Ways of Darkness

Egy olyan fantasy, amit még sohase láttál.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Mágusok céhe

Go down 
SzerzőÜzenet
Stephanus Tavilrond
Administrator - Adminisztrátor
Administrator - Adminisztrátor
avatar

Hozzászólások száma : 678
Join date : 2010. Apr. 02.
Age : 25
Tartózkodási hely : Budapest

TémanyitásTárgy: Mágusok céhe   Hétf. Ápr. 05, 2010 5:50 am

A tudás és mágia szolgáinak gyülekező helye. Itt osztják meg a mágusok új ismereteiket és itt tanulnak egymástól mágiát. Természetesen az alkímiai tevékenységek is itt szoktak folyni
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://wod-game.hungarianforum.com
Sinteris Carressa
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 13
Join date : 2013. Apr. 29.
Tartózkodási hely : Az Örök Kristályvirág Rendje

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Kedd Május 21, 2013 12:32 pm

Amint észrevette Sinteris az apró vihart, azonnal érezte, hogy mágia van a jelenség hátterében, de még csak igazán tudatosítani sem tudta a történéseket, nem hogy tenni ellene valamit, mikor a képződmény magával ragadta. Ösztönösen behunyta szemét, és mikor kinyitotta, már nem a szentély lépcsőjén állt. Megdöbbent és rögtön valami válasz után kutatott a történésekre, de semmi ötlete nem támadt. Nem volt más választása, körbenézett a furcsa helyen.
- Hahó! - szólalt meg félénken. - Van itt valaki? - kiáltott bele a térbe. Nem érkezett válasz.
Szemezett egy kicsit a fénygömbökkel, majd mivel nem tudta mi tévő legyen, összehúzta magán kopott köpenyét és elindult az ajtó felé. Alaposan megnézegette az ajtó mintázatát, de nem találta ismerősnek, semmihez sem tudta kötni. Ráfogott a kilincsre és már belépett volna, amikor velőtrázó sikoly csapott fel, kis híján a lelket is kiijesztve Sinterisből. A lány nagyot ugrott hátra és már-már a sírás kerülgette. Kezeit védekezően fonta össze mellkasa előtt és kivárt. Odabent nem történt semmi, valamennyire megnyugtatta magát, hogy mágiával áll csupán szemben, abban azért valamennyire ő is jártas, szóval újra elindult és belépett az ajtón.
Óvatosan, félve mindentől végigsétált pár polc mellett, tekintetét nem kerülték el a furcsa tárgyak. Üvegben úszó baziliszkuszszemek meredtek rá, különleges ékkövek hevertek mindenfelé. Ekkor következett be Sinteris második szívrohama, egy fémmadár röppent fel mellette. Összerezzent és kis híján zokogva nyögött fel, eltakarva az arcát is egy pillanatra.
- Jajj Titanius, könyörgöm vigyázz rám! - fohászkodott rémülten fennhangon, s közben észrevette a zöldszemű fémszörnyet felé közeledni. Sikoltva hátrált neki a falnak, kezét előretartotta és valami mágiát akart használni, de farkasszemet nézve a démoni teremtménnyel egészen megbénult. Csak könnyei hullottak, mint a záporeső, el is mosták előle a szerencsétlen, fémbe csomagolt állatot, akit valószínűleg megsajnált volna Sinteris, ha épp nem esett volna pánikba.

* Apanonalammen

_________________
NJK: Sharog - testőr, félork harcosnő
Multikarakter:
~ Ithric Drakrumhal - félelf kósza
~ Nyl Sigil - fejvadász gyíkember
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gregoreon Zachaxtrahy
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2013. May. 15.

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Kedd Május 21, 2013 12:55 pm

- Jövök már! Jövök! - verekedtem ki végül magam a könyvespolcok mögül. Vagy talán ki tudja, alóla? Mármint a könyvek alól. A fő projektem érdekében hanyagolnom kellett a tegnap szerzett vasoroszlánt, pedig megfogadtam azt is rendbe hozom Most úgy zavart hogy nincs kettő belőlem, hiszen így csak félig-félig haladtam mindkettővel.
- Hé! -zsörtölődtem, amikor megláttam, hogy a vendégem épp nekihátrál az egyik poncnak leverve róla a fölsőbb polcokon lévő ingatagabb dolgokat. Szerencsére még épp időben érkeztem, sikerült elkapnom telekinézissel az összeset és visszalebegtetnem a helyére.
Ekkor vetettem csak igazán újból pillantást a jövevényre, akire a fémjaguárom, már annyira közeli ismeretségben akart tudni, hogy a mancsait akarta rátenni, hogy a pofázmányát a nő arcához közel nyomhassa.
Odamentem hozzá és a vállára tettem a kezem, úgy húztam vissza finoman, jelzés értékűen az ,,állatot". Ha valaki nincs hozzászokva, hogyan bánjon az ilyen teremtményekkel, elég kellemetlen lehet, ha egy fémláb rálép.
- Ugyan kisasszony - néztem a kissé koszos nőszemélyre - mit itatja itt az egereket, méghozzá itt az én laboromban? - fordultam felé kedvesen. - Ha már itt van akkor biztosan valamiért ide jött nem igaz? Inkább azt mesélje el legyen szíves. Hiszen a mágus céh ilyen eldugodt zugába nem téved csak úgy valaki be?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sinteris Carressa
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 13
Join date : 2013. Apr. 29.
Tartózkodási hely : Az Örök Kristályvirág Rendje

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Kedd Május 21, 2013 1:31 pm

Sinteris meglátta a furcsa kinézetű férfit a könnyein át homályosan, és ez sem segített sokat a lelkiállapotán. Arra rögvest rájött, hogy mágus az illető, és ez máris rossz fényben tüntette fel, révén, hogy mágia hozta erre az elátkozott helyre is. Visszafogta az illető a fenevadját és ez némileg segített a helyzeten, de Sinteris ennyitől még nem tudta rendbe szedni magát. Kezét sem engedte le, készenlétben állt.
- Nem én akartam idejönni! Miért hozott ide?! - kérdezte zokogó hangon és fogalma sem volt mi tévő legyen, mit gondoljon. - Mit akar tőlem? - kérdezte reszketve és eszébe jutott az Inkvizíció. Egyáltalán nem vallott ez az intézményre, de már túl régóta élt rettegésben velük szemben, hogy vészes helyzetben ne ugorjon be rögtön ez a lehetőség. Ez csak még inkább elmélyítette a félelmét. Aki ilyen szörnyűséget képes tenni egy állattal, hogy fémbe burkolja, az mit tesz az ellenségeivel?!
- Ne jöjjön közelebb! - kiáltott fel hirtelen, ahogy átszáguldottak az előbbi gondolatok a fején. - Kérem ne bántson! - zokogott fel, és közben valahonnan felszabadultak energiái a feszültség hatására és átrepítette a szobán a férfit és macskáját is.
- Titaniusra! - rémült meg saját tettétől. - Nagyon sajnálom! Ugye nem esett baja?! - indult is el aggódva felé, hogy segítsen. - Nem akartam, jóváteszem... - akart őszintén segíteni rögtön, de az állat mozdulatai újra kirángatták a pillanatnyi állapotából és némán visszahátrált a polchoz. Hatalmas könnyes szemekkel nézett a férfira és csak állt. Most már végképp nem tudta mi tévő legyen, lelkiismerete megbénította, nem akart bántani senkit sem. Akármilyen szándékkal is közeledjen felé az illető. Nem értette ezt a helyet, nem értette mit keres itt és nem értette hogy került ide. Szerette volna, ha legalább Sharog mellette lenne, akkor nem érezte volna magát ilyen gyengének.
- Bocsánat - suttogta még el.

_________________
NJK: Sharog - testőr, félork harcosnő
Multikarakter:
~ Ithric Drakrumhal - félelf kósza
~ Nyl Sigil - fejvadász gyíkember
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gregoreon Zachaxtrahy
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2013. May. 15.

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Kedd Május 21, 2013 2:00 pm

- Hogy én? - lepődtem meg. - Én akarok...? - lepődtem meg még jobban, miközben zavaromban magamra mutattam egy ujjal.
ahogy végig gondoltam a dolgokat, morcosan zsörtölődtem magamban.
- Jöjjön kedves, üljön le - nyújtottam a kezem a nő felé, miután a pedig azzal folytattam volna hogy vázolom a helyzete, megpróbálom megnyugtatni vagy valami hasonló. De belém fojtotta a szót. Oly mélyen megrendített, hogy rám rivallt, ne jöjjek közelebb. Pont én? Nálam keresve sem találhat ártalmatlanabb személyt.
- Biztosíthatom róla... - de ekkor jött a lökés hullám ami azért váratlanul ért. Természetesen mi is lett volna az első gondolatom mikor felocsúdtam a padlón?
- A... cuccaim... - nyöszörögtem, és bágyadtan körbe néztem. Volt egy kis alkatrész a földön.. még félkész volt.. de így a földre vágódva meghajlott, oda ugrottam hogy szemügyre vegyem, az arcomra egyértelműen a bánat ült ki. Arrébb még üveg szilánkok is voltak a padlón...
A jaguár a hátam mögül elő ugrott. Ő fittyet hányt a szilánkokra. Közém és a nő közé állt, annak ellenére hogy nem volt egy harcias természet.
A hozzám intézett kérdésre, csak bánatosan néztem fel a védőszemüvegemen át, kezemben még mindig a meghajlott alkatrésszel. Aztán felálltam és egy szó nélkül hátra battyogtam vele, hogy megfelelő helyre tegyem. Majd még lassabban visszajöttem.
- Ahogy épp az előbb mondani akartam hölgyem... csak nem volt elegendő esélyem rá, nem én hoztam magát ide. Néha a mágus társaim kedvtelésből bizonyos csínyeket űznek velem. Lehet ez is afféle szándékos bosszantás céljából történt meg. Vagy véletlenből.
- Jóvá tenni meg úgy hiszem nehezen tudná -ekkor óvatosan pár kört írtam le a vállammal a levegőben. Rá kellett ébredjek hogy az is fáj, nem csak a dolgaim törtek el. - Ami tönkre ment csak én tudom megjavítani... még ha ez így talán kissé túlzás is - majd belenyilallt a fájdalom a vállamba ismét, így elfintorodtam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sinteris Carressa
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 13
Join date : 2013. Apr. 29.
Tartózkodási hely : Az Örök Kristályvirág Rendje

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Szer. Május 22, 2013 5:58 am

Sinteris csak nézte a férfit, annak gyermekien tiszta, szomorú arcát és egyszeriben megnyugodott. Elmúlt minden félelme. Inkább a szíve akart meghasadni, annyira megsajnálta. Ezek után már egészen más szemmel tekintett a kettejük közé lépő állatra is. Meglátta benne az élőlényt valahol elásva a fémburkolat alatt. Nem értette miért jó bárkinek is ilyesmit tenni egy állattal, szívesen leszedte volna róla a borítást, hadd mozogjon szabadon.
Még a mágus járásán is érezni lehetett a mély bánatot, szinte gyászhangulatot. Mondandója sem segített Sinteris lelkén, hihetetlenül rosszul érezte magát, s egy percig sem jutott eszébe kételkedni a furcsa figura szavaiban. Rögtön feltűnt a lánynak a mozgás, a fájdalom, de mikor az arcára is kiült a házigazdának, nem bírta már szó nélkül hagyni a dolgot.
- Megengedi, hogy meggyógyítsam? - kérdezte meg félénken engedélyt kérve. Nem ment közelebb, nem akarta felzaklatni a vadmacskát. Megértette volna, ha ezek után nem szimpatizál vele az állatka, elvégre megtámadta a barátját. Sharog mentalitása azért taníttatott vele pár dolgot. - Engedje meg, hogy segítsek, őszintén sajnálom a történteket. Ezek szerint mindketten pusztán áldozatok vagyunk - állapította meg halkan, elhaló hangján még érződött a sírás nyoma. - Meg tud nekem bocsátani? - mondta szelíden és látszott rajta, hogy nehezen tartja vissza magát, mert nagyon erős késztetést érez arra, hogy odamenjen a férfihoz, és elmulassza fájdalmát.

_________________
NJK: Sharog - testőr, félork harcosnő
Multikarakter:
~ Ithric Drakrumhal - félelf kósza
~ Nyl Sigil - fejvadász gyíkember
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gregoreon Zachaxtrahy
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2013. May. 15.

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Szer. Május 22, 2013 11:41 am

- Meg gyógyítani ? rökönyödtem meg a meglepetéstől, a kérdés úgy kizökkentett a saját gondolataimból. Feltoltam a homlokra a védőszemüveget, és úgy néztem a nőre mint aki még nem látott ilyen szerzetet, és meg akarja vizsgálni.
- Kegyed csak tán, nem gyógyító? - ült ki az arcomra az érdeklődés. Én személy szerint, vajmi keveset értettem a témához.
- Természetesen megengedem. Bolond lennék nem élni egy ilyen lehetőséggel. - Bár a sérülésem nem volt súlyos, de igen kellemetlen, és valószínűleg a munkában is hátráltatott volna az elkövetkezendő pár napban. Természetesen a jaguár automaton át engedte Sinterist anélkül hogy akadályozta volna. Mondjuk ez egy baj még ezekkel a teremtményeimmel, az érzelmeket, ha van is nekik, elég korlátozottan tudják kinyilvánítani. Ezen talán dolgoznom kéne...
A bocsánat kérésére összeráncolt homlokkal néztem rá, morcosan. Bár külső figyelő számára talán bohókásnak tűnt.
- Na jó... - sóhajtottam. - Talán megbocsájtok. Ami azt illeti a dolgaimra igen háklis vagyok, főleg arra ami itt ebben a szobában van. És még inkább ha a munkámhoz... vagyis inkább a szenvedélyemhez kötődik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sinteris Carressa
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 13
Join date : 2013. Apr. 29.
Tartózkodási hely : Az Örök Kristályvirág Rendje

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Pént. Május 24, 2013 3:26 am

- Az vagyok - mondta Sinteris bátorító lágy mosollyal, hisz magát valami hasonlónak tartotta. Titanius igaz követőjeként a gyógyítás, segítségnyújtás volt létezésének alapja.
Ezután már minden könnyebbnek bizonyult, Sinterist teljesen megnyugtatta, hogy segíthet valakin, kizökkentettet az addigi gondolatcsapdáiból, és egyszerű teremtésként már boldog is volt egy ennyitől. Ez meg is látszott rajta. Rátette finoman puha kezét a férfi sajgó vállára, lehunyta szemét és koncentrált. Pillanatokon belül nyomtalanul eltűnt a fájdalom, a lány pedig sugárzó mosollyal nézett a morcos férfira. Ekkor már tudta, hogy meg fog neki bocsátani a mágus, hiszen az élet szép, Titanius velük van, és mindenki jó, ő mindent és mindenkit szeret, nem érheti semmi rossz sem őt, sem a környezetét. Sokszor eltöltötte ez az érzés, ha szívvel-lélekkel jót cselekedhetett, kellemes impulzusok érték.
- És mi ez a szoba? Miért csinálta ezt az állatkákkal? Miért jó ez nekik? És mit is dolgozik? - kérdezősködött egy sort, miközben már odébb is sétált és a kezébe vett egy azúrkék követ, hogy megnézegesse.

_________________
NJK: Sharog - testőr, félork harcosnő
Multikarakter:
~ Ithric Drakrumhal - félelf kósza
~ Nyl Sigil - fejvadász gyíkember
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gregoreon Zachaxtrahy
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2013. May. 15.

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Pént. Május 24, 2013 2:33 pm

Elmosolyodtam, amint nyomtalanul elmúlt a fájdalom
- Köszönöm - mondtam. - Így már zökkenő mentesen tudom majd folytatni a dolgaim. Meg kell mondjam, igazán felnézek azokra akik gyógyítóként foglalatoskodnak, becsületes foglalkozás.
- Hogy mi ez a szoba? - lepődtem meg, és szívből elnevettem magam. - Nos ha kegyes így tudni akarja, ez itt a lakrészem... és egyben a laborom is. Viszont azt hiszem nem tudom követni... Állatok? Hogy én bármit is tettem volna velük? Biztosíthatom, hogy nekik itt - mutattam első sorban a jaguárra, mert az volt a legközelebb - a kinézetük, és tervezésükön kívül semmi közük az állatokhoz. Ez nem olyan mintha állatból csináltam volna őket! - mosolyogtam kicsit a gondolat. Mármint nem azon hogy milyen lenne állatból csinálni őket.. mert az ... brrrr. - Én nem tudnék ilyet tenni, hogy élőből... torzítással... vagy bármivel - hüledeztem. - Épp ezt szeretném kikerülni. Ez a jaguár itt ahogy a madár is a polcon egy automaton, teljesen mesterséges, egészben. A legtöbb tárgyam a szobámban is a velük való foglalatoskodást szolgálja.
- Nos... a Baziliszkus szemek a polcon... - gondolkoztam el rájuk pillantva. - Alkímiához kellettek... sajnálatos.Igyekszem kerülni az ilyesmit, de nem az én módszerem volt... Diszkussziót kellett tartanom egy másik alkimistával, és csak ezzel tudott előhozakodni. De az egy teljesen más történet....
A nőre néztem ismét. Talán a szemeim kérdeztek is. Azt hiszem elkalandoztam kicsit.
- Ó bocsánat! - ocsúdtam fel végül. - Milyen faragatlan vagyok, még be sem mutatkoztam. Gregoreon Zachaxtrahy vagyok - tettem eleget a mulasztásomnak, amennyire a helyzet megengedte meghajoltam, a kezemmel, apró köröket leírva a levegőben hogy végül a derekamnál a másik oldalon kössön ki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sinteris Carressa
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 13
Join date : 2013. Apr. 29.
Tartózkodási hely : Az Örök Kristályvirág Rendje

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Vas. Május 26, 2013 10:58 am

Sinteris csak bájosan megmosolyogta az elismerést. Inkább annak örült, hogy jobban érzi magát a férfi.
- Ó! - lepődött meg őszintén a válaszon. - Szép otthona van - füllentette udvariasan. Ezek után Sinteris teljes odaadással hallgatta az állatokról tartott előadást, de hiába igyekezett, nem értett belőle semmit. Ez arcán is tükröződhetett.
- De attól, hogy mesterségesen megtervezte a külsejüket, még állatok - mondta halkan, és valóban nem értette mire akar kilyukadni a mágus, csak homlokráncolva nézte a jaguárt. Aztán tekintete a szemekre vándorolt, lévén, hogy azokról esett szó. Egyelőre nem szólt semmit, inkább díjazta a bemutatkozást követő meghajlást, nagyon tetszett neki, el is mosolyodott végre.
- Sinteris Carressa vagyok, nagyon örülök Gregoreon - nyújtotta természetes kedvességgel kézcsókra kacsóját, ahogy jobb körökben megszokta.
- Különös egy ember maga - tette hozzá aztán megállapítását. - Remélem tényleg nem bánt senkit, ahogy azt állítja - nézett megrovóan a varázslóra. - Jó oka kell legyen arra, hogy ezeket felhasználja - pillantott vissza elmerengve a baziliszkuszszemekre.

_________________
NJK: Sharog - testőr, félork harcosnő
Multikarakter:
~ Ithric Drakrumhal - félelf kósza
~ Nyl Sigil - fejvadász gyíkember
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gregoreon Zachaxtrahy
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2013. May. 15.

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Vas. Május 26, 2013 11:31 am

- Köszönöm - feleltem. - Bár általában inkább különösnek szokták tartani. Vagy ,,rosszabb pillanataimban" rendetlennek... És nagyon örvendek - kezet csókoltam neki. Bár utána egy pillanatra elgondolkoztam. Ez sokat elárult róla. Bár még mindig nem tudtam teljesen nem.
Megráztam a fejem.
- Állatoknak néznek ki, mert hasonlónak terveztem hozzájuk. De őket én készítettem. Az állatoknak van egy fajta lelkük, mint nekünk is, legalább is így tartják. De őket eredeti lélek felhasználása nélkül hoztam létre. Nem igazán értek egyet ugyan is az ilyen módszerekkel. Az ő energiájukat, ami mozgatja őket... én hoztam létre. Emellett nem isznak, nem esznek.. és semmi ilyesmit nem csinálnak, amit legtöbben az élőkhöz kötnek. Sokan egyszerű tárgyaknak mondanák őket.
- Azok... - mutattam a szemekre. - Mindig próbálom fejleszteni őket. És mindent amit dolgozom. Ez volt az egyetlen módja amit elém tártak a probléma megoldásának. És mivel még nem ütközik teljesen az elveimbe. Most hogy láttam a folyamatot, talán le tudom másolni... és kicserélni másmilyen módszerekre melyek nem igényelnek ilyen... hozzá valókat.
- Mért bántanék? - tettem a mellkasomra a kezem. Kissé szíven ütött a feltételezése, még ha valószínűleg nem is olyasminek szánta. - Ezek itt - mutattam végig a szobán - még nem is arra lettek tervezve, hogy harcra használják őket, nem úgy mint másik hasonló szerkezeteket. Nem bírnám elviselni, ha ilyesmire használnák az én teremtményeimet.
- Látott már esetleg valaha is olyanokat?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sinteris Carressa
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 13
Join date : 2013. Apr. 29.
Tartózkodási hely : Az Örök Kristályvirág Rendje

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Vas. Május 26, 2013 11:47 am

Sinteris arca a következő részletes magyarázatra egyre inkább meglepett felfedezést tükrözött. Greg megtalálta azt a nyelvet, amit már ő is felfogott.
- Nem értem milyen energiákról beszél, ahogy azt sem, hogyan teremthet egy halandó. De abban biztos vagyok, hogy nem tárgyakról beszélünk. Titanius lelket adott nekik is. Hiszen hogy máshogy mozoghatnának vagy érezhetnének? - kérdezte vissza meggyőződéssel. - Ez... ez a tehetség... Titanius páratlan ajándékot adott magának, hogy ilyesmire képes! - nézett a férfira áhítatos, csodálattal telt szemekkel.
- Miért hozta létre őket? Mi vezette? - érdeklődött lelkesen.
- Azt hiszem nem láttam még... - felelte elgondolkozva.

_________________
NJK: Sharog - testőr, félork harcosnő
Multikarakter:
~ Ithric Drakrumhal - félelf kósza
~ Nyl Sigil - fejvadász gyíkember
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gregoreon Zachaxtrahy
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2013. May. 15.

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Vas. Május 26, 2013 12:12 pm

- A testüket a belezárt energia mozgatja. Legalábbis talán ez a legegyszerűbb megfogalmazása. A test és az energia egy Legalábbis egy dolgot hoz létre. Külön külön egyik sem jó. - Bár ezzel a gondolattal eszembe jutott egy másik ötlet... de azt lehet későbbre halasztom
- Titannius... - valahogy furcsa érzéseket keltett bennem ez a kijelentés. Hiszen én alkottam őket, nem Titannius. Bár ahogy végig mondta... Így is fel lehet fogni...
- Sokan kételkednének ebben Sinteris kisasszony. Még én sem vagyok benne biztos, hogy vannak-e érzéseik, vagy ösztöneik. Vagy egyáltalán milyenek. Én alkottam őket, és igyekszem őket tökéletesíteni, még is van ami talány a számomra még velük kapcsolatban.
- Hogy miért alkottam őket? Hmm... Tudja gnómok nevetlek fel. Így a szerkezetek készítése és az alkímia már a gyerekkoromtól... mióta az eszemet tudom magával kísért.
- Jöjjön akkor - intettem - mutatok valamit - és hátrább vezettem a lakrészemben. A könyves polcok mögött egy hatalmas fém asztal volt. Mondjuk kettő is. Egy középen, melyen akár több ember is elférhetett volna. Azon mindenféle alkatrészek, kristályok, fémek voltak. Voltak nagyobb darabok melyek már össze voltak szerelve, viszonylag A legfeltűnőbb talán az volt, amelyiken még így is kilehetett venni, hogy egy lófejet formáz. De én a kisebbikhez vezettem Sinterist, amint egy vasból lévő oroszlán szerkezet feküdt. Ezt, ellentétben az enyémekkel, tüskék, karmok és mindenféle kiálló részek tarkították, aminek valószínűleg az volt a célja, hogy másoknak sérülést okozzon. Mondjuk ez a szerkezet elnagyoltabb is volt, kissé már korrodálódott is. A közepén pedig egy nagy olvadt lyuk tátongott. Mellesleg még a fém színe is különbözött az enyémektől.
- Ez tegnap egy alkimista boltjából szabadult el. Valószínűleg egy ismerősöm tette ártalmatlanná... vagyis inkább tönkre. Elhoztam, gondoltam megjavítom... de valószínűleg át is alakítom teljesen.
Ahogy meg álltunk, a jaguár is megállt mögöttünk. Eddig követett minket. Most egyszerűen leült mögöttünk a hátsó lábaira.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sinteris Carressa
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 13
Join date : 2013. Apr. 29.
Tartózkodási hely : Az Örök Kristályvirág Rendje

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Vas. Május 26, 2013 12:25 pm

Sinteris figyelmes, bociszemekkel hallgatta, már-már feltételezhette a férfi a mimikájáról, hogy igazán együgyű teremtéssel hozta össze a sors. De a végén a lány csak elmosolyodott.
- Már értem. Az energia ugyanaz, mint a lélek - vonta le a következtetését a mágus magyarázatából.
- Hát szerintem vannak. Látom, amit látok, és láttam, hogy védelmezően közénk ugrott a jaguár, mikor ellöktem - mondta határozottan, hangjából ítélve talán kár is lett volna vele vitába szállni. - Azért még egyszer bocsánatot kérek - pirult el egy kicsit újra, visszavéve így a heves véleménynyilvánításából.
- Ha eljöttnek találja Titanius az időt, még több tudással ruházza majd fel - tette hozzá a hívők semleges bölcsességével.
Követte Greget és csak ámult továbbra is a helyen. Mindent nagyon látványosan megszemlélt, vagy megérintett Sinteris, persze vigyázott, nehogy leverjen valamit.
- Szegény... - szólalt meg, mikor meglátta az oroszlánt. - Őt harcra használták? - kérdezett rá a nyilvánvalóra.

_________________
NJK: Sharog - testőr, félork harcosnő
Multikarakter:
~ Ithric Drakrumhal - félelf kósza
~ Nyl Sigil - fejvadász gyíkember
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gregoreon Zachaxtrahy
Magus - Varázsló
Magus - Varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2013. May. 15.

TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   Vas. Május 26, 2013 12:40 pm

- Nem igazán... de mondhatjuk úgy hogy azt helyettesíti.
- Nos ez talán fel is ér egy dicsérettel, úgyhogy köszönöm. De amíg én biztosra nem tudom, bizonyítani nem tudom, addig én nem állíthatok ilyet.
Rámosolyogtam, mikor újból bocsánatot kért. Mást nem tudom mit mondhatnék.
- Nos köszönöm... Talán így lesz talán nem... - de úgy vettem ki ezt ismét dicséretnek szánta.
- Valószínű - feleltem. Bár furcsa volt, hogy azt mondta őt. Még állatokra sem mondják sokszor ezt. - A kinézete, és a viselkedése alapján jutottam erre a következtetésre. Ha jól megfigyeli, az én automatonjaimon nincsenek ilyen nyúlványok, tüskék amik megsebezhetnének másikat - fordultam egy pillanatra hátra a jaguárra is. Aztán visszafordultam az oroszlánhoz. - A gazdája nem viselt rá jó gondot, így végül elszabadult. Nem hinném hogy parancsra vadult be. Volt valami robbanás... mielőtt megjelent. Lehet valami varázslat akaratlanul elsült, és annak a következménye volt.
- Igazából azon is megrökönyödtem, milyen... silány munka... mintha készítője nem fordított volna rá elég figyelmet. Amit nagyon nagy hibának tartok.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Mágusok céhe   

Vissza az elejére Go down
 
Mágusok céhe
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ways of Darkness :: A játék világa (felszín) :: Nyugat-Etrand :: Grandfolk (főváros) :: Belváros-
Ugrás:  

HungarianForum.com | © phpBB | Free forum support | Kapcsolat | Report an abuse | Create a blog