benne a bor! - Mondtam a félelfnek.
- Ha nem kell az igazságnak az ellenkezőjét mondani, akkor talán beszélhetek velük. De ha csak simán beszivárognánk valahogy, akkor jól menne a dolog. Valakit kellene találni, aki mondjuk a céhbe is benne van és egy másik be-kijáratot is ismer a hagyományoson kívül. Jobb lenne minél csendesebben bemenni, mivel nyilván jól képzett ellenfelekkel van dolgunk, pláne, hogy ha van varázslójuk. Márpedig szerintem van, ésssz nem éppen arról híresek, hogy könnyű lenne őket legyőzni. De az sem rossz ötlet amit a sötételf mond, lehet azzal jobban is járunk.
Bármit is döntenek, velük tartok. Csak nem hagyhatom, hogy egy ilyen ügy csak úgy tovább folytassa a menetét, meg kell állítani. Csak hát bármennyire is lelkes voltam, azért csak ott volt a szívem mélyén az, hogy ha ebbe belevágunk, akkor bizony nincs arra ígéret, hogy vissza is térünk. Sokat kockáztattam az életem során, de démonnal sosem volt dolgom. ~ Remélem, hogy csak most lesz és ez is utoljára. ~ Gondoltam. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 25
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Csüt. Május 02, 2013 1:25 pm

- Akkor megegyeztünk. A beszivárgás. Mikor indulunk?- kérdezte.
Végülis, a küldetést meg kell szervezni, és valahol el kell kezdeni azt is. Stephanus gondolkodott...
~ Hmmm... szóval a mágusok közé épülünk be. Nem rossz ötlet. Valahol el kell kezdeni.... Démonok... Sohasem voltam velük szemben, nem is akarok. De lehet hogy meg fog történni..... ~
- Ugye mindenki fel van készülve? Több áll kockán mint az életünk... Az egész világ sorsa áll kockán. Ha cselekszünk, adjunk bele apait-anyait... És cselekedjünk, mert Ithrichez hasonlóan nem bírom már a tétlenséget... Ha tehetünk valamit, tegyük meg. Még mielőtt túl késő.
*Túl késő... de mire is? Most igazából miről is van szó? Az övüké a tekercs. Már csak el kell pusztítani! Arra meg ráérnek bőven... Vagy mégse? Mi van ha van még több tekercs? Mi van, ha a sötételfek orrgyilkosokat küldenek a tekercs visszaszerzésére? Bármi megtörténhet... Csak a démonokat ne.*
- No, itt iszunk egész éjszakán keresztűl, vagy teszünk is valamit? - jegyezte meg mosolyogva. Ez a tipikus "kalandot kezdünk" póz és szöveg. Márpedig kalandot fognak kezdeni.
~ Titanius, ne hagyj cserben küldetésem során. Szükségem lesz segítségedre. Áldást bajtársaimra, és megbocsájtást ellenfeleimre. ~
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Ithric Drakrumhal
Dasophylacas - Kósza
Dasophylacas - Kósza
avatar

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2013. Apr. 25.

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Csüt. Május 02, 2013 1:50 pm

Ithric végighallgatta a társaságot, majd nagyot bólintott. Gzaxia beleegyezésének módja halványan megmosolyogtatta.
- Akkor mit csináltatok a tekerccsel? Hol van most? Valamint Gzaxia... szeretném, ha részleteznéd majd nekem, hogy hogyan leltetek rá a varázslóra, valamint milyen tapasztalatokat szereztetek a klánnal, a hellyel, az őrséggel és persze vele kapcsolatban... - kezdte el a sötételffel. - Szerintem nagyszerű ötlet lenne írni annak a mágus ismerősödnek - erősítette meg a nő felvetett ötletét. A bejuttatás tehát végül is Gzaxia által megoldható volt, bár kockázatos. Ezt a kockázatot, ha nem más, ő vállalta volna. - Kiindulópontnak ez megteszi. Egyelőre nem fogunk nagy port kavarni, csak információt gyűjtünk, az hatalom. Utána még van időnk kidolgozni a stratégiát - gondolkozott hangosan.
- Viszont Stephanus... - szólt most a lovaghoz - nincs olyan ismerősöd, aki segíthetne nekünk? Szerinted a birodalom hogyan reagálna erre, főleg, ha bizonyítékkal is tudunk szolgálni? - érdeklődött a lehetőségekről. - És jut eszembe... nem tudsz valamit arról, hogy milyen diplomáciai viszonyban állnak egymással a sötételf klánok? - lépett tovább a Kósza a politika mezejére rögtön szövetségeseket keresve a későbbiekre. Bízva benne, hogy az addig történő megpróbáltatásokat túlélik. Elvégre volt neki valami ilyesmi feladatköre is Kószaként.
- Tepirm, tőled kérnék egy kis segítséget - fordult hirtelen a gyíkemberhez. - Jó lenne, ha alaposan felkészülnénk, annak az alapja pedig a felszerelés. Számítok a megítélésedre és tapasztalatodra, hogy szerinted mi kell egy ilyen kémakcióhoz. Ezt rád bízhatom? - fordult bizalommal új ismerőséhez. Bár meg kell hagyni, azért Ithric mindig fenntartott magának egy kiskaput, nem bízott meg rögtön, bizonyítás nélkül mindenkiben.
- Lumina, szaladj és járd be a várost, kérdezősködj nekem egy kicsit az ügyben - simogatta meg a kölyök fejét.
- Akkor itt is hagylak titeket, unalmasak vagytok - felelte a gyerek és már ment is a dolgára.
- Holnap délután indulunk, még előtte kerülj elő! - kiáltott utána a félelf. A felszerelés és információszerzéshez erre a minimális időre még szükség volt. Ki is kellett pihenniük magukat, ki tudja mikor lesz még erre lehetőségük.
- Ezek után amit először tehetünk, az egy kiadós alvás lesz - jegyezte meg bezárólag. De határozottan tetszett neki ez a tettrekészség, ami a társaságból áradt.


NJK: Lumina - fogadott kishúg, tolvaj emberlány
* Apanonalammen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gzaxia Nolano
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2013. Apr. 22.

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Csüt. Május 02, 2013 2:57 pm

Már azt hittem semmi reakciót nem kapok a kérdésemre, de aztán Ithric megmentett... Egészen lázba jöttem.
- Nos hogy mi lett a tekerccsel, azt tőle kérdezd - böktem a lovag felé hüvelykujjal. Aztán mély levegőt vettem, és nagyot sóhajtottam. Hiszen most már nem titkolhatom annyira kicsinyes titkaim.
- Mondd csak Ithric, szerinted hogy állna neked a sötétszürke bőr? -bazsalyogtam. Pár pillanatig vártam, csak aztán folytattam. - Először is már egy ideje nyomában voltunk az egésznek. Volt egy nagyon nem kedves ismerősöm akit felismertem, és kapcsolatban állt a klánnal. Így szépen követve a nyomokat kikötöttünk a föld alatti városban. De mivel ott már szinte a kapuban felismertek minket, egy varázslattal elfedtem mindkettőnk kilétét. Az illúzió lényege hogy másképp nézzünk ki. Nem tudom kell-e folytatnom, vagy mindenki érti, hova akarok kilyukadni... de akár a lopakodás is lehet megoldás egy kis hasonló segítséggel ahogy Tepirm javasolja.
- Ja mellesleg ha már a felismerésnél tartunk... Tepirm, újdonsült barátom az a nagy helyzet, hogy a te fejedre is vérdíjat tűztek ki akkor... nem csak a miénkre.
- Na de szóval, átjutottunk a városon így a tolvajcéhbe ahol találkoztunk valami vezetőjükkel Drak... - nagyon elgondolkoztam. - A vezeték neve neki is valahogy ígykezdődött- néztem bocsánat kérően a kószára. - Na de ha tudni akarjátok hogy hívták akkor kérdezzétek Stephanust, mert én már elfejetettem... Valamiféle mágus orgyilkos volt, aki ellen viszont muszáj voltunk megvédeni magunkat, így fűbe harapott...
- Nagyon szívesen írok neki... már csak egy papírt, vagy valami bőrt kéne szerezni amire írhatok - ha muszáj akkor a szöveget már varázslattal is megírom.
Körbenéztem, de egyelőre a helyemen maradtam. Ha megmozdulunk és addig nem sikerül ilyesmihez jutnom, akkor azonnal utána járok.
Utána viszont Stephanusra néztem. Valahogy egészen másképp nézett ki mint szokott. Megkockáztattam a gondolatot, hogy lehet talán rosszul van...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tepirm
Saccularius - Tolvaj
Saccularius - Tolvaj
avatar

Hozzászólások száma : 71
Join date : 2011. Mar. 12.
Age : 22
Tartózkodási hely : Pest Megye

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Pént. Május 03, 2013 8:08 am

* A döntés végül egyhangú igen lett, így el is dőlt, hogy a következő úti célunk már nem éppen a békés helyekre vezet, inkább a harcba, netalán a halálba. Legalább nem egyedül fogunk meghalni, ha arról van szó.
A félelf Ithric mindenkinek szépen sorjában kiadta a teendőjét, hogy amíg eljön a holnap, senki se unatkozhasson, ha már annyira mehetnékje is van ebből a városból. Én maradtam volna ugyan még egy kis ideig, de hát ha már belemerültem ennyire dolgok sűrűjébe, akkor már nem szabad ilyen korán kimászni. Pedig megtehetném. Itt hagyom őket, hagyva az egészet a sunyiba, és soha nem gondolva a most történtekre. Csak hát akkor meg lejáratnám magamat és gerinctelennek lennék bélyegezve, ami nem lenne nagyon jó.
Így hát figyelmesen végig hallgattam a dolgokat, amiket Ithric kért tőlem. Nem volt nagy gond, a legtöbb dolgot magam is elő tudtam állítani.
- Persze, holnapra meg lesz minden ami ehhez kell. - Mondtam kajánul vigyorogva, és rákacsintottam.
A sötételfen meg már szinte meg sem lepődtem. Na jó, nagyon meglepődtem, amikor hallottam, hogy kitűztek a fejemre egy vérdíjat, nem gondoltam volna, hogy azért amiért kiléptem a játszmából ezt kapom érte. Bár lehet én is így tennék, mivel sokat látott személyről van szó, ki kell őt venni az élők sorából. ~ Csak hát az nem fog menni könnyen. Így legalább már tudom, hogy mit kell MÉG venni. ~ Gondoltam.

Mikor nekiláttam a keresőmunkának, szépen megpakolgattam a zsebemet pár - jó pár -, arannyal, hogy azért legyen miből fizetni. Az aranyat pár nagyképű városőrtől és néhány tolvajtól vettem el, szerencsémre nem fedeztek fel. Az őröknek amúgy sem nagy gond, ha esetleg eltűnik pár aranyérme, a tolvajok meg most így jártak. ~ Ja, mondom én! ~ Gondoltam.
A legelső, amit vettem, azok acélrudak voltak. Ezek kiemelt fontosságúak a falmászáshoz, de egyenlőre még csak kezdeti stádiumban voltak. Így hát, hogy végleges legyen, megkerestem egy kovácsot, hogy hajlítsa meg nekem a rudakat. A rúd nem hajlított végét pedig megformálta olyanra, hogy egy kötelet rá lehessen kötözni.
A kötéllel nem volt gond, pár asszonyt megviccelve az utcák fölött lógó szennyest bedobáltam az ablakokon és a köteleket meg leszedtem.
Így történt, hogy most ugyan csak sikerült lebuknom. Miközben mentem az utcán és tetem el a zsákomba a kötelet, éreztem egy hirtelen pillanatban, hogy egy seprűnyél ütődik a fejemhez.
- Te piszkos tolvaj! - Hallottam a mögülem jövő hangot. Mikor hátra néztem, láttam amint egy vörös hajú asszony épen a második sújtására készül.
- Hölgyem, hölgyem nyugodjon meg... Au! HÉ!
- Húzz a fenébe, te mocskos tolvaj! Meg ne lássalak még egyszer, hogy lopod a kötelemet! - Visította és még tovább ütlegelt a seprűjével. Nem volt mit tenni, el kellett húznom a csíkot ha nem akartam magamat elnáspángoltatni.
- Rendben, rendben megyek már! Au!

Következő lépésként a földről kerestem pár használható dolgot. Ezekhez nem is kell sok aranyat áldozni, pontosabban semmit, hogy beszerezzük őket: Rongyokat, szétszakadt ruhákat kellett keresgélnem, amiből bizonyos utcákban volt bőven. Ami esetleg már elszakadt, megégetett és egyéb baja volt, az kihajították az utcára. Pont ezek kellettek most nekem, majd a társaimmal tudatom, hogy mire. Nem sokban különböztem most ugyan egy földönfutótól, de ennek is létfontosságú szerepe lesz.
Harmadik lépésnek ismételten a kovácshoz fordultam. Nem ugyanahhoz, mivel az feltűnő lenne, egy másikhoz mentem, az a legbiztosabb. Vetem tőle pár hajító kést és egy két tolvajkulcsot, mindent ami kell egy ilyen akcióhoz. Nem volt egy olcsó mulatság, de mivel előtte jól megtömtem a zsebem, így állni tudtam a dolgot.
Most következett az utolsó előtti lépés: Betértem az alkimistához, ez az egyik legdrágább rész. Ideg és altató mérget és kértem tőle, illetve egy kis gyúlékony olajat, sok üvegfiolákban mindegyikből. Az öreg nagyon kedves volt, még sosem láttam ennyire nyugodt embert, aki ilyen kedvesen, mosolyogva adja a kezembe azt a sok idegmérget. Nem kérdezősködött, csak odaadta a fiolákat engem meg jól lehúzott egy jelentős pénz összeggel.
Kilépve az alkimistától, máris elmentem egy közeli kútba, hogy lemossam a ruhákat amiket összeszedtem. Csak nem szagolhatjuk az arcunk elé tett kendőből a szart!
Miután ez is meg volt, azon gondolkodtam, hogy vajon mi is hiányzik még. Rövid gondolkodás után rájöttem, és egy zsákba szépen belepakoltam egy kis sarat. Ez is nagyon fontos lesz majd!

Holnap délután

Viszonylag frissen és kipihenten ébredtem a szállodámban. Annak ellenére, hogy lent egy elég nagy bulit csaptak az éjjel a lázadó fiatalok, nem kellett sok ahhoz, hogy álomra hajtsam a fejem egy pillanat alatt.
Mivel tegnap este már kifizettem a szállásért járó összeget, a zsákommal megpakolva mindenfélével, szépen elindultam a Rozsdás Csatabárdhoz. Nagyokat nyögve ugyan, de végül megérkeztem a fogadóhoz, ott pedig várakoztam addig, amíg mindenki meg ne érkezett. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 25
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Pént. Május 03, 2013 10:41 am

- A tekercs a lovagrend kezében van. Bízom benne, hogy összes tagunk hűséges, és nincsenek köztük beépült kémek. Máskülönben nagy bajban leszünk.
*Sóhajtotta Stephanus.*
- Nos, a lovagrendem egyértelmű szövetséges potenciális. Hacsak nem erővel akarjuk a tekercset újra megszerezni. Nos, a sötételfekről annyit tudok, hogy jelenleg minden klán békében van, de a Mori Templa Mellon klán ellen a másik kettő klán, beleértve a mi ellenfelünk a Dhaeraow Loomin úgymond hidegháborút vívnak. Nem tudom hogy mennyire lenne bölcs támogatni a Mori Templa Mellon hegemóniáját a többi sötételf felett, de ha már a Dhaeraow Loomin megállítása lenne a cél... a Dhaeraow Loomin egy tolvaj klán, lopással és kémkedéssel foglalkoznak, a háborúhoz vagy túl gyávák, vagy túl ravaszak. A velük szövetséges Gurtha Ndengin a leg agresszívabb, egyáltalán nem félnek bevetni a legjobb katonáikat, sötét és pusztító mágiáikat, és ostromgépeiket. Mindenki aki hallott róluk, rettegre beszél róluk. Végül, de nem utolsó sorban a Mori Templa Mellon, az egyetlen lehetséges sötételf szövetségesünk. A sötét mágia és pusztító mágia fő mesterei. Ellentétben a többi klánnal ahol a férfiak vannak előtérben, ebben a klánban a nők vannak előtérben.
*Meséli Ithricnek. Bár Stephanus se ért annyit a sötételfekhez, a lovagi nevelkedés alatt épp eleget tanult róluk histórián (történelemórán) és geográfián (földrajzon), lovagként viszonylag magas színvonalú oktatásban részesült, legalábbis középkori mércével. Végülis, miután Gzaxia mesélget a "kalandról", Stephanus is beszáll.*
- Kshab'dalim Darkkat volt a célpontunk. Már ezelőtt is néhány tömeggyilkosságért volt felelős, és Etrandban vérdíjat tűztek ki a fejére. A tettei annyira sötétek voltak, hogy még a Dhaeraow Loomin tolvajklán is illegálissá nyilvánította az aktivitását, és elkezdte üldözni a céhét. A történet maradékát nem tudom, de szerintem az érkezésünk előtt polgárháborúba torkollott a konfliktus, és hála nekünk, a karhatalom megmaradt olyannak amilyen volt. De van egy olyan érzésem, hogy Kshab'dalim nélkül is problémák voltak a klánnal... már azelőtt is sok port kavartak... Lehet hogy ők szerezték meg eredetileg is a tekercset, és Kshab'dalim végülis tőlük lopta el.
- Nos, Gzaxia, a mágusoknak való írás jó ötlet. Én támogatom.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Ithric Drakrumhal
Dasophylacas - Kósza
Dasophylacas - Kósza
avatar

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2013. Apr. 25.

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Kedd Május 07, 2013 10:45 am

Egy pillanatra váratlanul érte Gzaxia kérdése a bőrszínt illetően, de aztán mintha meglepett felfedezést tett volna, legalábbis arca ezt tükrözte.
- Biztos jóképű sötételf lennék - vigyorgott Gzaxiára elismerve, hogy tetszik neki ez az ötlet is.
- Akkor úgy látom egészen jók a kilátásaink - jegyezte meg a beszélgetés végén. - Több lehetőségünk van, és máris legalább három tervünk - összegezte. Ki fog ez forrni, mire oda kerülünk. Gondolta. - Érleljük meg magunkban a hallottakat és tegyük el magunkat holnapra minél előbb.

Nem sokkal ezután elköszöntek és mindenki ment a maga dolgára. Ithric kifejezetten jól aludt, miután összeszedelőcködött és felkészült az útra. Másnap alaposan végiggondolta a lehetőségeiket, ötleteiket, és megpróbált belőlük valami használhatót összeállítani. Aztán folytatta a teendőit, és bosszankodott, hogy hol lehet Lumina. A lány csak délután futott be a szállására, láthatóan nem aludt valami sokat, amiért első ízben meg is szidta Drak.

- Hmm... Vérvörös Fény Lovagjai. Ők azok a grandfolkiak. Igen, így már ismerős... - gondolkozott fennhangon Ithric, miután Lumina befejezte a beszámolóját. - Nem is rossz! - kezdett lelkesedni.
- Tepirm is jóarc. Én rá merném bízni a bőröd - véleményezte a kölyök a gyíkembert.
- Igen, nekem is szimpatikus - értett egyet a félelf, közben a társaság összeállításán morfondírozott. Úgy érezte, hogy nagyon is jó a csapat, kreatív és jó embereket sikerült találnia. Csak valahogy össze kéne tartani a csapatot. Azt érezte nagyon könnyen szét tudnának még hullani, ami természetes, viszont ezt komoly hátránynak érezte. Kritikus pont volt ez, és aggasztotta eme gondolat.
- Viszont a sötételfben nem bízok. Már a szemei is rosszul állnak - mondta utálatosan Lumina.
- Csak féltékeny vagy - heccelte a Kósza.
- Féltékeny a...! - itt a lány minden bizonnyal egy csúnya szót harapott el. - Hagyjál békén! Egyszerűen csak irritál. Valami nagyon nem stimmel vele! - Ithric bizonyos szempontból azért értette mire célozhat Lumina. Gzaxiának voltak titkai. Vagy épp csak több rejlett benne, mint mutatta. De amíg azok nem veszélyeztették se őt, se mást, addig tiszteletben tartotta őket. Sőt, ebben azért volt valami ellenállhatatlan Ithric számára. Vágyott volna rá, hogy megfejtse a nő rejtélyeit. De minden ilyen gondolatát elhessegette gyorsan, a feladat komoly volt, csak és kizárólag arra koncentrálhatott.

Pár óra múlva egyedül tért be a fogadóba, ahol meg is látta Tepirmet. Barátilag hátba veregette a gyíkot és így köszöntötte.
- Szép napot, barátom! - dobta le magát aztán mellé. - Hát a többiek?


NJK: Lumina - fogadott kishúg, tolvaj emberlány
* Apanonalammen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gzaxia Nolano
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2013. Apr. 22.

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Kedd Május 07, 2013 11:48 am

- Hmmm... igen, én is így gondoltam - mosolyogtam a félelfre. Na nem mintha számított volna. Legalábbis úgy gondoltam. Így is eléggé jóképű volt, és egyáltalán nem részesítettem előnyben a sötételfeket, a többiekkel szemben. Ők is... elfek voltak ugyan úgy.

Mint ahogy eddig is gondoltam, az volt az első dolgom miután felálltam az asztaltól, hogy pergament kerestem és írtam. A levél Noxa Drake-nek volt címezve a copperporti máguscéhbe. Noxa álnevet használt amíg a céhbe volt, hogy ne köthessék hozzám. Felvethetett volna pár kérdést. Egy futár kezébe nyomtam és nekiindultam a városnak.
Még visszarohantam a piacra, hát ha találok még egy hátast. Sikerült egy baziliszkuszt találnom, de nem volt elég jó állapotban. Sebaj, olcsóbban kaptam meg, és lehet amúgy is ezt vettem volna meg... ha nem sietünk ennyire. Így muszáj leszek egyfolytában figyelnem kell rá, és gyógyítani amíg odaérünk.
Utána egész este a város jártam. Rendbe szedtem magam, és amúgy sem tudtam volna jól aludni. Még ha tudom jobb is lett volna...
Végül a kocsma pulton aludtam el. A kocsmárosnak volt hozzá pár szava... talán nyitásra jöhettem, vagy ő dolgozott sokáig. Talán volt lefoglalva szállásunk, de nem foglalkoztam vele. A kocsmárosnak adtam egy kevés pénzt és rendeltem, hogy békén hagyjon, de végül befejeltem a pultot.
Mire a többiek visszatértek egy köpenyes, fura fazon ólálkodott körülöttem. A köpenyén kívül egy hatalmas, jó minőségű claymore volt a hátán. Néhány apróbb medál lógott le a markolatáról, és a szíjakról amik tartották, minden más feltűnően kopottasnak tűnt. Ha valaki a csuklyája alá láthatott, egy sárgás parázsló szemet láthatott, ami igyekezett leginkább kerülni a tekinteteket. Könnyen egy ügyetlen tolvajnak nézhette bárki...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tepirm
Saccularius - Tolvaj
Saccularius - Tolvaj
avatar

Hozzászólások száma : 71
Join date : 2011. Mar. 12.
Age : 22
Tartózkodási hely : Pest Megye

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Kedd Május 07, 2013 1:44 pm

* Nem kellett sokáig várni a félelf megérkezésére. Inkább örültem ennek, kissé veszélyben éreztem magamat egyedül a padon, ezzel a hatalmas nagy hátizsákkal amit cipeltem. Volt benne minden ami kellett az akciókhoz, mindent elintéztem és ha a szerencse netalán úgy adja, akkor még marad is belőle nekem azokból a kotyvalékokból, amit az öreg fószer csinált nekem. És ebben a hátizsákban mivel minden van, jó sok minden, ezért a szemeknek igen vonz lehet és nem akaródzik nekem, hogy belém kössenek az emberek a hátizsák tartalmára kíváncsiskodva. Ha többen vagyunk, legalább többet érünk.
A félelf köszöntés képen jól megveregette a hátamat majd leült. Mit mondhatnék, nem örültem annak, hogy hátba kapott, ettől a hatalmas hátizsáktól megfájdult és begörcsölt a hátam, nem esett jól.
- Sssssz! Ah! - Eltorzult az arcom. - Óvatosan légy szíves, ez a hátizsák jobban elferdíti a gerincedet mint azt gondolnád. - Megropogtattam a vállam. Jól esett a mozgás neki, így a karommal köröztem egy párat. Mikor befejeztem, leültem és válaszoltam:
- Nem, nem láttam még őket, de csak idő kérdése és megérkeznek ők is. Szerintem alszanak még, de az is lehet, hogy már elindultak. - Mondtam neki. - Ha viszont nem érkeznek meg, akkor magam keresem meg őket és addig szurkálom őket villával, amíg bele nem egyeznek. Nem akarom azt látni, hogy feleslegesen költekeztem. - Mondtam, majd a zsák száját kinyitottam és felé tartottam.
- Mindent megvettem amire szükség van az ilyen akciókra. Majd ha a többiek megérkeznek, akkor majd elmondok mindent, mi micsoda, mire való és hasonlók. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 25
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Kedd Május 07, 2013 2:01 pm

*A beszélgetés befejezése után Stephanus is távozott, persze később visszatért.
Igazából ételt-italt vett legfőképp, de vett sok más eszközt is, ami később jól jöhet, például egy üres könyvet, tintát és egy madártollat, hogy tudjon írni vagy rajzolni ha kell, és ne a levegőbe mutogasson.
Igazából rövid volt a távolléte. Stephanus gyorsan rendezte le dolgait, persze arra is volt ideje, hogy levelet küldjön a lovagrendjének, értesítve őket a feladatáról. A rangjának köszönhetően Stephanus elég autonómiát kapott arra, hogy magától teljesítsen küldetéseket, mesteri megbízás nélkül, de azért mégis érdemes volt a távollétének okairól értesíteni a rend vezetőségét, hogy az adminisztrációval megbízottak számításba vehessék az átmeneti emberi erőforrásveszteséget. Stephanus csak kicsivel Gzaxia után ért vissza, de mire megtette, a fehérnép már aludt. Stephanus csak félálomban volt egy széken, a kardja nála volt tokkal együtt, azt "ölelte át"... Nem aludt mélyen, de azért nem is maradt éber: ha valaki hozzáér, azonnal felébred. Ha nem, akkor pihenget. Persze végül a csábítás, hogy aludjon erősebb volt, így álom került a szemére. Nem mintha olyan mély álom lett volna az, ha valaki hozzáért volna, gyorsan felriadt volna, de azért már lehunyta a szemét...
Mire felébredt, Tepirm és Ithric jelen voltak. Stephanus csak annyit hallott hogy "És a többiek?"*
- Én itt vagyok... Gzaxia meg ott a bárpultnál... - mondta Stephanus ásítozva, még félálomban.
~ Azt hiszem ma van az indulás napja... ~ gondolta.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Ithric Drakrumhal
Dasophylacas - Kósza
Dasophylacas - Kósza
avatar

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2013. Apr. 25.

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Kedd Május 07, 2013 3:40 pm

- Oh, bocs. De azt nem mondtam, hogy az egészet te cipeld. Vállalom belőle amit lehet, aztán meg majd a hátasokat is megpakoljuk - jegyezte meg, ahogy figyelte a másik tornagyakorlatát.
- Fura egy ébresztési mód - nevette el magát jóízűen a villás megjegyzésre. - Hmm, nem vagy semmi - jegyezte meg miután belekukkantott a zsákba.
- Jó reggelt Stephanus! - köszönt a lovagnak, bár már rég nem reggelt volt. Közben már követte is a megjegyzését, és a bárpulthoz tekintett. Valóban ott volt Gzaxia és úgy tűnt felkeltette valaki érdeklődését a szendergő hölgy. Ithricnek ez egyáltalán nem tetszett, sőt mi több nyomban elkomorult. Lassan felemelkedett az asztaltól. Nem akart balhét, de azért érezhető volt, hogy környezetében pár fokot csökkent a hőmérséklet, megfagyott a levegő.
Odalépett Gzaxiahoz és hozzáért a vállához, barátságos hangot megütve ébresztgette.
- Ébresztő, hasadra süt a nap! Már csak rád várunk - keltette fel szelíden. Közben igyekezett ezzel csöndben lekoptatni az alakot, vegye észre magát, hogy mennyire átlátszó és lépjen le. Most már a kiszemelt áldozata sem volt olyan könnyű préda. A tekintetük is találkozott egy pillanatra, amibe belesűrítette a figyelmeztetését:
"Kopj le haver, vagy nem állok jót magamért."


NJK: Lumina - fogadott kishúg, tolvaj emberlány
* Apanonalammen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gzaxia Nolano
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2013. Apr. 22.

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Kedd Május 07, 2013 4:09 pm

A férfi mellettem, hol a kocsmában lévőket, hol néha engem figyelt tüzetesen. Mintha éppen azt latolgatta volna csináljon is-e valamit. Próbálkozzon-e valamivel.
Egyenesen fel riadtam amikor Ithric hozzám ért.
- Mi?! - kaptam fel a fejem, körbe pillantottam, de nem igazán fogtam fel egyenlőre semmit. Tekintetem teljesen riadt volt. Kis híja volt, hogy kardot nem rántottam.
- Ne túráztasd magad kósza... - jegyezte meg a férfi Ithric tekintetére. Rajtam pedig újabb zavarodottság jele látszott.
- Rael? - kaptam fel a fejem. És az villant át a fejemen, hogy hol van? Álmodom? - Hol vagy? - kaptam nagyjából oda fejemet ahonnan a hangot hallottam, de azért még válaszolt.
- Itt vagyok... - felelt csendben. Én pedig felpattantam, az előbbi szétszórtságomhoz képest kicsit határozottabban, és a nyakába ugrottam. Az ő páncélja tompán koppant az enyémen, ahogy a köpenyek tompították az ütközést.
- Én előbb kaptam meg a leveledet, mint Noxa... ha érted - mosolyodott el a csuklyája alatt bár ez lehet nem látszott. Én pedig értettem. Őt és Noxát gyerekkoruktól kezdve tanítottam mágiára. Rael egyik különleges varázslata volt, amellyel a mögé láthatott, amit amúgy a szem látott volna. Rám és Noxára specializálódott igazán, hogy bármikor meg tudjon keresni minket. Ha kell utolérjen minket éppen ahol vagyok, ahova tartunk.
- Épp őt látogattam meg - folytatta -, így hamar ideértem... mielőtt még elindultatok volna. Ennek ellenére hogy ők mire jutottak az üggyel kapcsolatban még nem tudom. Mivel jöttem amint tudtam. De ha döntésre jutottak biztos, később is elérnek minket...
Hallgattam amit mondd, de mintha ezzel nem is törődtem volna, jobban magamhoz szorítottam. Olyan rég láttam már őt. Még ha tudom, hogy ő valószínűleg többször is látott engem...
Aztán ismét a földre álltam két lábbal és körbe néztem.
- Ithric.. mintha valami olyasmit mondtál volna hogy indulunk... - fordultam a kószához és körbenéztem a többieket keresve. - Amúgy ő itt Rael - fordultam vissza Itrichez, közben erélyesen hátba veregettem az említett illetőt. - Ő a fiam - mondtam kissé félszegen megköszörülve a torkom. - Velünk fog jönni ha senkinek nincs senkinek ellen vetése. Bizonyára szükségünk lesz még egy kardra.
- Rael Nolano - nyújtotta a kezét a fiam a kósza felé, kivételesen felnézve, hogy sárgán parázsló szemei találkozzanak Ithricével. Talán még fehér hajtincsei is látszódtak a csukja alatt egy kicsit ebből a szögből.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tepirm
Saccularius - Tolvaj
Saccularius - Tolvaj
avatar

Hozzászólások száma : 71
Join date : 2011. Mar. 12.
Age : 22
Tartózkodási hely : Pest Megye

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Szer. Május 08, 2013 4:27 am

* Örültem annak, hogy nem csak én viszem ezt a nagy terhet. Viszont bármennyire is jó havernak tekintettem ezt a társaságot, elhatároztam, sőt: Eldöntöttem, hogy a fiolákat én fogom vinni, mert az könnyen megsérülhet és sok értékes dolog van benne.
- Én komolyan mondtam! Nem viccelek, az én pénzemről van szó és nem akarom, hogy feleslegesen csak úgy elherdáljam a pénzem! Úgy is olyan kevés van belőle. - Bizonygattam a félelfnek. Persze, nem biztos, hogy mondjuk Stephanussal ezt meg tudnám tenni, mivel csak az arcát tudnám szúrkálni a villával. A szemétől meg nem akarom megfosztani, mert akkor ő felvágottat csinál belőlem a végén.
- Kössz. Ez csak a rutin felszerelés, persze meg kellett fizetnem az árát, ezt úgy is értve, hogy a köteleket amiket látsz, azokért egy alapos seprű verést is kaptam. - Jegyeztem meg. És ekkor szólalt meg Stephanus a közelünkben. Boldogan üdvözöltem. - Jó reggelt, Stephanus!
A bárpultnál valóban ott volt Gzaxia. Méghozzá egy nem éppen szívderítő látványt keltő alakkal. Első látásra nekem nem tetszett ahogyan a nőre mereszti a tekintetét, mint valami kanos szatír. Ithric felállt és felkeltette Gzaxiát, én közben mereven és ugrásra készen várakoztam. ~ Ha a nőt ismerné, akkor már felkeltette volna. Erre csak ott bámulja, biztos valami tolvaj vagy haramia. ~ Gondoltam.
Sejtésem nem igazolódott be. Sőt mi több, nagyon meglepett, amikor Gzaxia egyszerűen csak úgy... Átölelte, nyakába ugrott annak az idegennek. Ismerte.
Mint később kiderült, a sötét alak neve Rael Nolano, Gzaxia fia. Nem is gondoltam volna róla, hogy van fia.
- Ahhoz képest, hogy fiad van, egész fiatalnak látszol. - Mondtam, miközben odamentem a társasághoz. Közelebb mentem Gzaxiához és odasúgtam neki.
- Nagyon jól fog jönni segítsége, semmi kétségem nincsen efelől, viszont nem számítottam rá, hogy ő is jön. Így már nem biztos, hogy mindenkinek elég lesz a felszerelés. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 25
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Szer. Május 08, 2013 10:20 am

- Egy extra harcos mindig jól jön. Remélem elég élelmet szereztem be, hogy mindenkinek jusson, máskülönben a gyorsaságra kell magunkat bíznunk. Mellesleg... merre is megyünk elősször? - kérdezte Stephanus.
~ Hűha... szóval tényleg vannak gyerekei. Legalábbis a fia itt van. Talán jobb lenne ha nem kezdenék ki vele... ő már nem nő, hanem asszony. Úgyis sok hal van a tengerben... ~ mosolyodott el magában. De tényleg, hol is fogják kezdeni a küldetést? A potenciális szövetségest? Vagy egyből az oroszlán szájába?
Mostmár azért érdemes lenne indulni... Épp elég időt csépeltek el.*
- Szerintem jobb lenne mihamarabb indulnunk... épp elég időt töltöttünk itt el.
*Hát igen. Stephanus nem tudott túl sokat tenni. Most háttérbe volt szorulva, nem volt túl sok lehetősége a megszólalásra. Reméli, hogy most megkímélik őt a vezető szereptől, és esetleg Ithric vagy Gzaxia vezetnek. Stephanus lovag létére nem túl jó vezető, legalábbis jelenleg. Az idő múlásával és a tapasztalat felgyümelésével talán javulni fog a vezetői képessége is, de ahhoz idő kell s türelem.
Végülis, Stephanus lehet az egyetlen gyógyító a csapatban, nemde? Tepirm varázserejét még nem látta akcióval, úgyhogy nem tudja hogy mivel foglalkozik, de valószínüleg pusztító mágiával. Gzaxia képességeivel sincs teljesen tisztában, a fiáéval meg végképp nem. Ithric varázserői is ismeretlenek számára, de mivel kósza, Stephanus gondolja hogy Ithric is érthet a fénymágiához, legalábbis azon belül a gyógyításhoz. Remélhetőleg nem kell majd gyógyító mágiához fordulni. Remélhetőleg.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Ithric Drakrumhal
Dasophylacas - Kósza
Dasophylacas - Kósza
avatar

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2013. Apr. 25.

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Csüt. Május 09, 2013 7:58 am

- Majd szólj rám, fizetem egy részét - tette hozzá Tepirmnek, mikor az az anyagiakról beszélt. Amúgy is úgy tervezte. - Na erről mesélned kell! - nevetett az elnáspángoláson.

A férfi megszólalására már kis híján kardot rántott, biztos észre is vette a mozdulatot a másik, de Gzaxia reakciója leállította. Ismerte a szemtelen srácot. Hallgatta a beszédüket és megpróbálta helyre rakni magában a dolgokat vele kapcsolatban. De ez csak akkor sikerült, mikor Gzaxia végre bemutatta. Na akkor ott azért volt nagy meghökkenés.
- Ithric Drakrumhal - fogadta el a felé nyújtott kezet. - Azért engem ne bűvölj majd ennyire alvás közben... - jegyezte még meg bohókás aggodalommal - Kevés dolog van olyan, de na, az megijesztene - miközben csevegett az amúgy elég bizarr külsejű Raellel, fél füllel hallotta Tepirm Gzaxiának tett megjegyzését is.
- Minden rendben lesz, élelem nálam is van - mondta Stephanusnak. - Nem ez lesz a legnagyobb gondunk - közben végigmérte már Raelt, és úgy tűnt ő is amolyan utazóféle. Ennek örült Ithric.
- Rendben, akkor indulhatunk is. Célozzuk be a földmélyi klánokat.
Amíg szedelőzködtek Raelhez fordult.
- Nem tudsz valami infóval szolgálni a sötételf klánokról?


NJK: Lumina - fogadott kishúg, tolvaj emberlány
* Apanonalammen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gzaxia Nolano
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 162
Join date : 2013. Apr. 22.

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Csüt. Május 09, 2013 10:06 am

Ha nem lettem volna ott, vagy ha nem én lettem volna, valószínűleg Raellék ott esnek egymásnak a semmiért. Raelnek csak a szeme rándulásából lehetett tudni, hogy már akkor készen állt a támadást elhárítani mikor meglátta Ithric mozdulatát. Mondjuk ha nem én lettem volna, akkor talán nem állt volna fenn ez a helyzet...
Tepirm megjegyzésere, hogy mennyire látszom fiatalnak, elkuncogtam magam.
- Hát igen... ha az embernek elf felmenői vannak... – jegyeztem meg, és rákacsintottam. Ami meg a felszerelést illeti... - Megoldjuk – feleltem. Amikor pedig Raelre néztem ő csak egyetértően rábólintott. - Mellesleg én számítottam Raelre, de nem tudtam mikor ér minket be...
- Nos akkor az étellel sem lesz gond - folytatta Rael. - De ha mégis, magamat el tudom látni biztosan... gyors vadász vagyok... - Ithic megjegyzésére viszont mély, kissé dörmögő hangon elnevette magát. - Ki tudja... talán már ezért is megérne egy próbát.
- Annak ellenére - folytatta -, hogy részben én is sötételf vagyok, nem igazán látszik rajtam, sőt... eléggé kirínék huzamosabb ideig a tömegből. Bár más miatt sem illenék bele valószínűleg egyik klánba sem, így nem rendelkezem bennfentes információkkal. Ha csak nem azt nem tekintjük, hogy épp valami száműzött likantrópot vágtam le közülük a múlthéten mert terrorizálta és leölte a falubeliek egy részét... ezért és amiért korcsnak nevezett... mert félvér vagyok.
Megvártam amíg csevegnek a többiek, amikor viszont már többedjére hangzott el az hogy indulhatnánk, újból levetettem magam a bárszékről, hogy akkor induljunk is! Valamiért sugárzott a jó kedv az arcomról, annak ellenére, hogy hova is készülünk. Ithric már az irányt is megadta...
- Akkor menjünk! - lelkesedtem, bár azt tudnám mire...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Tepirm
Saccularius - Tolvaj
Saccularius - Tolvaj
avatar

Hozzászólások száma : 71
Join date : 2011. Mar. 12.
Age : 22
Tartózkodási hely : Pest Megye

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Vas. Május 12, 2013 10:51 am

* - Majd mesélek útközben. - Mondta oda Ithricnek még ami előtt még nem nyújtotta oda volna a kezét az újdonsült csapattagunknak, Raelnek.
Ahogy így jobban megnéztem a mostanra igencsak felcsigázott és felszerelkezett, fegyverzett társaságot, jobban reménykedtem abban, hogy talán élve visszajutunk. Jártam már odabent, igaz, ahogy hallottam nem annyit mint Stephanus és Gzaxia. Biztos vagyok benne, hogy a klán még így is, vezér nélkül is nagyon veszélyes ránk nézve. Mi egy kis csapat vagyunk, nem, ismerjük még annyira egymást mint kellene, így egy kisebb összetűzés is nagy probléma lehet a csapatban. Kapitány sosem voltam, de annyit tudok, hogy összetűzéséket minél előbb tisztázni kell, nem terelődhet másra a figyelem. A külső ellenségnél sokkal veszélyesebb tud lenni a belső ellenség, ezt szem előtt kell tartani, bár ezt senkiből sem nézem ki.
Lopakodás terén csak ahogy elnéztem híján vagyunk nagy tapasztalatoknak, de talán Ithriccel többre mennék. Gzaxia is ígéretes, de őt Stephanus mellé adnám, mint a támadót támogató. Erről a Raelről még semmit sem tudok, idővel majd elválik, hogy mire is képes az új csapattagunk, de lopakodása még nem nagyon venném be. Talán ő is támogató lehetne, így a felderítés és a csendes akciók és egyebek azok kettőnkre maradnának. Talán jobb is.
Felszerelést tekintve, ha mindannyiunknak kellene kötél és egyéb, akkor nagy bajban vagyunk. Mivel nem számítottam Rael érkezésére - és ahogy láttam az Anyja se -, így azt majd még ki kell valamivel egészíteni, de nagyon sürgősen. Élelem van, arról Stephanus gondoskodott, más ahogy láttam nem is nagyon kell - pedig igen. Miután ez végigjárt az agyamon, úgy döntöttem, hogy én is véglegesen beállok a "menetre készen lévők" sorába.
- Nos, ami engem illet én készen vagyok. Most már teljesen, így ha nem maradt más tennivalód, indulnunk kéne a megadott uticélunk felé. Ithric? *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 25
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   Vas. Május 12, 2013 12:45 pm

- Szerintem indulhatunk. Mivel kétlem hogy sokatok járt sötételf területen, úgyhiszem nekem kell vezetnem titeket, kivéve ha... - mondta Stephanus, reagálva minden eddig történtre. A dolgok gyorsan történtek, legalábbis neki túl gyorsan. De nem baj... Ilyen az élet.
- Ööö, Rael... jártál már a földalatt? Lehet hogy többet tudsz a sötételfekről mint a csapat többi tagja... - mondta Gzaxia fiának. Végülis, ha ő maga is az, miért ne tudna többet? Na de...
Amint a beszéd véget ér, s a csapat tagjai végül úgy döntenek, hogy tesznek is valamit, útjuk a városból ki vezet, majd Észak-Etrandba, Stephanus és Gzaxia számára egy nagyon ismerős úton. Pont ugyanoda.
Az úton ugyan nem fogja őket semmi különleges érni, a hosszú út fárasztó lehet, és unalmas, kivéve ha azt valahogy eltöltik. A beszélgetés jó ötletnek tűnik útközben, és az eszem-iszom is. Ha már a bizonytalanba rohannak, élvezhetnék az utat...
Persze, persze, nem illene túlzottan élvezni, mert az elterelné a figyelmet...*
- Remélem mindenkinek van hátasa...
*Stephanus lova ugyan elbír két embert, vagy végszügség esetén hármat, hiszen kemény fából faragott csataló, de akkor is jobb, ha mindenkinek saját lova, vagy baziliszkusza, vagy mije van...*

//Következő posztot ide. Egyenlőre még az utat írja le mindenki a válaszában, hogy miket beszélgetnek, és hasonlók. Az érkezést majd csak az azutáni "körben", vagy talán még azután is...//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A Rozsdás Csatabárd kocsma   

Vissza az elejére Go down
 
A Rozsdás Csatabárd kocsma
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: A játék világa (felszín) :: Etrancoast :: Yrvhaven (főváros) :: Belváros-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Free blog