Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 A városi dokkok

Go down 
SzerzőÜzenet
Varszu Haliuksz
Necrohippotis - Halállovag
Necrohippotis - Halállovag
avatar

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2010. Apr. 05.

TémanyitásTárgy: A városi dokkok   Kedd Ápr. 06, 2010 4:04 am

A dokkok. Itt dokkolnak a hajók. Ide érkeznek az ide jövő hajók, itt pakolnak ki az érkező hajókból, innen mennek el az innen menő hajók, itt pakolnak fel az elmenni készülő hajókra.
És egyben itt is javítják meg a sérült hajókat.
De itt nem csak hajókat láthatsz. Ha szerencséd van és nincs olyan sok hajó, akkor nézheted a szép tengert - főleg naplementekor.
De ez ritka, hiszen itt egy nagyon zsúfolt kikötő van.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ashram Wagnard
Necrohippotis - Halállovag
Necrohippotis - Halállovag
avatar

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2011. Jul. 18.
Age : 26

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Szomb. Júl. 23, 2011 11:59 am

A termetes utasszállító kecsesen siklott végig az óceánon, és a távolban a nagy kékségből már kibontakozott a gyönyörű Copperport látképe. A fedélzet tele volt utasokkal, akik izgatottan figyelték a kékségből kiemelkedő úticéljukat. A hosszú tengeri utazás a legtöbbeket elfárasztotta, és sokan igen fásultak voltak az elmúlt napokban, ám ez most mindenkiről eltűnt. A matrózok igyekeztek utat törni maguknak, és a szükséges rutinfeladatokat elvégezni, hogy a hajó gond nélkül megérkezhessen, és ne az út végén érje szerencsétlenség. A nyüzsgő, zajongó tömegben akadt egy ember, aki csendben, magányosan figyelte a kikötőt. Az utazás során mindig magányosan ücsörgött az egyik sötét sarokban, és senkivel sem beszélt egy szót sem, így elterjedt, hogy néma. Ruházata szakadt és rongyos volt, amelyre egy foltozott köpenyt terített. Enni egy alkalommal sem látták, a neki kiosztott élelemmel pedig mindig eltűnt egy ismeretlen helyen. Persze sokan nem is bánták, hogy elbújt, ugyanis rossz érzés fogta el az utasokat, ha a közelébe mentek. Arca egy átlagos tizenéves suhancé volt, aki valószínűleg a nyomor elől kívánt elmenekülni Etrandba, a jobb élet reményében. Nem is tudták, hogy milyen messze járnak az igazságtól.

Ashramot jó pénzért cserébe csempészték be a kontinensre Keldornból. Ezután alakváltoztató varázslat segítségével egy 18-20 éves körüli fiú alakját vette fel, és megbízta a csempészeket, hogy páncélzatát és fegyvereit hozzák utána, amelyet majd a megadott alvilági kontakton keresztül fog tudni magához venni. Bár páncélja és fegyvere nélkül némileg gyengébbnek érezte magát, varázsereje segítségével még így is képes lett volna bárkit elintézni. Ráadásul egy tőrt is rejtegetett magánál, aminek köszönhetően nem volt teljesen fegyvertelen. Ezután felszerelését a jól megfizetett csempészeknél hagyta, és rongyos ruhákat vett magához, majd jegyet váltott egy alsókategóriás szállítóhajóra. Még a hajón tartózkodva hamisított magának engedélyt az Etrandba való belépéshez, amelyet amúgy csak jó kenőpénz segítségével tudott volna megszerezni, és csak remélni tudta, nem bukik le. Ahogy a hajó közeledett a dokkokhoz, Ashram elgondolkozva nézte a nyüzsgő várost. Egyszer régen, nagyon régen járt itt, ám ez nem volt nagyobb egy falunál, mostanra pedig nyüzsgő település lett. De ami ennél is fontosabb, ismét Etrand földjére lépett, immáron megerősödve, hogy megvalósítsa terveit.
- Hát elkezdődött – suttogta maga elé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
May'diira Hun'ath
Necromanta - Nekromanta
Necromanta - Nekromanta
avatar

Hozzászólások száma : 12
Join date : 2011. Jul. 03.

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Szomb. Júl. 23, 2011 12:46 pm

Több előnye is volt a mocskos, hal- és sószagú kikötői városrésznek. Először is nem volt nehéz megfelelő búvóhelyet találni és felszívódni amikor szükség volt rá. Másodszor könnyebb volt idejutni gyalog a szárazon mint távoli országokból hajókon, utóbbiakat jobban ellenőrizték mint a városkaput, ahol tisztes távolságból, szemmértékkel engedték át az utazókat és a farmvidékekről árujukat a piacra hozó embereket, így azokat is akik közöttük bújtak meg. Nem volt mit csodálkozni azon hogy a kikötővárosokban a bajt leginkább a tengerről várták. Persze egy hordó és ládamaradványokkal zsúfolt sikátorban kucorgó kis alak ebből nem sokat tudott, sokkal inkább tűntek fel az ehhez hasonló városrészek veszélyei: részeg tengerészek, ferde hajlamú egyének, poros utazók, rablók, és zsebtolvajok. Természetesen ebből sem írhatott volna tekercset, de egyértelműen szemmel láthatóbbak voltak bármi másnál a környéken. Ami a hallást illeti, az itteniek úgynevezett közös nyelvéből nagyjából csak néhány jövevényszót vélt felismerni, de hogy a többi kusza kifejezéssel kirakós darabokként bánjon, teljességgel lehetetlen volt. Termetének és a maga köré kanyarított szakadozott vászonnak köszönhetően jól el tudta rejteni magát, s jórészt kényelmesebben figyelhette meg a környezetet tanulnivaló dolgok iránt. Mert abból valóban rengeteg volt, szinte minden új látványnak számított itt, talán legfurcsábbak az ide befutó és innen kifutó vízíjárművek voltak. Olyasfélékről nem hallott még ezelőtt többet az említésen kívül
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
A Mesélő
Modaerator - Moderátor
Modaerator - Moderátor
avatar

Hozzászólások száma : 188
Join date : 2010. Apr. 05.
Age : 61
Tartózkodási hely : Mindenhol

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Szomb. Júl. 23, 2011 1:15 pm

*A kikötővárosban egy teljesen tipikus nap volt. A büdös halszagot és sószagot már megszokták a helyiek, és a gazdagok sem panaszkodtak. A zsúfolt utcákat és kikötőt emberek - és emberekhez hasonló lények (elfek, orkok) - tucatjai töltötték meg. A nagy tömeg mellé természetes dolog a nagy hangzavar, ami innen sem hiányozhat. Maydeera számára ez egy teljesen idegen hely. Mondhatni, az idegen dolgok világa. Nem érti a nyelvet, még életében nem látott olyan lovaskocsikra emlékeztető vízenjáró valamiket... vagy ahogy a helyiek nevezik, hajókat. De láthatta, hogy ezekről a járművekről emberek szállnak fel és le.
A hajó, melyen Ashram utazott, az ellentétek világa volt. Emberek mellett látni lehetett hegyesfülüeket (elfeket és félelfeket), kékbőrüeket (sötételfeket) és zöldbőrüeket ˙(orkokat és félorkokat). Látni lehetett szegényeket és gazdagokat egyaránt. A gazdagok valószínüleg pénzt költeni jöttek ide, esetleg egy fontosabb találkozóra, vagy csak egyszerűen családtagokkal való találkozásra.
A szegények helyzete viszont jóval komplikáltabb. A ronyos ruhákat viselő személyek a falvakról jöttek, és a jobb megélhetés reményében özönlenek a városba. Mivel a hajóval való utazás nem olcsó mulatság, ezért sokan alvilági személyekhez fordultak kölcsönért. A szegényebb utazók közül ötből kettő az életével fog fizetni azért, hogy nem tudta a kölcsönt visszafizetni, kettő adósrabszolgaságban fog szenvedni, és egy pedig véres verejtékkel járó munka árán vissza fogja tudni fizetni a kölcsönt. De a kontraszt nem ilyen egyértelmű. A gazdag nemesek és a szegény parasztok mellett látni lehet középosztály-belieket is, úgymond tehetősebb parasztokat, akiknek van elég pénzük megfizetni az utat. Ők azért jönnek a városba, mert amíg a falvakban szinte mindenki földművelő vagy pásztor, addig a város nagyon sok jól fizető állást tud kínálni. Mondani sem kell, ezeknek a tehetősebb parasztoknak az utazásra kidobott pénzük viszonylag hamar meg fog térülni, és valószínüleg jó életet fognak élni a városban. Ahogy Ashram végignéz a hajón látható arcokon, észreveheti hogy a hegyesfülüek (elfek és félelfek) és a színesbőrüek (orkok, félorkok, sötételfek) nagyrésze fegyveres... "Zsoldosok" gondolod magadban.
A hajó végre beérkezett. Az utasokat szépen név szerint, ABC-sorrendben sorba állították, és libasorban kiterelték őket a hajó szívéből a felszínre, ahonnan lemennek a lépcsőt helyettesítő deszkán a dokkba, majd végre újra szárazföld lehet a lábuk alatt. Elősször egy rongyos ruházatú paraszt jön.*
- Az igazolványait, kérem... - Mondta a két alabárdos és páncélos vámellenőr közül az egyik. A paraszt nem válaszolt. Vagy nem hallotta, vagy nem értette amit a vámellenőr mondott.
- A PAPÍRJAIDAT PARASZT! A PAPÍRJAIDAT! - kiabálta a vámellenőr. A paraszt végül észbekapott. Elővette a nadrágzsebeiből az igazolványt jelentő papirusztekecset, amely tintával lapra vetett betűkkel igazolta azt, hogy az illető neve Albin Alophrios, Etrand állampolgára, tud írni és olvasni, és egyéb fontos és kevésbé-fontos információkat.
- Köszönjük... továbbmehet. - mondta a vámellenőr, és a paraszt továbbment. Rongyos ruházatú paraszt, biztos az alvilágtól kért pénz kölcsön, hogy a jobb megélhetés reményében a városba hajózzon. Vajon ez abban az öt közüli kettőben van benne amelyik életével fog fizetni azért, mert a kölcsönt nem tudta visszafizetni? Vagy abban a kettőben az öt közül van benne, amely adósrabszolgasábgban fog szenvedni? Esetleg ő az az egy az öt közül, amely véres verejtékkel járó munka árán ki tudja majd fizetni az adósságát? Ki tudja... A sor fogyatkozik, és Ashram viszonylag rövid idő alatt sorra kerül. A vámellenőr egyszer ránéz a papírjaira, és máris továbbengedi. A buta vámellenőrök nem ellenőrzik le, hogy hamisítvány-e vagy sem, csak átengedik. Ashram lent van. Most már csak át kell gázolnia a tömegen, és végre újra Etrandi szárazföldet érezhet a talpai alatt...
Eközben Maydeera annak lehet szemtanuja, hogy bizonyos vas "dobozokba" zárt emberek kérdéseket tesznek fel a hajóról lejövőknek, és egy papírtekercs felmutatása után továbbengedik őket. A felszín egy elég furcsa hely, gondolhatja Maydeera...Maydeera közben észreveheti, hogy egy 18-20 éves körüli fiú (Ashram) száll le az egyik hajóról, és miután papírjait felmutatta, továbbengedik. Maydeera érezheti, hogy az illetőnek nagyon sok varázsereje van, hiszen minden varázshasználó megérzi a mágikus erők jelenlétét.... Vajon ki lehet ez a fiú? Talán ő is egy varázsló, mint azok, akik Maydeera-t felnevelték?*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ashram Wagnard
Necrohippotis - Halállovag
Necrohippotis - Halállovag
avatar

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2011. Jul. 18.
Age : 26

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Szomb. Júl. 23, 2011 3:19 pm

A hajón utazó só szerint sokszínű tömeg nem különösebben zavarta Ashramot, hiszen az út alatt mindegyikük békén hagyta őt, így nem kellett csendes meditálásait megszakítani holmi apró-cseprő dolgok miatt. Körülötte sok fegyveres ember ácsorgott, valószínűleg olyanok, akik pénzért kívánják szolgálataikat felajánlani annak az úrnak, aki többet fizet értük. Olyan népség ez, amelynek nincs hazája és a pénz az egyetlen ura, ennél fogva az új világrendben pusztulásra vannak ítélve. Bár jó harcosok hírében álltak, Ashram nem fizetett volna értük, hiszen lojalitásuk csupán addig tart, amíg van elég arany, és ha valaki több pénzt ajánl fel nekik, ők hátba is döfhetik. Neki elszánt harcosokra lesz szüksége, akik az új világ ígéretéért, a jobb korért küzdenek majd, és ezért fognak azok fölé kerekedni, akik csupán felbérelt kardok. Nekik lesz egy felsőbb cél, amelyért küzdhetnek, és életüket adhatják.

Miközben ezt végiggondolta, a hajó kikötött, és a tömeg lassacskán elindult hömpölyögve lefelé a hajókról. Lent már páncélos vámellenőrök várták őket, akik alabárdokat tartottak kezükben. Az utasokat szép sorjában terelték le a hajóról, valamiféle rendszert próbálva létrehozni a káoszban, több-kevesebb sikerrel. Igen vegyes társaság igyekezett elhagyni a hajót, és az őrök a társadalmi rangnak megfelelően reagáltak az utasokra. A gazdagok előtt illemtudóak voltak, míg a szegényekkel úgy bántak, mint a kutyájukkal. Ilyen gyarló természetű minden élőlény, gondolta Ashram, ezért is van szükségük egy magasabb entitás útmutatásaira, aki a helyes útra tereli őket, és segíti az ottmaradásukat. A sor időközben lassacskán rákerült. Összehúzta köpenyét maga előtt, és úgy lépkedett előre, lassan poroszkálva, próbálva minél szánalmasabb képet kelteni. Az egyik őr elé tolt alabárdja állította meg a továbbhaladásban. Az őr gyanakodva végigmérte őt, majd színtelen hangon megszólalt:
- A papírjaid!
- Azonnal – felelte Ashram, és köpenye alól lassan előkotort egy fecnit, majd odanyújtotta az őrnek. Az gyorsan végigpásztázta, majd megszólalt:
- Tovább!
Ashram szó nélkül továbbsétált, fokozatosan gyorsítva tempóján. Hamarosan kiért a hosszú fadokkról, és szétnézett a kikötőben. Sok helyen árukat rakodtak a hajókba, máshol éppen most keltek útra, megint más helyeken pedig néhány matrózon kívül senki más sem volt. Különös érzés volt olyan földet taposni ismét, amelyen egykoron megvetés és üldöztetés volt osztályrésze, és ahol lovagtársai bukottnak nevezték azért, mert ráébredt a teljes igazságra, a rendszer korruptságára, és esztelen mivoltára. Ashramot ebben a pillanatban kicsit furcsa érzés kezdte gyötörni. Nem tudta mi lehetett az, azonban eldöntötte, hogy a lehető legjobban oda fog figyelni minden történésre, nehogy valamiért meghiúsuljon küldetése, amelyre egész létét tette. Külsőleg teljes nyugalommal, valójában azonban minden rezdülésre figyelve vette az irányt az egyik közeli sikátor felé, hogy mihamarabb eltűnhessen a forgalmasabb utakról.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
May'diira Hun'ath
Necromanta - Nekromanta
Necromanta - Nekromanta
avatar

Hozzászólások száma : 12
Join date : 2011. Jul. 03.

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Szomb. Júl. 23, 2011 4:34 pm

Egy újabb hajó kötött ki és okádta ki a vegyes lénytömeget, szaguk és színük annyinak hatott, mint ahány csillag a furcsa éjszakai égbolton idefent. Csillogó fémruhákba öltözött emberek - úgy tűnt idefent a páncélból sosem lesz elég - állították meg egyenként az utasokat, akik között kicsit meglepetten fedezett fel sötét elfeket is. Jogosan fordult hát meg benne a kérdés hogy neki így mi keresni valója volt idefent, hiszen egyszerű ruháiknak köszönhetően nem tudta megállapítani hogy melyik klán köreiből származhatnak. De a kérdésen nem gondolkozott sokáig, figyelmét lekötötte az előtte zubogó tarka nép, a számtalan változatos és világos arc, a furcsa és főleg tompa árnyalatú szempárok amikor azok néha felé vetődtek. Csupán kevesen vették őt észre és ők sem tulajdonítottak neki kitüntető figyelmet, tekintetük tovább siklott a környék házaira és más lényeire, ahogy folytatták útjukat céljaik felé. A rubint kis szempár azonban megakadt egy felszíni számára egyáltalán nem feltűnő jelenségen. Azonban Maydeera nem volt idevalósi, odalent ennyire rongyos lényeket mint amilyenek az utcákat és sikátorokat lakták csak a gödrökben volt alkalma látni, itt viszont rengetegen voltak. Ráadásul szabadon jártak keltek, nem célszerű éheztetés áldozatai voltak, legtöbbjük legalább is nem egy-egy rangos lénnyel szembeni személyes ellentét miatt volt ahol. Ezzel ő természetesen nem volt tisztában. Viszont az illető, akit könnyedén kiszúrt a tömegből aligha illett bele abba, másképpen talán alig vette volna szemügyre. Tudta jól hogy varázserő fortyogott benne, elvégre jó iskolája volt. Vajon idefent a legszegényebbek között is ilyen erős és érezhetően képzett varázshasználók is élnek? Vagy talán valami más a magyarázat? Mindenesetre rajta tartja kíváncsi szemét amíg az ki nem ér a látóköréből vagy bele nem veszik újra a tömegbe
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
A Mesélő
Modaerator - Moderátor
Modaerator - Moderátor
avatar

Hozzászólások száma : 188
Join date : 2010. Apr. 05.
Age : 61
Tartózkodási hely : Mindenhol

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Szomb. Júl. 23, 2011 4:59 pm

*Ahogy végre lejut a fadokkról, Ashram lábai alatt végre újra érezheti az Etrandi szárazföldet, amelyet már vagy 300 éve nem érzett lábai alatt.
Ashram és Maydeera számára a város egyaránt furcsa. Amikor még Ashram itt járt 300 éve, akkor még ez csak egy kicsi halálszfalu volt. Most már egy hatalmas metropolita kikötőváros. De nem csak metropolita, hanem kozmopolita is, multikulturális. Maydeera és Ashram számára egyaránt furcsa lehet, hogy a városban gyakran látni hogy - emberi mértékkel - szép ember nők és - elf mértékkel - szép elf nők gyakran - emberi és elf mértékkel - csúf ork férfiakkal járnak karöltve és gyakran csókolóznak. Hova süllyedt a világ? Régen ember/elf és ork közötti keveredést úgy történt, hogy az orkok a helyi ember és elf nőket megerőszakolták, és így született fél-ork gyerek. Most viszont az ember nők önkéntesen mennek bele a keveredésbe. Nem így volt ez régen. Azt is lehet látni, hogy a gazdag ember férfiak gyakran élvezik "hegyesfülü" (erdőelf, nemes elf, sötételf) vagy "kékbőrű" (sötételf) nők társaságát. Hova fajult a világ? Maydeera a sötételfek között azt szokta meg, hogy csak saját magához hasonló kékbőrüeket lát, az más fajba tartozó idegen ritkák, és ha vannak, nem keverednek a helyiekkel. Ashram 300 éve azt látta, hogy az akkor még falu méretű Copperportot csak emberek lakták, a más fajba tartozó idegen ritka volt, és ha volt is, nem keveredtek a helyiekkel.
A város igazán sokszínű... látni lehet embereket, erdőelfeket, nemeselfeket, sötételfeket, törpöket, gnómokat, félszerzeteket, fél-elfeket (általában ember-elf hibrideket) és fél-orkokat (általában ember-ork hibrideket, néha elf-ork hibrideket).
Ashram az általa kiszemelt sikátor felé közeledett, amely véletlenül pont az volt, ahol jelenleg Maydeera tartózkodik. Maydeera egy erősebben érezheti, hogy közeled feléje egy mágikus erőt kibocsátó test. Ashram egy erősebben érezheti, hogy egy mágikus erőt kibocsátó test felé közeledik. Az, hogy egymáshoz szólnak-e, csak a kettőjük döntésétől függ. Maydeera már észrevette Ashramot, de Ashram még nem vette észre Maydeerat, bár valószínüeg csak idő kérdése, és észre fogja venni. Ashram miközben a sikátor felé halad, hallhatja hogy az itt élők csak úgy vásárolnak... a piacon az eladók elég hangos szavakkal hírdetik az áruikat, azt kívánva, hogy vegyék meg. Ashram szemtanuja lehet annak, hogy egy félmeztelen felnőtt férfi kezét levágják, csak azért mert egy almát ellopott a piacról, egy - emberi mértékkel - viszonylag szép fiatal lányt a korrupt - és ezekszerint perverz - katonák bekísérnek egy sötét sikátorba, egy parasztra bilincseket raknak egy kereskedő előtt (talán egy szabad paraszt adósrabszolgaságba került?), és még sok más csúnya dolgot, amit nem kellene látnia. Igazán nagy korrupció... Ashram mellett el is megy egy részeg katona, nem sokkal azután esik el, hogy Ashram mellett elment. Hová fajult ez a világ?*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ashram Wagnard
Necrohippotis - Halállovag
Necrohippotis - Halállovag
avatar

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2011. Jul. 18.
Age : 26

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Szomb. Júl. 23, 2011 5:57 pm

Ashram meglepve tapasztalta a városban együtt élő kultúrákat, fajokat, amelyek látszólag teljes harmóniában éltek együtt, a régi csatározásokat, ellentéteket elfeledve. Azonban a más kultúrájú fajok összeengedésével elengedhetetlenül lazultak az erkölcsök, és a kívülről virágzónak tűnő település velejéig rothadt, romlott volt, pusztulásra érett. A bűn igazi fellegvára, amelynek eltörlése igazi érdem lesz, és megfelelő intő példa az egyszerű lények számára, hogy hova jut, ha megszegik a természet örök törvényeit. Ashram azonban nem most akart ezen töprengeni – habár kénytelen volt elkönyvelni, hogy nagyobb a baj, mint elsőre gondolta, és drasztikusabb eszközökre lesz szükség – így folytatta útját a sikátor felé. A furcsa érzés is egyre erősödött benne, és most már tisztán érezte, hogy egy teremtmény mágikus erejéről van szó, amely igen hasonlatos az ő általa megszokottakhoz.
~ Tehát valaki a sötét mágiának hódol ezen a vidéken. ~ gondolta, és megengedett magának egy halvány mosolyt. Úgy látszik azért annyira mégsem lehet drasztikus a helyzet. Habár a romlás képei minduntalan elméjébe szerettek volna áramlani, ő egyszerűen ignorálta őket. Nem jött még el az ideje, hogy közbelépjen. Nem engedhette meg magának, hogy egy egyszerű eset miatt felfedje magát, és veszélybe sodorja a nagy tervét.
~ Nem tüneti kezelésre van szükség, hanem a problémát a gyökerénél kell megragadni és kigyomlálni a lelkekből” – jutott erre az elhatározásra már évszázadokkal ezelőtt. A világ lakosságának erkölcsi romlása a lelkekben történő romlásra vezethető vissza, így könyörtelenül ki kell irtani az ezeket okozó kártevőket, hogy a lelkek ismét tisztává válhassanak. A világ egyik legnagyobb rákfenéje a különféle vallások, amelyeket minden létező eszközzel meg kell semmisíteni, mert az egyszerű lények lelkére gyakorolt rettenetes hatása már ismert. Egy időben ő maga is Titanius hívője volt, ám rá kellett ébrednie, hogy a korrupció és romlottság egyik fő okozóját szolgálta évtizedeken át, jócselekedetek helyett csak a zsarnoki uralmat fenntartva. A harchoz azonban szövetségesekre lesz szüksége, és Ashram egyre közelebbről érezte a másik személy varázserejének kisugárzását. Igyekezett feltűnésmentesen közelíteni az egyik szűk utca felé, amelyben néhány hajléktalan nyomorgott, köztük egy fiatal sötételf lány. A jelet is közülük jövőnek érezte, így hát elindult arra, igyekezve álcázni szándékait, habár biztos volt benne, hogy a másik is megérezte őt, bármelyik is legyen az. Ahogy egyre közelebb ért a csoporthoz, úgy vált egyre biztosabbá, hogy a fiatal lány lesz az, akit ő keres, habár hihetetlennek találta, hogy egy ilyen zsengekorú teremtés eltanulja a mágiát. Mindenesetre mikor elé ért, 90 fokos fordulatot tett, és sötételf nyelven megszólalt:
- Ki vagy te? – kérdezte lényegre törően, miközben kezét maga elé tartotta, mintegy jelezve, hogy nincs nála fegyver, és egyelőre nem kíván a másiknak ártani.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
May'diira Hun'ath
Necromanta - Nekromanta
Necromanta - Nekromanta
avatar

Hozzászólások száma : 12
Join date : 2011. Jul. 03.

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Szomb. Júl. 23, 2011 7:15 pm

Szemei kitartóan követték a varázshatalmú idegent, amint az tovább haladt majd lassan egyre inkább közeledett felé. Gyorsan az elméjébe villant hogy mostanra minden bizonnyal ő is tudatában volt a jelenlétének, ráadásul Maydiira őt figyelte ami tovább játszhatott rá annak érzékeire. A kislány természetesen nem várta hogy a kíváncsiságát viszonozni fogják, elvégre szemmel láthatóan nem figyelt rá a fiú. Vajon egy ilyen erőket ismerő és nagy valószínűséggel használó illető miért öltözködött ilyen rongyos ruhákba? Egy pillanat sem múlt el mire szöget ütött a felismerés: fekete mágia volt, idefent ugyancsak üldöztetett tudomány, az idegen kétségkívül hozzá hasonlóan nem akart szem előtt lenni. Ezt tovább nem tudta firtatni, mivel a fiú odaért és ahelyett hogy tovább ment volna megállt és hozzá fordult, tekintetük így most már valószínűleg összetalálkozott. Maydiira nem húzódott odébb és a pillantását is állta, azonban mikor anyanyelve szavai ütötték meg éles füleit, pupillái egy pillanatra kitágultak a döbbenettől. Ám ez a pillanat elszállt, pislantott és a kissé megriadt döbbenetet azonnal felváltotta a visszafojtatlan kíváncsiság
- Egy idegen vagyok - válaszolta őszintén lélegzetvételnyi csend után, egy pillanatra az utcára pillantva - Maydiiranak hívj. Te is idegen vagy? Hazatérő?
Jobb kezecskéjével lassan kinyúlt és a hajó felé mutatott, amin az idegen az imént érkezett, majd annak egyik tenyere felé nyúlt, hogy megpróbálja megérinteni. Még sosem tapinthatta meg egy ember bőrét, vajon engedi? Ha igen, érdesebb vagy puhább lesz mint egy sötét elfé? De milyenek egyáltalán az emberek? Bonyolultak vagy egyszerűek? Kíváncsi volt
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ashram Wagnard
Necrohippotis - Halállovag
Necrohippotis - Halállovag
avatar

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2011. Jul. 18.
Age : 26

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Vas. Júl. 24, 2011 6:01 am

Habár a lány válaszából nem tudott meg sok mindent róla, bemutatkozásnak azért elment. Legalább megtudta belőle, hogy a lány nem idevalósi, és még a nevét is megmondta, bár ez akár álnév is lehetett. Azt továbbra is meglepőnek találta, hogy egy ilyen fiatal lány képes volt a mágiát eltanulni, ám egyelőre nem kívánt rákérdezni a dologra, és helyette érdkelődéssel hallgatta a lány kérdéseit, miközben mélyen a szemébe nézett. Látszott rajta, hogy meglepte az, hogy saját anyanyelvét hallja egy ilyen helyen. Ashram egy pillanatnyi szünet után válaszolt a lánynak, érzelemmentes hangon.
- Hazatérő is vagyok és idegen is. – mondta, habár nem volt biztos benne, hogy a másik megérti ezt. Mindenesetre egyelőre nem tudta, megbízhat-e benne, hiszen a sötét tudományok ismerete nem jelentette azonnal a megbízhatóságot is. Mindenesetre azért még hozzáfűzött egy rövid kommentárt, a jobb érthetőség kedvéért, ugyanolyan szenvtelen hangon. – Itt születtem, azonban hosszú időt töltöttem más vidéken.
A következő pillanatban azt látta, hogy a sötételf lány kinyújtja apró kezeit, hogy az övéit megérinthesse. Habár a kinézetét meg tudta változtatni a mágia segítségével, a csontokra mágikusan ráépített hús élettelen volt és hideg. Ashram tudta, hogy hátra kéne húznia a kezeit, azonban hagyta, hogy a lány megérinthesse azokat. Mielőtt még látta volna reakcióját, megszólalt szokásos érzelem nélküli, tárgyilagos hangján:
- Nekem is vannak titkaim, mint mindenkinek. Egyébként nyugodtan hívj Ashramnak, Maydiira.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
May'diira Hun'ath
Necromanta - Nekromanta
Necromanta - Nekromanta
avatar

Hozzászólások száma : 12
Join date : 2011. Jul. 03.

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Vas. Júl. 24, 2011 1:51 pm

- Aki sokáig marad messze az idegenné válik? - kérdezte, mert nem nagyon tartotta valószínűleg. Talán több is lehetett annál mint hogy egyszerűen távol volt de rossz megfogalmazás is lehetett, elvégre ember létére sötét elf nyelven beszélt. Vajon hol tanulta meg és kitől? Hidegnek találta Ashram kezét, ahogy először megérintette majd egy hosszú pillanatig megfogta. Eddig minden emberi kéz amit megérintett hideg volt, és most úgy tűnt hogy ez az élő embereké is igaznak bizonyult. A pulzusát nem tapogatta, így az igazságra sem derült fény
- Ashram - próbálgatta a nevet miután az bemutatkozott - mit jelent?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ashram Wagnard
Necrohippotis - Halállovag
Necrohippotis - Halállovag
avatar

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2011. Jul. 18.
Age : 26

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Vas. Júl. 24, 2011 3:02 pm

Ashram egy pillanatra nem tudta mit mondhatna az első kérdésre. Úgy tűnt, bár egy kislánnyal van csupán dolga, az mégis igen értelmes, és jó kérdéseket tud megfogalmazni, majd feltenni. Ismét figyelmeztette magát, hogy ne becsülje alá ezt a lányt, hiszen aki képes volt ilyen fiatalon eltanulni a mágiát, az bizonyosan különleges képességű.
- Ha az ember elég sok ideig marad távol, idegenné válik –felelte sokatmondóan, miközben érdeklődve figyelte az apró kezeket, ahogy végigtapogatják karját. Érezni nem érezte őket a mesterséges karja miatt, azonban a látvány igen meglepő volt. Már háromszáz éve, hogy valaki utoljára megérintette a testét, még ha nem is teljesen az övé volt.
- Igen ősi nyelven íródott. Azt jelenti: a fényhozó. – felelte a következő kérdésre, majd úgy döntött ideje, hogy ő is kérdezzen valamit. – És te honnan kerültél ide?
Miközben ezt kimondta, helyet foglalt a lány mellett a földön, és igyekezett ő is egyszerű koldusnak tűnni. Igen gyanús látvány ha valaki állva beszélget a többi sorstársával, közösséget sem vállalva velük, egy csapat üldögélő kisemmizett azonban senki számára nem jelentett furcsaságot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
May'diira Hun'ath
Necromanta - Nekromanta
Necromanta - Nekromanta
avatar

Hozzászólások száma : 12
Join date : 2011. Jul. 03.

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Vas. Júl. 24, 2011 3:48 pm

Lassan elengedte Ashram kezét, de szemeit nem vette le róla. Egyre kíváncsibbá tette az idegen, de nem volt telhetetlen így nem halmozta el kérdésekkel és hagyta beszélni is. Csak egyszer pillantott félre, hogy egy ügető lovas után nézzen. Azután ismét Ashramra szegezte a tekintetét, aki éppen származása holléte felől érdeklődött. Maydiira jobbnak látta nem túl sokat mondani az otthonáról, így rövidre faragta a válaszát
- Lentről - mondta, majd hozzátette - Ha idegen lettél, miért jöttél ide vissza? Nem akartál idegen maradni?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ashram Wagnard
Necrohippotis - Halállovag
Necrohippotis - Halállovag
avatar

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2011. Jul. 18.
Age : 26

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Hétf. Júl. 25, 2011 2:12 pm

Tehát a lány nem a felszíni világban született, hanem a földalatti birodalomban, a sötételfek világában. Ez esetben azonban miért és hogyan került a felszínre? Természetes dolog, hogy a föld alatt lakók kíváncsiságból, menekülésképpen vagy a jobb élet reményében időnként a felszínre kerülnek, és sosem térnek vissza, azonban ezek jóval idősebbek szoktak lenni Maydiiránál. Bár a lány pontos életkorát nem igazán tudta, azonban ez jelenleg irreleváns információ volt, sokkal fontosabb lett volna kipuhatolni miért is került fentre, és szeretné-e segíteni őt, illetve pontosan mennyire sajátította el a mágiát. Úgy gondolta, megpróbálja ezt kihúzni a lányból, ugyanis addig nem akarta magáról bizalmas dolgokat felfedni, amíg meg nem bizonyosodott róla, hogy ezzel nem fedi fel szükségtelenül a terveit. A titoktartás a legfontosabb a felkészülés idején, mert ha idejekorán kitudódik, mire készül, akkor az katasztrofális eredménnyel járhat.
- Azért tértem vissza, mert sok elintéznivalóm van még itt. – felelte, és most először hallatszott hangjában némi meghatározhatatlan érzelem, ami elhivatottság, szomorúság és nosztalgia keveréke lehetett, azonban megszokott fagyos stílusa azonnal visszatért utána. Úgy döntött próbára teszi a lányt, és Despotanmagi nyelvre váltva folytatta a beszélgetést. – Miért kerültél a felszínre lentről?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
May'diira Hun'ath
Necromanta - Nekromanta
Necromanta - Nekromanta
avatar

Hozzászólások száma : 12
Join date : 2011. Jul. 03.

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Hétf. Júl. 25, 2011 3:26 pm

Jelen pillanatban nagyon is igaznak tűnt a felszínlakók - főleg az emberek - legendás kíváncsisága, habár ő maga is kíváncsi fajta volt. Mindenesetre furcsállta hogy Ashram nyelvet váltott, ráadásul nem is akármilyenre. Vajon miért tette? Biztosan nem azért hogy megtudja képes e varázsolni, hiszen arra már biztosan rájött. Talán azért hogy megtudja mennyire ért a mágia nyelveihez? Jelen pillanatban értelemszerűnek tűnt ez a lehetőség
- Hogy halljak és lássak itt fent is, ne csak ott - válaszolta röviden mégis választékos sokat mondással. Való igaz, tanulni küldték hogy tapasztalatokat gyűjtsön a fenti világról, legalábbis amennyit ő tudott a dologból
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ashram Wagnard
Necrohippotis - Halállovag
Necrohippotis - Halállovag
avatar

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2011. Jul. 18.
Age : 26

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Hétf. Júl. 25, 2011 4:33 pm

Ashramot több szempontból is kielégítette a lány válasza. Egyrészt megmutatta, hogy jól ért a mágia nyelvéhez, amelyen irodalmi módon is képes kifejezni magát, másrészt megfigyelni érkezett a világot. Bizonyos volt benne, hogy ilyen fiatalon nem saját elhatározásából jutott el idáig, hanem felsőbb utasításra, valamilyen titkos célból. Ám épp ezért sejtette azt, hogy a lány nem fogja elárulni és hátba támadni, hiszen az ő célja a dolgok megfigyelése a beavatkozás igénye nélkül. Ez persze azt is jelenti, hogy Maydiira nem az ő oldalán áll, de nem is az ellenségeién, így úgy döntött, esélyt ad a lánynak, hogy vele tartson az új világ létrehozásában, még ha csak megfigyelőként is. Mindazonáltal remélte, hogy idővel sikerül teljesen a maga oldalára állítania őt, aki eredeti célját feledve fogja segíteni őt. Hasznos szolgáló válhatna belőle, ha ilyen hamar elsajátította az ősi mágusnyelvet és a mágiát.
- Tehát azért jöttél ide, hogy hallj és láss? – kérdezett vissza, a maga előtti falat bámulva, majd egy pillanat hatásszünet múlva a lány felé fordította a fejét, és szokásos hangján folytatta.– Nem lenne kedved megszemlélni egy új világ létrejöttét?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
May'diira Hun'ath
Necromanta - Nekromanta
Necromanta - Nekromanta
avatar

Hozzászólások száma : 12
Join date : 2011. Jul. 03.

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Kedd Júl. 26, 2011 6:34 am

Ashram utolsó kérdésével beszélgetésük mintha egy az eddiginél is furcsább ösvényre terelődött. Milyen új világról beszélhet, és a régi milyen? Most már maga elé nézett és a kérdés értelmén törte a fejét, úgy tűnt hogy kérdés mentes választ nem fog tudni feltenni
- Talán - mondta végül - de mi lenne a különbség a régi és az új világ között?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ashram Wagnard
Necrohippotis - Halállovag
Necrohippotis - Halállovag
avatar

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2011. Jul. 18.
Age : 26

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Szer. Júl. 27, 2011 5:12 am

Ashram remélte, hogy könnyedén felkeltheti a lány érdeklődését, anélkül, hogy túlságosan konkrét terveket fedne fel előtte, azonban a lány kíváncsisága nagyobb volt ennél, így Ashram úgy döntött, ideje kockáztatni kicsit. Nem kívánt sokat elárulni, csak pontosan annyit, amennyi szükséges volt Maydiira meggyőzéséhez. Ha most sikerül elérnie a lány csatlakozását, nyert ügye van, hiszen ezután nem lesz nehéz meggyőzni a vállalkozás tényleges támogatásáról. De ha mégis, akkor majd a megfelelő eszközökkel semmi sem lesz lehetetlen.
- A jelenlegi világ… – kezdett bele Ashram, érezhetően kicsit felélénkülten, ám a folytatás helyett csupán körbemutatott. Nyomor, erkölcstelenség, kizsákmányolás, éhezés, háborúk, halál. Úgy gondolta ez a város minden szónál jobban kifejezi azt a mélypontot, amelybe a világ jutott, ám a jobb érthetőség kedvéért még hozzáfűzte. – …korrupt fertő.
Itt egy pillanatnyi hatásszünetet tartott, miközben a megfelelően homályos szavakat kereste vállalkozás körbeírására. Itt egyszerűen belelendült a beszédbe, magával ragadta a hév. Érzelmeket csak az új világ gondolata, a tökéletes világ eszméje volt képes kiváltani belőle.
- Az új világ az lesz, amelyben ezt gyökerestől kitépjük, és írmagját is kiirtjuk. Egy világ ahol a hanyatlás ezen nyomai eltűnnek az azokat kiváltó okokkal együtt. Egy új aranykor, amelyben senkinek sem kell nyomorban élnie!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
May'diira Hun'ath
Necromanta - Nekromanta
Necromanta - Nekromanta
avatar

Hozzászólások száma : 12
Join date : 2011. Jul. 03.

TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   Szer. Júl. 27, 2011 11:53 am

Maydiira némán bámulta Ashramot ahogy az fellelkesülten ecsetelte a világ megváltozását, legalábbis elsőre úgy tűnt. Aztán abba hagyta, sokkal rövidebben foglalta össze a lényeget mintha hagyta volna magát elragadtatni az eszméivel. A kislány nem teljesen értette hogy miről volt szó, de azt gyorsan kitalálta hogy a "fiatal" férfi valami nagy dologba akarja belevágni a fejszéjét, ráadásul erős mágiapotenciállal. Ha sikerül neki ha nem, mindenképpen jó ötletnek tűnt lássa mivé fejlődik a gondolat
- Érdekes világnak hangzik - vonta le a következtetést
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A városi dokkok   

Vissza az elejére Go down
 
A városi dokkok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: A játék világa (felszín) :: Dél-Etrand :: Copperport :: Kikötőváros-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | www.sosblog.com