Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Urcák, sikátorok

Go down 
SzerzőÜzenet
Jaszmi Notu
Modaerator - Moderátor
Modaerator - Moderátor
avatar

Hozzászólások száma : 55
Join date : 2010. Apr. 02.

TémanyitásTárgy: Urcák, sikátorok   Kedd Ápr. 06, 2010 4:43 am

...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nilaradr Snakeseer
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2011. Dec. 11.

TémanyitásTárgy: Re: Urcák, sikátorok   Szomb. Ápr. 07, 2012 6:49 am

Lassan tovább is indultunk az előbb már oly sokszor említett helyre. Gyalog mentünk egy hatalmas szürke fához, ami a várostól úgy öt percre volt. Legelőször azt hittem, hogy talán a fában lehet a küldetés adó, vagy talán a fa mögött, de tévedtem. A sötét elf lassan lehajolt, és a gyökerek alatt egy kapcsolót húzott meg. Ezután megnyilt egy lépcsőjárat szerű barlang, ami úgytűnik, hogy a világ földalatti részébe vezet. Én még soha nem voltam a föld alatt, se pincében. Ez nekem egy kicsit ijesztőnek tűnt, de a mellettem álló nemes elf bátor tekintete valamiért energiával töltött fel, így szorossan hozzábújtam, és csak mögötte ballagtam le. Amikor leértünk egy hatalmas kígyószerű lény várt minket, ami úgytűnt, hogy a sötét elf hátasa lehetett. A férfi megkért rá, hogy üljünk fel melléje, hiszen így sokkal gyorsabb. Én kicsit féltem attól a gyíktól, de mit lehetett tenni? Felültem. Ezután elindultunk a sötét barlangrendszerekben, amikben csak úgy lehetett hallani az ijesztőbbnél ijesztőbb hangokat.
-Mi van ha elkap minket egy szörny? Vagy ha egy csapdába fogunk sétálni? Esetleg ha eltévedünk? -Hoztam elő hirtelen minden megtörténhető rossz helyzetet, aminek a többiek nem nagyon örültek, de hát én csak nagyon féltem..Fél órával később meg is érkeztünk a célhelyre, ahol nagyon sok sötét elf volt, akik mind minket bámult. A nyelvüket lassan-lassan felismertem, és ezután már meg is értettem, hogy miket suttogtak egymás között. Mivel az itteni szokásokat nem ismerjük, ezért jobbnak tartottam, ha a férfi beszél helyettünk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ypsel
Miles - Harcos
Miles - Harcos
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2010. Aug. 25.
Age : 81
Tartózkodási hely : Etrand

TémanyitásTárgy: Re: Urcák, sikátorok   Szomb. Ápr. 07, 2012 7:55 am

Ypsel az elmenekült férfi esetének köszönhetően környezetre figyelmesen követte a sötét elfet és a lányt, messzire azonban nem mentek. Egy szürke kérgű fa tövében lejáratot nyitott meg, majd utasította őket menjenek előre. Gondolkodás nélkül indult is lefelé, amikor Nilaradr félősen belé kapaszkodott. Egy pillanatra megállt és ránézett, majd úgy döntött nem szedi le magáról elvégre gyermek volt még. Odalent némi sétát követően egy gyíkféle lényhez vezette őket, s nem lepve meg Ypselt felhívta őket a hátára. A lányt könnyedén felemelte az állatra, ő maga pedig oldalt fordulva ült fel mögéjük, elvégre nem voltak problémái az egyensúlyozással
- Olyankor harcolni fogunk - válaszolta kurtán, nemes elf nyelven - a fickó pedig nem téved el
A településre megérkezvén Ypsel engedett a figyelméből, már tudta hogy a vezetőjük miatt az ittenieknek nem sok beleszólásuk volt a jelenlétébe, egyébként pedig nem volt szokása hasonló tekintetekkel törődni. Szokásos léptekkel követte a megbízója emberét
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Urcák, sikátorok   Szomb. Ápr. 07, 2012 8:17 am

- Várjatok itt... lerendezem a dolgot. - mondta sötételf, és elindult a Sötétség Házához. A beszélgetés el fog tartani egy ideig, szóval addig valamivel el ellene ütni az időt.
Mindeközben a páros nézheti, hogy mik történnek. A piacon fel lehet ismerni olyan árukat, amiket még a felszinen láttatok. Ezenkívül egyéb furcsa emberek is előfordulnak.
A tipikus sztereotípia az, hogy a sötételfek egy komor és komoly nép, kik sohasem vidámak (kivéve ha másik szenvedéséről van szó), sohasem sírnak, sohasem viselkednek komolytalanul. Viszont Ypsel és Nilaradr pont ezen sztereotípia cáfolatának lehetnek szemtanúi.
A piactér egyik sarkában azt lehet látni, hogy egy feketehajú, emberi szememl 20-25 évesnek tűnő sötételf nő sirdogál. A látszat csal: igazából a hölgyemény 322 éves, és 100 év után is gyászolja a háborúban elesett fiait.
Egy távoli asztalnál két sötételfet lehet látni, ahogy szkanderoznak, és a vesztes dühöng.
Aztán, a kocsmából egy vidám, piyókás sötételf jön ki énekelve.
Persze ha nagyon elámultok mindenen, akkor elveszhettek a világban. Ypsel nem figyelt oda, és most érezhet valami simogató érzést ott, ahol egyáltalán nem kellene hátul. Ha megfordul, akkor láthatja, hogy egy vékony fekete hajú és fekete szakállú, részeg sötételfről van szó. Nem tud harcolni, és gyáva, szóval akár egy rúgás is elüldözi. A perverz emberek általában gyávák, legalábbis itt lent, ezekszerint.
Nilaradr a beszédekből hallhatja, hogy már most elég nagy feltünést keltettek.
- Kik ezek a fehérbőrű lények?
- Ja, csak felszíni elfek... ne is törődj velük...
- Azt a felnőttet hazavinném..
- És a kislány?
- Az meg lehetne tanonc... ebben a korban könnyű őket agymosni.
Mivel egyes pletykálók furcsán néznek Ypselre, lehet hogy érdemes lenne megkérdezni Nilaradr -t, hogy miket beszélnek. Úgytűnik hogy a rasszista sötételfek egyedül a szerintük vonzó nőkkel kivételeznek.
Valahogy próbáljátok magatokat elfoglalni, hiszen el fog tartani egy ideig, míg a munkaadó visszatér.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Nilaradr Snakeseer
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2011. Dec. 11.

TémanyitásTárgy: Re: Urcák, sikátorok   Hétf. Ápr. 09, 2012 7:12 am

Az elf férfi azt mondta nekünk, hogy várjunk egy pillanatot, amíg ő beszél a küldetésadónkal. Kicsit zavart, hogy egyedül hagy minket, de hát mit lehet tenni. A másik nemes elf lánnyal ültem azon a gyíkon, és közben a környezetet figyeltük. Sok-sok sötétbőrű elf mászkált itt, akik egy kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak, hiszen egyfolytában minket bámultak, és rólunk beszéltek. Két férfi arról beszélgetett, hogy mit tudna velünk csinálni. Az agymosás, majd tanoncnak állítás kicsit felzaklatott, de kicsit sem annyira, mint az, hogy "Azt a felnőttet hazavinném". Szegény Ypsel, biztos sokan vetettek rá szemet a szépsége miatt, és ez gondolom nem lehet neki jó érzés.
-Azt hiszem, hogy egypár férfi szemet vetett rád.. -Fordítottam le neki a perverz férfiak beszélgetését, majd tovább nézelődtem. Az utcán viszont nem csak pletykálkodó elfek voltak, hanem ezer mást arcú. Voltak itt síró asszonyok, részeg férfiak, és egyéb sötét alakok. Valamiért még mindig nem éreztem magam jól, itt a föld alatt. Más volt a levegő, és a környezet is olyan ijesztő volt..
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ypsel
Miles - Harcos
Miles - Harcos
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2010. Aug. 25.
Age : 81
Tartózkodási hely : Etrand

TémanyitásTárgy: Re: Urcák, sikátorok   Kedd Ápr. 10, 2012 4:53 am

Ypsel nem nézelődött komolyan, sokkal jobban lekötötte a várakozás mint hogy az itteni népeken pihentesse a szemét. Nem volt az a fajta akit érdekelt mások mindennapi élete vagy baja egészen addig, míg nem akartak neki fizetni hogy valamit (vagy valakit) rendbehozzon. Néha persze elvándorolt a tekintete néhány hangosabb illető irányába, vagy éppen a mellette gubbasztó lányra aki vele ellentétben hegyezte a már így is hegyes füleit. Egyszer csak valaki megsimította, aki elég hirtelen bukkant fel ahhoz hogy egy határozott taszítást kapjon a mellkasára, így két-három métert hátra tántorodva majd elterülve. A fickó szerencséjére tovább állt, így acélból egyáltalán nem jutott a gyomrának
- Az ő dolguk - válaszolta, már az is kisebb csoda lévén hogy egyáltalán válaszolt
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Urcák, sikátorok   Kedd Ápr. 10, 2012 8:41 am

*A szituáció látszólag elharapódzott, de szerencsére a sötételf hamar visszatért. Sietett, ahogy csak tudott, legalábiss a két elf ezt vehette ki a látszatból, holott a sötételf egyáltalán nem fáradt el, vagy legalábbis nem látszott rajta (talán csak jól rejtette?)*
- Jó híreim vannak... No, a felnőtt azt a feladatot kapja, hogy öljön meg négy adott személyt. A személyek adatai a papirusztekercsen vannak. A gyerek... számára két választás van. Ha akar, magával mehet és segíthet, de ha nem, akkor neki több lehetősége van: beállhat gyógyítónak a katonák gyógyítására, hiszen az eddigi gyógyító varázsereje valami miatt elment. És ha ez sem megfelelő, akkor a vezetőm azért is fizetne, ha néhány vele hasonló korú tanulónak megtanítaná a gyógyítás művészetét. A vezérem már régóta kísérletezett azon, hogy a fénymágiát is elkezdi tanítatni a mágusiskolában. Igen tudom, meglepően hangzik, hogy nagyhírű varázsló-klán ellenére nem tudtunk egész eddig találni rendes fénymágust... - mondja, miközben átadja Ypselnek a papirusztekercset, amelyre a nemes elf nyelven van írva a szöveg. *

A szöveg a következő.
"A négy célpontok a következők:
-Egy lovag, barna hajjal és zöld szemekkel. A ruháján ítélve a Vérvörös Fény Lovagrendjének a tagja. Jól ért a mágiához, ezért veszélyes.
-Egy harcos, kinek arcát még nem láttuk, de rostély nélküli sisakot visel, és a pajzsán a családi címere látható, mely vörös színű. Elvileg nem ért a mágiához, de ki tudja.
-Két gyíkember, mely közül az egyik általában félmeztelenül mászkál egy bottal a kezében, és a másik pedig általában csuklyát visel, és bottal és íjjal is rendelkezik. Az egyikük varázsolni is tud. A másik mágikus affinitásáról nem tudunk, de lehet hogy ő is képes varázsolni.
Négyük ellen a Dhaeraow Loomin klán orvgyilkos céhe 1200 aranyat érő vérdíjat tűzött ki, amelyből a Mori Templa Mellon klán vezetősége hajlandó 800 aranyat odaadni önnek ha odaviszi a célpontok fejeit. Ezenkívül bónuszként állampolgárságot is adhat (hacsak el nem utasítja), feljogosítva önt arra hogy ingatlant vásároljon a klán területén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Nilaradr Snakeseer
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2011. Dec. 11.

TémanyitásTárgy: Re: Urcák, sikátorok   Pént. Ápr. 13, 2012 1:03 pm

Lassan vissza is ért a férfi a küldetésekkel, amik nagyon változatosak voltak, főleg nekem. Az első választhatásom az lehetett, volna, hogy gyerekeket kell fénymágiára tanítanom. Ez elsőre egész jól hangzott, de nincs nekem valami jó tanító képességem, ezért tovább kérdeztem. A következő választásom az volt, hogy ne tanítsak, inkább a gyakorlatban bizonyítsak. Sebesült katonákat kellett meggyógyítanom. Első hangzásra ez tetszett a legjobban, de amikor a harmadikat is meghallottam, egyből tudtam, hogy melyikre fog esni a választásom. Ypsellel kellene mennem, hogy segítsek neki elintézni négy személyt. A harc része nem nagyon tetszik, de amikor meghallottam, hogy a varázstalan/bűbájtalan lány mágusok ellen áljon ki, az már nagyon nem tetszett.
-Nem bánod ha veled megyek? El kellhet oda egy kis mágus kéz! A pénzből pedig csak annyit kérek, amennyiből egy kis időre elég lesz ételre, a szállást pedig megoldom! -Ez természetesen csak 90-100 aranyat jelentene, és így is maradna neki 700. Én be tudom osztani a pénzemet, és tényleg kételkedem abban, hogy egy pengeharcos képes legyőzni egy mágust. Maximum csak segítséggel, aminek a szerepét most én fogom betölteni.
-A célpontok levadászását vállalom, Ypsellel! -Jelentettem ki határozottan.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Urcák, sikátorok   

Vissza az elejére Go down
 
Urcák, sikátorok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: A játék világa (földalatt) :: Mori Templa Mellon-
Ugrás:  

HungarianForum.com | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Sosblog