Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Varszu Haliuksz

Go down 
SzerzőÜzenet
Varszu Haliuksz
Necrohippotis - Halállovag
Necrohippotis - Halállovag
avatar

Hozzászólások száma : 50
Join date : 2010. Apr. 05.

TémanyitásTárgy: Varszu Haliuksz   Hétf. Ápr. 05, 2010 12:54 pm

Név: Valódi név: Belihior (jelentése=jó szándékú) (évek óta nem használja)
Használt név: Varszu Haliuksz (Varszu=halál, Haliuksz=farkas)
Nem: Férfi
Jellem:Kaotikus Gonosz
Anyanyelv: Apanonalammen (mert emberek nevelték fel)
Ismert nyelvek: Apanonalammen, Despotanmagi
Elsődleges faj: Erdőelf
Másodlagos faj: Vérfarkas
Osztály: Duálkaszt Harcos-Pap
Presztízs osztály: Halállovag
Tulajdonságok:
Erő: 12+6 (másodlagos faj bónusz)
Kitartás: 12+6 (másodlagos faji bónusz)
Ügyesség: 10
Intelligencia: 10
Bölcsesség: 13
Karizma: 10
Képzettségek:
Páncélviselés: Könnyű
Páncélviselés: Közepes
Páncélviselés: Nehéz
Kardforgatás: Alapvető
Kardforgatás: Haladó
Íj használat: Alapvető
Ütőfegyverek: Alapvető
Ütőfegyverek: Haladó
Ütőfegyverek: Mester
Az ősi nyelv ismerete: Alap (Despotanmagi)
Az ősi nyelv ismerete: Haladó (Despotanmagi)
Hosszú fegyverek: Alapvető
Gyógyítás: Alapvető (NEM MÁGIKUS)
Gyógyítás: Haladó (NEM MÁGIKUS)
Profán mágia használata (Sötét Mágia)
Mágikus erők észlelése

Előtörténet:
Egy romos várban jársz, hol a múlt rémes emlékei kisértenek és a halott lelkek nem lelnek nyugalmat. Akármennyire is nem gondolnád, de ez a hely régen egy lovagrend székhelye volt, a Kegyelem Harcosai lovagrend élte itt mindennapjait. Ahogy bejem mész egyre jobban látszanak a nyomai egy nagy harcnak. Karomnyomok a falon és száraz vér itt-ott. Már zuzmósak a kövek és néhol egy virág próbál feltörni a kövek között. Te nem tántorodsz meg és tovább mész. Egy terembe jutsz, ami viszonylag ép. Nagy polcokon könyvek sorakoznak, de egy könyv igencsak kirí a többi közül. Egy nagy vörös bőrrel borított könyv ez. Odamész a polchoz és leveszed. Letisztítod róla a port és ezt a feliratot látod: A lovagrend krónikája a 700. évtől. Egy hang a fejedben azt súgja olvasd el. Te leülsz egy nagy kőre ami a közelben van és kinyitod a könyvet.

A lovagrend krónikája a 700. évtől
írta Sargron Lodvusz kijelölt krónikás

700. év tele
Alakazum, rendfőnök egy őrjáratra indult Vergun és Karlamis lovagokkal. Az őrjárat a rendház körüli környék átfésülésével kezdték. Indulásuk után egy órával vágtatva tértek haza. Alakazum a karjaiban egy erdőelf csecsemővel jött, azt mondta a hóban találta egy állatbőrre fektetve, bepólyálva. A rend tagjai elhatározták, hogy felnevelik a kis elfet és lovagot faragnak belőle. Az elfnek a Belihior nevet adták, aminek jelentése: jó szándékú.

713. év nyara
Belihior szépen cseperedik, a rendfőnök is meg van elégedve a teljesítményével. Remekül megy neki a gyógyítás és a kardforgatás, de Belihior ezek mellett a legjobban a buzogányokkal és a csatabárdokkal szeret gyakorolni. Karvasz aki felelős a fegyveres oktatásáért és azt mondja, hogy Belihior nagyon ügyesen használja az ütőfegyvereket. Emellett igen sok időt tölt a könyvtárban régi könyveket olvasva. A legjobban az elfekről szóló feljegyzések érdeklik, biztos kíváncsi rá, hogy mégis milyen népből származik.

713. év tele
Egy fény mágiában járatos varázslót fogadott fel Alakazum arra, hogy oktasson minket a fénymágia rejtelmeire. Nem értette senki, miért nem egy papot kért meg rá, de nem panaszkodhatunk, mivel a varázsló nagyon jól végzi a feladatát.

714. év tavasza
A varázslót Alakazum kinevezte a rend fő mágusának. Belihior pedig nagyon összebarátkozott vele, Belihior kérésére még a Despotanmagi nyelvre is elkezdte tanítani. Az ifjú nagy érdeklődést mutat eziránt az ősi nyel iránt. A többi lovag pedig készülődik, ugyanis jövő év telén éri el Belihior a 15.-dik életévét és átlép a tanonc kasztból az ifjú lovag kasztba.

715. év tele
Eljött az idő, hogy Alakazum ifjú lovaggá avassa Belihiort. Karvasz kérésére a fiatal nem egy kardot kap, ahogy így szokás hanem egy csatabárdot, mivel nagyon szereti ezt a fegyvert. De mivel a rendfőnök ragaszkodott hozzá ezért egy kardot is kapott Belihior. A csatabárd amit kapott túl nehéznek bizonyult, ezért Belihior ezt a fegyvert eltette akkorra, amikor már képes lesz használni. A kardnak is nagyon örült és azóta, hogy megkapta le sem vette az övérül, talán csak amikor alszik akkor nincs nála.

717. év ősze
Belihior nagyon komolyan veszi a felkészülést, mivel a következő év tavaszán fog átesni a rendünk két próbáján ami szükséges ahhoz, hogy lovaggá váljon. Karvasz egyre keményebben edz vele és lassan kezdi elbírni a csatabárdját is, ezért most már az ütőfegyveres harcot is gyakorolják Karvasszal. Emellett a mágussal még mindig tanulják a Despotanmagi nyelvet és állítólag egész jól megy Belihiornak.

718. tavasz
Belihior most fog megbirkózni a két próbával, ami a lovaggá válásához kell. Alakazum igen nehéz próbák elé fogja állítani. Az első próba holnap lesz megrendezve, a feladat egyszerű, le kell győzze Garkaldofot. Garkaldof persze nem igazán örül neki, hogy őt jelölték ki próbának, de mivel ez egy igen fontos lépcső a növendékek életében ezért elfogadta. A harcot páncélok nélkül fogják megvívni, csak fegyver lesz náluk.
Belihior a kardot választotta, ezért ugyanolyan fegyverrel harcolt, mint Garkaldof. A meccsek Belihior nyerte meg, de nagyon nehezen sikerült neki. Az elején csak kóstolgatták egymást, de amikor Garkaldof beindult szegény Belihior nagyon kellet figyeljen, hogy ne veszítse el. Garkaldof balszerencséjére egyszer Belihior úgy lépett el a kard útjából, hogy Garkaldof elvesztette az egyensúlyát. Belihior kihasználta az alkalmat és kardját a lovag hátához tolta ezzel jelezte, hogy ő nyert, mivel ebből a helyzetből már nincs esélye Garkaldofnak.
Eljött a második próba ideje is. A mostani feladat már nehezebbnek volt. A feladat az volt, hogy egy napig nem ehetett és beszélhetett, ezzel kellet bizonyítsa, hogy képes az önmegtartóztatásra. Az elf sikeresen teljesítette a próbát. Alakazum lovaggá ütötte és megkapta a páncélját, a pajzsát és a lovát.

721. telének közepe
Zord tél volt, nagy hóviharok tomboltak és vérfagyasztó hideg uralkodott a tájon. A rendünk tudomást szerzett róla, hogy egy vérfarkas a közeli faluban portyázik éjszakáról éjszakára és a falusiakat öli. Alakazum, Karvasz és Belihior elindultak, hogy megöljék a sötét teremtményt. A faluba eljutottak, de a lényt nem találták. Úgy döntöttek, hogy ott éjszakáznak és amikor jön a gonosz lény megölik. Sajnos nem úgy sikerült ahogy eltervezték. A vérfarkas lecsapott rájuk és megölte Karvaszt, Alakazumott meg nagyon súlyosan megsebezte, ezért nem tudott harcolni. Belihior egyedül szált szembe a lénnyel. A csatabárdjával képes volt megölni. A farkas figyelme egy pillanatra lankadt és ekkor Belihior a csatabárdját belevágta a farkas hátába. A vérfarkas elkezdett dühöngeni, de végül holtan esett össze. Belihior a csatabárdját kihúzta a fenevadból és visszasietett Alakazumhoz. A rendfőnök addigra már halott volt. Az elf egyedül tért vissza és elmondott mindent ami történt, nagyon megrázta az egész rendet.

721. telének vége
A mágus egy érdekes sebet fedezett fel Belihior lábán. Rájöttünk, hogy egy vérfarkastól származik. Belihiornak nem szóltunk és megbeszéltük, hogy éjszaka amikor alszik megöljük. Minden terv szerint ment, az elején. Amikor Karlamis a kardját elő akarta húzni, elkezdődött. Belihior a szemünk láttára változott át azzá a szörnyeteggé. Én elfutottam és bezárkóztam a fegyverraktárba a krónikával együtt. Három napot töltöttem el ott, de az első éjszaka volt a legszörnyűbb. Hallottam ahogy testvéreim ordítva rohannak neki a vérfarkasnak és utána hirtelen csend lett, majd egy tompa koppanás a padlón, ez jelezte, hogy újabb áldozatot szedett a bestia. Második nap már nem hallottam semmit, de féltem kimenni. Harmadik nap elszántam magam és kardal a kezembe kimerészkedtem a fegyverraktárból. A folyosókon halott testvéreim feküdtek, legtöbbjük testén komoly sebek voltak, olyan sebek amiket nem lehet túlélni. Bementem a könyvtárba. Hirtelen összedermedtem a félelemtől. Belihior ült a mágus holteste mellett és hullát bámulta. Hirtelen megfordult és két szemét rám szegezte, nem volt ő már erdőelf, ő már csak egy erdőelf kicsúfolása volt. Szája körül száraz vér volt, szemeiben a düh és az ölésvágy tüze égett. Elkezdett közeledni felém, a félelemtől elejtettem a kardot és megmozdulni se mertem. Oda jött hozzám és félrelökött. Azt mondta, hogy életben hagy, de csak akkor, ha leírom az itt történteket és azt, hogy most már nem Belihior a neve hanem Varszu Halikusz, aminek jelentése Halál Farkas. Tudtam, hogy ő már nem a régi Belihior, azzá vált amit a neve jelent és efelől nincs kétség. Igaz, hogy lovagnak esküdtem, de most fontosabbnak tartottam az életem mint az eskümet, ezért megígértem neki. Miután leírom ezeket elfutok innen olyan messzire amennyire csak tudok és soha többé nem jövök ide vissza.


Itt ér véget a krónika, arról, hogy mi történ már nem ír. Felállsz és továbbindulsz az utadon, de az utolsó lapot nem nézted meg.

Nem történt velem semmi érdekes az elmúlt 110 évben, remélem most már történik valami érdekes az életemben.
Varszu Haliuksz


Felszerelés:

Ez Varszusz csatabárdja. A rendtől kapta. Az elsődleges fegyvere és elvan látva a Sötét Fegyver varázslattal.


Ez Varszu hosszú kardja amit még a rendtől kapott, csak ritkán használja. Képes egy egy kézzel használni.


Varszu kétpontos pajzsa. A rendtől kapta. Általában csak akkor használja ha a kardjával kell küzdjön. (Annyi az eltérés a képtől, hogy egy farkas és nem egy unikornis van rajta.)


Varszu láncinge. Ezt is a rendtől kapta, amikor lovaggá ütötték. Ezt viseli a páncélja alatt.


Varszu sisakja. Ezt is a rendtől kapta, amikor lovaggá ütötték.


(A sisakot és a kardot nem kell belevenni a képbe) Varszu páncélja. A rendtől kapta és eredetileg ezüst színű volt, de átfestette feketére. A páncélban Varszusz képes jól mozogni, mivel itt-ott átalakítatta, hogy kényelmesebben tudjon benn mozogni. A páncél hasi részén három karomnyom található, a jobb lábvédője át van harapva, ezt a vérfarka csinálta akitől elkapta a betegséget.

Varszusz által ismert Sötét varázslatok:

Félholtság tűrése: Ha a bukott lovag kezét vagy lábát levágják, képes a "hiánya alkatrészt" helyettesíteni azzal hogy egy csontváztól "kölcsönveszi" és varázslattal összeilleszti.

Megfélemlítés: A bukott lovagokból csak úgy árad a gyűlölet és a düh. Ezt az ellenségeik is érzik, és így alábecsülik saját magukat és túlbecsülik az ellenséget... Plussz még hajlamosabbak a visszavonulásra és az elfutásra is. Viszont a bukott lovagok jelenléte rossz hatással van a jó jellemű társakra is.

Sötét Penge: Ez a varázslat a lovagok elvarázsolt eszközének az úgymond sötét változata. A Bukott lovag/Sötét lovag/Halállovag képes EGY saját fegyverét felruházni ezzel a varázslattal. A pengébe úgymond bele költözik a sötétség a fegyverbe, ezért akit megvágnak a fegyverrel abba beleszivárog a sötétség és elkezdi egy bizonyos mértékben gyengíteni. A varázslat hatása fél óra múlva elmúlik, hamarabb csak akkor lehet tőle megszabadulni, ha egy fénymágus gyógyító varázslatot hajt végre az áldozaton.

Sötétség idézés: A használó képes sötétséget idézni egy 5*15 méteres területen. A sötétségen csak a lovag lát át, neki olyan mintha ott se lenne. Egy fényidéző varázslattal meglehet törni, de csak akkora terülten amekkorára kiterjed a varázslat.

Sötét farkas: A használó egy sötétségből álló farkast idéz meg. Ez a farkas nem túl veszélyes, de figyelemelterelésre jó, mivel az ellenfél valószínűleg nem tudja, hogy a farkas nem képes se harapni, se karmolni, mert ahogy szilárd testtel érintkezik szertefoszlik.

Fény elnyelés: Egy igen nehéz varázslat, de egyben hasznos is. A használó egy sötét gömböt idéz meg, ami ha érintkezik egy gyenge vagy közepes fényvarázslattal elnyeli aszt. A villámgömböt is képes hatástalanítani.

Félelem: A használó egy sötét füst szerű anyagot idéz az áldozat(ok) köré ami ott szál körülöttük. Amíg a varázslat tart (10 perc) az áldozat(ok) sokkal könnyebben megijednek. Nagy karizmával rendelkező egyénekre nem hat.

Sötét táska: A használónak ha van egy táskája akkor azt elláthatja ezzel a varázslattal. A táskába öt tárgyat bele tehet a használó, amik bármekkorák lehetnek (nem katapult, meg ló, hanem fegyverek és pajzsokra gondolok). A táska ezután eltűnik. A használó csak sötétségben tudja megidézni a táskát és ott kiveheti azt ami kell neki, ezután újból eltűnik. A varázslat akkor válik hatástalanná ha a használó több mint öt tárgyat, vagy túl nagy tárgyat akar beletenni a táskába, emellett ha fény vetül a táskára akkor is megszűnik a hatás. Ilyenkor a benne lévő tárgyak egyszerűen szétszakítják a táskát vagy átvágják, persze csak ha méretük akkora, hogy egy rendes táskába nem férne bele. (Néhány példa amit bele lehet tenni a táskába: kardok, íjak, pajzsok, csatabárd, lándzsa, láncing, stb.)


A hozzászólást Varszu Haliuksz összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Ápr. 06, 2010 3:15 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 26
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Re: Varszu Haliuksz   Hétf. Ápr. 05, 2010 1:03 pm

Az előtörténet nagyon jó! Shocked Very Happy
Sőt, tökéletes...
Elfogadva Very Happy

Mostmár van sötét lovagunk is Very Happy
Keress a karinak képet, amit kiraksz avatarnak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
 
Varszu Haliuksz
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: Játékhoz tartozó :: Jelentkezés-
Ugrás:  

Free forum | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create your own blog